Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

Gość katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

Fizycznie tragedia. Wymiotowałam, zrobiłam sobie teraz zioła, zaraz się kładę.

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

źle

"Kiedyś byłam tak obsesyjnie przywiązana do tej tajemniczości i myślę, że to w 100 procentach powód dla którego nie zawierałam przyjaźni, ponieważ nie chciałam, by ktokolwiek mnie znał.  🦋(..)Nie wiem jak się czuć, ale chcę spróbować." ~Billie Eilish

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Verinia napisał(a):

Boisz się dzwonić, czy boisz się urządzenia?

Boję się dzwonić i tego, że w każdej chwili ktoś może zadzwonić. Mój lęk był słuszny. Zadzwonili do mnie z kliniki. Potwierdzanie wizyt takim sposobem to głupota. Wystraszyli mnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, czarna rzodkiew napisał(a):

Boję się dzwonić i tego, że w każdej chwili ktoś może zadzwonić. Mój lęk był słuszny. Zadzwonili do mnie z kliniki. Potwierdzanie wizyt takim sposobem to głupota. Wystraszyli mnie. 

Czyli wolisz załatwiać wszystko "w 4 oczy"? Ja mam tak, że mogę wszystko załatwić, jak gdzieś pójdę osobiście. A jak dzwoni ktoś, nawet ktoś znany mi, to nie mogę. No kuźwa, nie odbiorę. Moja kuzynka kiedyś mnie nawet zapisała w telefonie "Pati, która i tak nie odbierze" xD Jak mogła :D

A załatwianie telefonicznie czegoś, to mnie dobija. Potrafię to przekładać dniami, nawet jeśli chodzi o jakieś krótkie zapisanie do lekarza. Wczoraj jakoś udało mi się odwołać wizytę, ale musiałam to zrobić szybko, bo została wtedy godzina do wizyty, a ja jeszcze w mokrych włosach. Pewnie może tu zadziałać metoda 5 sekund. 1 2 3 4 5 - naciskam: dzwonię i robię to. Albo ogarnięcie kilu zdań, co powiedzieć i jadę z automatu.

"Kiedyś byłam tak obsesyjnie przywiązana do tej tajemniczości i myślę, że to w 100 procentach powód dla którego nie zawierałam przyjaźni, ponieważ nie chciałam, by ktokolwiek mnie znał.  🦋(..)Nie wiem jak się czuć, ale chcę spróbować." ~Billie Eilish

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było już tak czasem, że nawet w rodzinie się skarżyli, że od nich nie odbieram i czemu ich ignoruję. To nie jest do końca tak. Rozmowa na żywo jest inna, a rozmowy telefoniczne mnie przerastają czasem. No chyba, że chodzi o rodzinę już bliższą, czyli domowników, ale my się znamy jak łyse konie i odłożenie słuchawki nie jest "stresujące", a jak gadam z kimś "dalszym", to nie wiem, czy mam już kończyć, cisza jest dziwna, i tematy jakoś tak nienaturalnie się kończą, bo się blokuję w połowie rozmowy. A na żywo zawsze można posiedzieć, inaczej to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi