Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hantawirus

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, shadow_no napisał(a):

Tego fragmentu nie zrozumiałem. Szanse na co i jak miałbyś ją wykorzystać? (w kontekście pandemii)

Nawet nie wiem, świat ze mnie kpi, znów mam schizy. To wszystko już się wydarzyło.

46 minut temu, brum.brum napisał(a):

Jak zamkną szkoły, firmy, instytucje , kluby sportowe to będzie dramat! Oby nie poszło w tym kierunku 

Czy ja wiem, dzięki covidowi moja firma przeszła na tryb zdalny i wciąż nie muszę jeździć do biura. Fakt faktem znajomości wszystkie ucierpiały, nikt nie chce wychodzić z domu.

Klik i robisz, co chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, libed napisał(a):

to nie chodzi o trudnosc w transmisji tylko ze jak sie umiera po 3 dniach to zakazony 3 dni zaraza a jak sie nie umiera to przez 30 dni moze wirusa przenosic. im szybciej nastepuje zgon tym mniej zarazi chory. 

Przecież na logikę wyciągnij wniosek z tego co pisałem... Jak kogoś wirus mocno rozkłada, wysoka śmiertelność, to zainfekowany będzie mieć problem z transmisją wirusa, bo będzie leżał rozłożony w łóżku, lub, nie daj Panie Boże, umierał... Proste... No, na logikę... Huh. 😆  

A taki zarażony Covidem, to o ile nie jest cukrzykiem, starcem, lub nie ma innych chorób przewlekłych, będzie chodził i "transmitował" bo przejdzie wirusa nie mając nawet o tym pojęcia, że go miał i przechorował bezobjawowo. 

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi