Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co dzisiaj zjadłeś?

Gość Kataklizm

Rekomendowane odpowiedzi

Rosół i pierś gotowaną.

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanapkę rano. 

LanaDelReyLDRRide_Easy-Resize_com.jpg.cf376542f8789e4aa9878f37f6b94d11.jpg

bez kompasu moralnego, który mógłby wskazywać mi północ, brak jednolitej osobowości, zamiast tego - wewnętrzny brak zdecydowania - olbrzymi i kapryśny, niczym ocean. jadę szybko, a w środku nocy jestem samotna. robię wszystko, by nie wpadać w kłopoty. szkoda, że... że w mojej głowie trwa wojna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, shadow_no napisał(a):

Dziś po długiej przerwie zjadłem dwa rogaliki w stylu 7days z Auchana. Polecam je mocno wszystkim łasuchom.

Jedne z lepszych tego typu

Croissant z nadzieniem kakaowym Auchan 85 g

Jeśli chodzi o słodycze, to najbardziej lubię właśnie rogaliki tego typu, lody i wafle typu jak u babci 🥹

Lubiłam kiedyś tez batony bajeczne od wedla i brzeski bez czekolady. Ogólnie mam słabość do wafli, nawet takich suchych.

bez kompasu moralnego, który mógłby wskazywać mi północ, brak jednolitej osobowości, zamiast tego - wewnętrzny brak zdecydowania - olbrzymi i kapryśny, niczym ocean. jadę szybko, a w środku nocy jestem samotna. robię wszystko, by nie wpadać w kłopoty. szkoda, że... że w mojej głowie trwa wojna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Verinia napisał(a):

Jeśli chodzi o słodycze, to najbardziej lubię właśnie rogaliki tego typu, lody i wafle typu jak u babci 🥹

Lubiłam kiedyś tez batony bajeczne od wedla i brzeski bez czekolady. Ogólnie mam słabość do wafli, nawet takich suchych.

Mi to tak jest smutno, że 3Bit się tak zmienił. To jest kompletnie inny baton niż był dawniej. A to był mój ulubiony :( 

Ten obecny jest paskudny

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, shadow_no napisał(a):

Mi to tak jest smutno, że 3Bit się tak zmienił. To jest kompletnie inny baton niż był dawniej. A to był mój ulubiony :( 

Ten obecny jest paskudny

Milka się zepsuła też. Wszystko jakieś takie inne.

Zjadłam kilka takich mniejszych "krojsantów" z nadzieniem jakimś biało-ciemnym. Pyszne. Ale dałam na 30 sekund do mikrofalówki i odczekałam aż nadzienie torochę wystygnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

59 minut temu, Verinia napisał(a):

Milka się zepsuła też. Wszystko jakieś takie inne.

Zjadłam kilka takich mniejszych "krojsantów" z nadzieniem jakimś biało-ciemnym. Pyszne. Ale dałam na 30 sekund do mikrofalówki i odczekałam aż nadzienie torochę wystygnie.

je się podgrzewa? :o

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Śniadanie głownie, pierwszy posiłek dnia. U babci jadam takie rarytasy. Na wierzchu pare liści mięty dla ozdoby :P

Ale na kolację też się zdarzy czasem.

Ciekawe czy to regonialne danie, u nas chyba tak sie nie je. Choc w sumie mozna dodac truskawek do kaszy mannej, ale kasze manna raczej jedza tylko male dzieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Ciekawe czy to regonialne danie, u nas chyba tak sie nie je. Choc w sumie mozna dodac truskawek do kaszy mannej, ale kasze manna raczej jedza tylko male dzieci.

No w Polsce chyba z truskawkami to się dużo rzeczy robi, owsianka z truskawkami albo kasza manna... :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, shadow_no napisał(a):

je się podgrzewa? :o

Nie, ale ja podgrzewam 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś zrobiłam święto. Dawno nie jadłam takiego obiadu. Schab, ziemniaki, surówka. Krupnik. Pierwszy raz zamawiałam z tego baru . I mega dobre. Tanio i dobrze. Na potem mam arbuza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

41 minut temu, KochamElcie napisał(a):

No w Polsce chyba z truskawkami to się dużo rzeczy robi, owsianka z truskawkami albo kasza manna... :P 

u nas sie glownie jadlo makaron z truskawkami, zupe truskawkowa (ale to bardziej u mojej babci) i pampuchy z truskawkami. To na obiad. Szczerze to nigdy nie lubilam takich obiadow na slodko. A owsianke z truskawkami lubie, kaszy mannej juz dawno nie jadlam. Moja mama na wigilie robi zupe grzybowa z kasza manna, ta kasza jest bardzo gesta i kroi sie ja na kawalki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

u nas sie glownie jadlo makaron z truskawkami, zupe truskawkowa (ale to bardziej u mojej babci) i pampuchy z truskawkami. To na obiad. Szczerze to nigdy nie lubilam takich obiadow na slodko. A owsianke z truskawkami lubie, kaszy mannej juz dawno nie jadlam. Moja mama na wigilie robi zupe grzybowa z kasza manna, ta kasza jest bardzo gesta i kroi sie ja na kawalki. 

Oo to ciekawe, a co to są pampuchy? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, KochamElcie napisał(a):

Oo to ciekawe, a co to są pampuchy? 

Takie jakby bulki drozdzowe gotowane na parze. One sa bez smaku, mozna je jesc na slodko, albo z sosem miesnym lub grzybowym. Troche jak knedle, choc nie do konca.

Buchty z sosem truskawkowym

W sklepie mozna takie kupic, a potem w domu ugotowac na parze. Ja nie przepadam szczerze mowiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Takie jakby bulki drozdzowe gotowane na parze. One sa bez smaku, mozna je jesc na slodko, albo z sosem miesnym lub grzybowym. Troche jak knedle, choc nie do konca.

W sklepie mozna takie kupic, a potem w domu ugotowac na parze. Ja nie przepadam szczerze mowiac.

Znam i lubię jeść z sosem pieczarkowym :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

57 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

One są dobre ale z jakims gulaszem albo czymś tego typu a nie z tymi owocowymi sosami 🤦‍♂️

U mnie w domu też czasami się je jadło to z owocami bleeee. Ale już z mięsem to cacy.

No i też mi smakowały z... nutellą

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Ahh, pytałem babci i tutaj się na to mówi pyzy. :D A Żaba jest ze śląska? 

No tak z sosem, ale jakoś polane miodem chyba też kiedyś jadłem :D 

Pyzy to coś innego. Mniejsze i niedobre

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, shadow_no napisał(a):

Pyzy to coś innego. Mniejsze i niedobre

Zależy chyba, pyzy też są z ciasta drożdżowego :D .

Do sosiku dobre są :P . Duże też mogą być :D 

To chyba jak kluski się robi, prababcia moja na gazie kładła i rosły potem 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi