Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wady wzroku

alone05

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Noszenie okularow nie rozleniwia wzroku, to jest mit, ktory wiele osob powtarza.

jak sie ma duze roznice w dioptriach na oczy to czasami moze sie pogorszyc jedno oko. leniwe oko i mozg ktory zaczyna ignorowac obraz z tego leniwego oka w wyniku czego ono sie pogarsza ale nie wiem czy nie tylko u dzieci. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Wydaje mi sie, ze szkla potanialy. Pamietam, ze kiedys placilam o wiele wiecej, a potem nagle mniej u tego samego optyka. Moze to jest tendencja swiatowa.

to pewnie efekt konkurencji kiedys pewnie robili je recznie a teraz albo chinskie dzieci produkuja albo jakos automatycznie to idzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, libed napisał(a):

ale masz zeza. moim zdaniem nie ma innej mozliwosci.

Wow, dziękuję za diagnozę przez internet.  Geniusz libed Was zdiagnozuje i uleczy przez internet 😆
Przykro mi, ale bardziej ufam lekarzom niż randomowi z neta 😆 

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, libed napisał(a):

jak sie ma duze roznice w dioptriach na oczy to czasami moze sie pogorszyc jedno oko. leniwe oko i mozg ktory zaczyna ignorowac obraz z tego leniwego oka w wyniku czego ono sie pogarsza ale nie wiem czy nie tylko u dzieci. 

Nie wiem jak to dziala u dzieci, ale od wysilku oko nie zacznie widziec lepiej, a moze nawet zaczac widziec gorzej. 

https://www.hellozdrowie.pl/czy-okulary-rozleniwiaja-wzrok-wyjasnia-optometrystka/

https://demagog.org.pl/fake_news/noszenie-okularow-pogarsza-wzrok-to-mit/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, libed napisał(a):

to pewnie efekt konkurencji kiedys pewnie robili je recznie a teraz albo chinskie dzieci produkuja albo jakos automatycznie to idzie :D

Byc moze, bo konkurencja sie rzeczywiscie zwiekszyla, moze tez technilogia sie polepszyla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

Wow, dziękuję za diagnozę przez internet.  Geniusz libed Was zdiagnozuje i uleczy przez internet 😆
Przykro mi, ale bardziej ufam lekarzom niż randomowi z neta 😆 

nie wierze ze nie masz zeza ani bólu głowy jesli masz wysoka akomodację i brak okularów no jakos te przeciazone miesnie musza dawac objaw. zwykle ludzie swojego zeza nie widza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Nie wiem jak to dziala u dzieci, ale od wysilku oko nie zacznie widziec lepiej, a moze nawet zaczac widziec gorzej. 

https://www.hellozdrowie.pl/czy-okulary-rozleniwiaja-wzrok-wyjasnia-optometrystka/

https://demagog.org.pl/fake_news/noszenie-okularow-pogarsza-wzrok-to-mit/

ja wiem co pisza w necie na ten temat. jak kolezanka wyzej brak okularow moze nasilac akomodacje wiec bez okularow wtedy widzisz lepiej i jest wiele mozliwosci. nie mowie ze  to jest korzystne tylko ze bez okularow mozna widziec lepiej np. przeciazajac jedno oko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, libed napisał(a):

to dobra cena moim zdaniem chociaz ja zwykle tyle place wlasnie z bonem w vissione za full wypas szkla i oprawki dlatego ja polecam vs bo dla mnie tam sa najtansze okulary przy zalozeniu zakupu vouchera o ktorym pisalem. jeszcze nigdy nie kupilem tam okularów bez vouchera :D

Dobra czyli realna. A ty korzystasz ze sztuczki marketingowej gdzie ci robią wielką łaskę voucherem. Ściema jak w marketach RTV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, libed napisał(a):

nie wierze ze nie masz zeza ani bólu głowy jesli masz wysoka akomodację i brak okularów no jakos te przeciazone miesnie musza dawac objaw. zwykle ludzie swojego zeza nie widza :D

Przykro mi, głowa boli max 5 razy w roku, a taki żebym brała tabletki to max 2x na rok 🤷‍♀️ 
Twoje diagnozy są totalnie nie trafione także już nawet nie strzelaj. 

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi