Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jak sobie próbuję radzić...

Kryształ40

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie jest to nic szczególnego,  ale dla mnie to znaczy bardzo dużo. Wczorajszy dzień spędziłam z koleżankami i moją córką. Byłyśmy w centrum handlowym na zakupach, głównie to były rzeczy dla córki- widzieć jej uśmiech, bezcenne. Sobie kupiłam podkład- niby nic, a mnie to cieszyło, ja nie muszę mieć luksusów. Owszem,  lubię dbać o siebie, lubię też chodzić do lumpeksów.- można tam znaleźć ładne, zadbane ubrania z metką.  Wracając do tego dnia..

Jadłyśmy desery z nasionami chia, piłyśmy kawę itp. Rozmowa i obecność dały mi bardzo dużo. Moje błędy zostaną ze mną do końca życia, ale to nauczy mnie z czasem być lepszą wersją siebie.  Czy będę z mężem? Uważam, że nie, ale trzeba domknąć prywatne sprawy. Będę musiała odbić się od dna, wszystko poukładać i żyć sama- to najlepsze wyjście. Jeszcze nie wiem jak to zrobię, ale będę musiała znaleźć w sobie siłę. Po ostatnim co się stało to mam niechęć do mężczyzn. To się na mnie odbiło.Ja po prostu zaufałam. Wiem, że tak się nie robi, ale to nie było ot tak sobie...Cóż...Takie jest życie. Dobrze,  że teraz córka przy mnie śpi. Najgorsze są rozstania. Nie chcę o tym pisać bo pojawiają się łzy. Nie ma magicznej różdżki żeby cofnąć wszystko co złe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Kryształ40 napisał(a):

Może nie jest to nic szczególnego,  ale dla mnie to znaczy bardzo dużo. Wczorajszy dzień spędziłam z koleżankami i moją córką. Byłyśmy w centrum handlowym na zakupach, głównie to były rzeczy dla córki- widzieć jej uśmiech, bezcenne. Sobie kupiłam podkład- niby nic, a mnie to cieszyło, ja nie muszę mieć luksusów. Owszem,  lubię dbać o siebie, lubię też chodzić do lumpeksów.- można tam znaleźć ładne, zadbane ubrania z metką.  Wracając do tego dnia..

Takie chwile są ważne. Bardzo ważne. Jesteśmy jednak osobami stadnymi i obecność ludzi nam bliskich, osób które lubimy i przy których czujemy się dobrze, jest dla nas terapeutyczna. Czasem jest to lepsze od jakiejkolwiek terapii, nawet takiej za 500zł. A zakupy... dają dawkę dopaminki i szczęścia. Takie drobne gesty i prezenty dla siebie i innych cieszą, zwłaszcza jak lubisz komuś coś podarować, to korzystasz podwójnie. Tak mają ludzie wrażliwi. A dbanie o siebie jest super. Uwielbiam kosmetyki, ciuszki i inne dziewczyńskie gadżety :D I nie musi to być droga rzecz. Czasem też idę do lumpa. Mam spoko rzeczy, które bardzo lubię. Pościele lubię też tam kupować.

15 minut temu, Kryształ40 napisał(a):

Moje błędy zostaną ze mną do końca życia, ale to nauczy mnie z czasem być lepszą wersją siebie.  Czy będę z mężem? Uważam, że nie, ale trzeba domknąć prywatne sprawy. Będę musiała odbić się od dna, wszystko poukładać i żyć sama- to najlepsze wyjście. Jeszcze nie wiem jak to zrobię, ale będę musiała znaleźć w sobie siłę. Po ostatnim co się stało to mam niechęć do mężczyzn. To się na mnie odbiło.Ja po prostu zaufałam. Wiem, że tak się nie robi, ale to nie było ot tak sobie...Cóż...Takie jest życie. Dobrze,  że teraz córka przy mnie śpi. Najgorsze są rozstania. Nie chcę o tym pisać bo pojawiają się łzy. Nie ma magicznej różdżki żeby cofnąć wszystko co złe. 

A co się stało? Chyba jest jakiś temat na ten temat od Ciebie, to sprawdzę, bo nie jestem do końca w temacie.

Też mam niechęć do facetów. Ale powoli mi to przechodzi.

_-2026-07-06T212242.745_Easy-Resize_com.jpg.bc8371175d26be41526c9ef0420c09ef.jpg

"Uwielbiam pytać innych, co o mnie sądzą, ponieważ uwielbiam słuchać jak bardzo się mylą"

~ Dr House

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi