Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wasze pozapsychiczne choroby i czy chodzicie do lekarzy

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Wymieńcie na co chorowaliscie po kolei od dziecka, na co braliscie / bierzecie leki. Ale z innych powodów niż psychicznych

A jak u was z profilaktyką? Chodzicie w ogóle się badać i do lekarzy? Może nie z braku autorytetu do lekarzy pytam ale raczej z braku chęci 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie zawsze byłem raczej zdrowy. Miałem ospę i zapalenie płuc za dziecka a tak to rzadko bywałem przeziębiony i korona tez mnie nie łapała. Miałem trzy kolki nerkowe. Ale najgorzej z głową.

Edytowane przez Grouchy

💙🧡💛  す  I am naff and a dweeb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zespół Raynauda, przy niskich temperaturach,tak poniżej ok 0st, palce u kończyn robią sie białe z niedoboru krwi i ogólnie odczuwanie zimna jest bardziej nasilone niż wcześniej. To niby jest związane z układem nerwowym ale symptomy jak najbardziej somatyczne. 

Mirtazapina 15mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alergia i astma oskrzelowa w dzieciństwie, która w okresie dojrzewania całkowicie ustąpiła, a alergia bardzo mocno złagodniała - kilka lat odczulania podawanego w szczepionkach, najpierw raz na tydzień, a potem co miesiąc, też swoje zrobiło...

Obecnie uczula mnie jedynie kiwi, za to dość mocno, no i szczęśliwie mogę biegać intensywnie, co bardzo lubię, bez żadnych objawów astmatycznych i konieczności wziewów typu flixotide, które kiedyś musiałem stosować.

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Grouchy napisał(a):

Ja w sumie zawsze byłem raczej zdrowy. Miałem ospę i zapalenie płuc za dziecka a tak to rzadko bywałem przeziębiony i korona tez mnie nie łapała. Miałem trzy kolki nerkowe. Ale najgorzej z głową.

No te a kolano już zdrowe xd

O głowie nie mówimy 🤫

Haha A na 2 pytanie nikt nie odpowiedział wygodniccy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eendometrioza - dwie operacje za mną - kontrolowana regularnie - biorę leki.

Lekkie nadciśnienie i podwyższony cholesterol- kontrolowane regularnie i biorę leki. 

Z ostatnich atrakcji - operacja prostowania przegrody nosowej z powodu przewlekłego zapalenia zatok i problemów z uszami. Zobaczymy czy wszystko się uspokoi. 

Do tego co pięć lat kolonoskopia - regularnie, z powodu podwyższonego ryzyka raka jelita grubego. 

Plus klasycznie - mammografia, cytologia, dentysta, raz w roku ogólne badania krwi i moczu. 

Przy mojej historii chorób w rodzinie - brak profilaktyki i kontroli byłby bezmyślny. 

Chęci na te rzeczy nie mam w ogóle, ale szanuję swoje zdrowie na tyle, żeby wiedzieć, że im wczesniej coś zostanie zauważone tym łatwiej to ogarnąć. 

Edytowane przez linka

Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi