Skocz do zawartości
Nerwica.com

Obsesja wydawania pieniędzy

Ryś

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, MiśDuży napisał(a):

Bierzesz lub brałeś arypiprazol? Ten lek może indukować wydawnictwo. 

Ja też mam problem z wydawaniem. Normalnie wydaje 4000 tys miesięcznie. Największy mój rekord był 6500zł, ale to wtedy próbowałem się usamodzielnić więc miałem taki jednorazowy skok. Jaki czas temu brałem przez kilka miesięcy agonistę dopaminy i zaczęłęm wydawać 8500 miesięcznie, a przedostatni miesiąc wydałem już blisko 10 000zł.

Kwiecień już był w miarę normalniejszy. Wydałem tylko 8500k, bo kupiłem monitor za 4k, gdyby nie ten monitor, to miałbym już standard wydatkowy 4000zł. No, ale była już znaczna różnica, nie wydawałem setek zł na różne dziedziny zakupowe jak w poprzednich miesiącach.

Nie biore abilify. Miałem kiedyś próbe z nim ale chodziłem po nim jak naćpany i nakręcony jak mały robocik. Biore zolafren 17,5 mg, sulpiryd 50 mg, pregabaline 150 mg i 1 mg lorafenu. 8 miesięcy temu brałem również na stałe akineton ale udało mi się go odstawić i od tych 8 miesięcy jestem od niego wolny. A to jest narkotyk. Ja na tzw. przyjemności wydaje miesięcznie jakieś 1000 zł plus 1000 zł spłacam raty. Reszta kasy idzie na płatności, jedzenie no i miesięcznie za jakieś 1500 zł inwestuje w dolary albo funty szterlingi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi