Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jak sobie próbuję radzić...

Kryształ40

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Verinia napisał(a):

Ludzie się zabijają z powodu rozstań. Dostają szaleństwa, zostają bezdomnymi, rzucają się z mostu. Częściej robią to mężczyźni. I co, lepiej powiem mu: - ogarnij się. Nie lituj się nad sobą, bo ja takich uczuć nie odczuwam. 

I tak sobie pomyślałam o pewnych ludziach. 

Nic takiego z pewnością sobie nie zrobię bo nie w tym rzecz, ale rozumiem o co Tobie chodziło.  Pewnie, że rozstania są ciężkie. Jak komuś zależy to tak właśnie będzie reagować.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 7.07.2026 o 11:33, Dalila_ napisał(a):

kochanek ją zostawił i to ja smuci a mąż wybaczyl romans...

Ja do Ciebie nie mam żadnych pretensji bo niby o co? Mężczyzna z którym byłam dwa lata był dla mnie bardzo ważny. Takie są realia, ale nie można nikomu robić krzywdy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, czarna rzodkiew napisał(a):

Kto by załatwił to dodatkowe łóżko dla córki? Bo na pewno nie ten mężczyzna, który ma fobię. Fobii społecznej nie leczy się lekami, ani nawet nie widzę tu za bardzo zastosowania dla terapii, trzeba ciągle wystawiać się na niekomfortowe sytuacje, żeby z tego wyjść, czyli właśnie wychodzić z domu, rozmawiać z obcymi. Niepotrzebnie go wyręczałaś w obowiązkach domowych i życiowych. Może lepiej się stało, że Wam nie wyszło. Możesz zająć się teraz sobą.

Ja nikogo nie oceniam bo sama mam zaburzenia lękowe, a to, że on ma fobię to nie jest zabawne. Tylko rozumiem co chciałaś mi wytłumaczyć. 

W dniu 7.07.2026 o 08:33, Żaba Monika napisał(a):

Rozstanie trzeba przeżyć jak żałobę, z czasem będzie lepiej.

Na razie nic nie jest dobrze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi