Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mity żywieniowe

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie pisałam coś o herbacie że nie wolno pić jej z cytryną bo to powoduje alzheimera. Odkąd pamiętam naukowcy ciągle rzucają jakieś rewelacje i zmieniają zdanie co dla mnie jest śmiesznym dowodem że chyba nic nie wiedzą jak się kręcą w kółko. Co kojarzę:

- herbata z cytryną- Alzheimer

- jajka są zdrowe i trzeba ich dużo jeść/ jajka są nie zdrowe i robią cholesterol

- mleko jest zdrowe więcej mleka kosci lepsze / A bo nie bo mleko to oni polecają roślinne sojowe kokosowe bez laktozy i inne A nie normalne mleko od krowy. Jeszcze strasznie nawalaja na UHT a jak nie jest w butelce to musi być chyba uht obróbka

_ masło dobre na oczy można jeść / masło za tłuste trzeba wybierać odtluszczone margaryny raczej

- pieczywo tak zawsze było że ciemne zdrowsze no na logikę ale teraz to już nie mam pojęcia które pieczywo aktualnie jest jedyne słuszne 

- siostra moja wystrzeliła też z aktualną wiedzą medyczną że co je matka nie ma wpływu na mleko którym karmi. Może jeść ostre rzeczy i wgl a mi to się wydaje jakieś idiotyczne

Dla mnie stoi na głowie. Kiedyś paredziesiat lat temu to jadło się wszystko od zwierząt i było najzdrowsze. A teraz tylko komercja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi