Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jaką macie samoocenę w skali 1 do 10?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Prince of darkness napisał(a):

Niezależnie w jakiej skali byłby to tylko i wyłącznie zakres wartości ujemnych.

Tiaaa, już ja widzę jak sam siebie minusujesz za intelekt 🤣

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, shadow_no napisał(a):

Do osób, które oceniają się tak nisko (nisko dla mnie toi poniżej 7):

A co by sprawiło, żeby podnieść ocenę chociaż o 1? Na pewno jest coś na co sami macie wpływ co poprawiłoby sytuację w odbiorze samych siebie. Zidentyfikowaliście to?

Leki i od nich uzależnienie i inne choroby ale wszystko u mnie zależy od leku. Od kieruje moim życiem tak naprawdę i tym co moge robic a co nie. Wpływa na fobie społeczną ogólnie wspomagając lęki a jeśli są lęki to człowiek jest wycofany tak naprawdę więc trudno mieć pozytywny obraz samego siebie widząc jak czlowiek wegetuje tak naprawdę podczas gdy grom ludzi dookoła po prostu żyje. Jesli o fizyczność chodzi to to jest w większości do zrobienia bo kiedyś to juz zrobiłem ale co mnie teraz hamuje żeby odzyskać lepszą sylwetkę sprzed choćby 3 lat to nieregularne samopoczucie, jak sie źle czuję to jem co popadnie,trochę sie poruszam ile moge ale to i tak za mało by przy niepotrzebnym zjadaniu tysięcy kalorii i koło sie zamyka i je ma mowy o utracie wagi.

Mirtazapina 15mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorzej jak idę do ludzi na miasto i wszyscy się bawią, rozmawiają ze sobą albo samotne baby, że mozna podbić i się zapoznać, to ja zawsze samotny i nikogo poznać nie mogę. I już w ogóle się wszystkiego potem odechciewa. Odcinam się totalnie i wpadam w tryb pustelnika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, KochamElcie napisał(a):

U mnie może hajs i jakieś sukcesy w życiu, bo jak wegetuje, a inni mają hajs zycie, kariery albo rodziny, to ciężko mieć wysoką samoocenę. Ja się szczególnie porównuję do innych sporo i kiepsko wypadam w porównaniu do ludzi sukcesu. ;/ w sumie to mi nic tak na dobrą metę nie wyszło w życiu, a już 30 na karku. Dlatego niska samoocena :).

A nie mówiłeś wcześniej, że z pracą to nie do końca Ci po drodze? W sensie, że sama idea pracowania jest nie za bardzo dla Ciebie? Bez niej jednak ciężko z hajsem zawsze będzie. A skoro się porównujesz do ludzi to może zmienić to nie żeby się porównywać tylko wziąć przykład z kogoś kto w jakiś sposób Ci imponuje?

21 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Powiedział ten co dał 6 XD

Przeczytaj jeszcze raz dokładniej 🙂 napisałem, że wolę skalę od 1 do 6

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, shadow_no napisał(a):

A nie mówiłeś wcześniej, że z pracą to nie do końca Ci po drodze? W sensie, że sama idea pracowania jest nie za bardzo dla Ciebie? Bez niej jednak ciężko z hajsem zawsze będzie. A skoro się porównujesz do ludzi to może zmienić to nie żeby się porównywać tylko wziąć przykład z kogoś kto w jakiś sposób Ci imponuje?

Przeczytaj jeszcze raz dokładniej 🙂 napisałem, że wolę skalę od 1 do 6

Chętnie bym popracował, żeby sobie kupwać sprzęt do słuchania muzyki, ale u mnie ciężko z tym, bo po chwili mnie praca nudzi i mam dość i jedyne co chce, to uciec. Potem pracodawcy mają ze mną klopot. Już to przerabiałem wiele razy... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

mnie praca nudzi

Czyli spadłaby samoocena jeszcze bardziej zamiast się podnieść gdybyś miał hajs? I rachunek byłby na minus?

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale bardzo dużo osób pracuje nie lubiąc tego co robi. Ale dzięki temu, że się trochę męczą przez część dnia, mają zasoby, żeby się rozwijać i później sobie to wszystko "odbić"

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, KochamElcie napisał(a):

No tak, jeszcze dochodzi piętnowanie mnie przez innych za brak pracy, i żebym ruszył w końcu tyłek, itp.

Do pracy nie pójdę, ale na kolejną wycieczkę znowu na piechotę niebawem :D. Moze z 30-50km sobie zrobię. 

Dobrze byłoby znaleźć jakąś równowagę Fifi, po nastroju w jakim o sobie piszesz, wyraźnie widać, że czegoś Ci brak. Na tym 50 kilometrze czujesz, że dotarłeś gdzie chciałeś? Czy, że uciekłeś?

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi