Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nasz wspólny dzienniczek uczuć! ;-)

Gość Monar

Rekomendowane odpowiedzi

Svafa, właśnie nie potrafię.

Próbuję sobie tłumaczyć: "Na jaką cholerę chcesz to zrobić, Monia, przecież jutro terapeuta!!!"

Ale może ja chcę, żeby w końcu zobaczył, jak cierpię. Nigdy nie widział.

-- 19 gru 2012, 14:04 --

No, ale... Tak długo się nie cięłam, że z drugiej strony - chyba sobie nie pozwolę na aż taki upadek. Potem będę miec straszne wyrzuty sumienia. Już widzę, jak planuję smierc. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Svafa, Nie pocięłam się. Już się nie potnę, wszyscy w domu, ja mam pokój z dwoma otworami, bez drzwi... Także możesz być spokojna.

Ale ja jestem niespokojna... Bo jutro już terapeuta. :? Ja nie mam ochoty... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dzisiaj lepszy humorek. Nadal poczucie dużego ciężaru, ale są jakieś perspektywy. Jeśli chodzi o uczucia, no nadal jest przewrażliwienie, ale trochę większa spontaniczność i otwarcie. Tak zwana moc w słabości. Wciąż przytłoczenie i niepewność, ale z drugiej strony (nie śmiejcie się ;) ) zakorzenienie w oddechu, co powoduje że jestem w chwili teraźniejszej. Lęk przeważnie dotyczy przyszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuję sie wspaniale, silna, zadowolona.. Gdybym mogła to przenosiłabym góry..

Nawet dałam się przytulić co w moim przypadku jest rzadkością..

Wszystko widzę w kolorze białym..

Pojawił się również wstyd ale to uczucie minęło.. radość pozostała.. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monk.2000, Dziękuję.

Słuchaj, ja akurat przez te ponad trzy lata pracowałam nad sprawami separacyjnymi, ale pewnie w dziedzinie uczuć też wiele się zmieniło, ponieważ jak wiadomo, uczucia wiążą się z radzeniem sobie z trudnościami. Bardziej rozumiem swoje stany emocjonalne, a co za tym idzie-uczucia też :D

Miło, że zapytałeś.

Udało mi się przede wszystkim zmienić nastawienie do samej siebie, ogólnie same pozytywy.

A wiadomo, że przecież na psychoterapii zawsze jest coś do przepracowania. Jak kończyłam tą terapię to sobie właśnie taki wniosek wysnułam. Ale przecież tu nie chodzi o to, żeby ktoś nas ciągle za rączkę wodził nie?

Łezka zakręciła się w oku przy pożegnaniu terapeutki. Objęłam Ją, podziękowałam, ale nie wyszłam stamtąd rozdarta. Tyle czasu Ją znałam. Mam do Niej sentyment.

Teraz jak to piszę to uśmiecham się. :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*Moniko*, :D też Ci serdecznie gratuluję :D:great: !!!! Z pewnością były to dla Ciebie lata ciężkiej pracy nad sobą, ale na pewno opłacało się....życzę Ci z całego serca, byś mogła wdrożyć do swojego życia wszystkie ważne dla Ciebie, Twojego samopoczucia zalecenia, wskazówki wynikające z terapeutycznych spotkań.

Moja terapia też się zakończyła, wczoraj byłam ostatni raz i mimo, że trwała 7 miesięcy, łezkę uroniłam przy pożegnaniu, zresztą uściskałyśmy się serdecznie.

Moja p.Psychoterapeutka należy do osób niezwykle subtelnych, kobiecych w każdym calu. Jej ciepły głos koił moją duszę w trudnych momentach, a poza tym chyba naprawdę polubiłyśmy się.

Otrzymałam zapewnienie, że w razie potrzeby-oby takiej nie było :D:D , mogę zadzwonić do ośrodka i Ona zawsze znajdzie dla mnie czas...to daje mi poczucie bezpieczeństwa, choć nie zakładam takiej potrzeby.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

New-Tenuis, Aguś dziękuję.

Dlaczego nie umiesz Jej powitać? Dlatego, że nie rozpoczęłaś jeszcze terapii? ;)

Candy14, Kajuś dziękuję. Też tak sądzę jak Ty :D :*

jasaw, Aniu dziękuję.

Ja tylko z ciekawości zapytałam czy wraca się do tego samego terapeuty :D Zrozumiałam, że wybór zawsze należy do mnie.

Oby nie było takiej potrzeby powrotu.

Ja też uroniłam łezkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kto jest na takim etapie jak ja? Ja nie umiem terapeuty/tki przywitać.

hahahaha dobre :D też błąkałam się po 2 różnych ośrodkach, nie weszłam, dopiero do MOPRu dałam radę wejść, bo budynek wyglądał normalnie.

A potem umówili mnie z urzędniczką jakąś w innym budynku, która powiedziała mi o tym, że nieopodal jest ten ośrodek, do którego chodzę. :105:

Jeśli jeszcze nie masz swojego terapeuty, to życzę Ci, żebyś się przełamała... To nic strasznego, mimo wszystko. Mi się wydaje, że wtedy było prościej niż teraz! ;)

-- 21 gru 2012, 11:15 --

Czuję radość. Wczoraj z małym śpiewałam piosenkę, przyszła moja przyjaciółka, jego kuzynka i zaczęliśmy razem se śpiewać i się śmiać. Ciągle tym żyję. :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

New-Tenuis, Aguś dziękuję.

Dlaczego nie umiesz Jej powitać? Dlatego, że nie rozpoczęłaś jeszcze terapii? ;)

Nie ma rzeczy, której bardziej bym się bała niż mówienie o uczuciach. Zaczynałam wiele razy terapię, ale natychmiast po dwóch spotkaniach ją przerywałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi