weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Nic związanego z tematami 'nerwica', 'stres', 'depresja', 'psychologia' itd.
W końcu nie tylko psychologią człowiek żyje. ;)

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez carlosbueno 25 lip 2013, 22:54
ja kiedyś jadłem i zdecydowanie be rewelacji ale kto co lubi ja mam prymitywny fast fooodersko- słodyczowy gust i zdrowa żywność mnie nie rusza.
Avatar użytkownika
Offline
Największy Forumowy Maruda
Posty
17037
Dołączył(a)
02 lip 2011, 16:27
Lokalizacja
Kaszebe

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 25 lip 2013, 23:48
buka napisał(a):Ja ostatnio smażyłem z warzywami:p
ale imo lepsze jest do podjadania jak chipsy


smażone? jakoś nie umiem sobie wyobrazić;
Ja mocno doprawiam solą i pieprzem i łyżeczką , kiedyś mi nie specjalnie smakowało, teraz bardzo lubię,
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez buka 26 lip 2013, 00:04
awocado to takie dziwne bo jakby owoc,jakby warzywo a smakuje jak masło,w sumie to nie wiem co można by z tego robić
Avatar użytkownika
Offline
Posty
5131
Dołączył(a)
21 gru 2010, 22:23
Lokalizacja
wawa

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

przez lukk79 26 lip 2013, 00:08
dużo można z awocado, w necie popatrzeć, kiedys trafiłem na bloga dziewczyny, która w jednym z postów nazwała siebie "100% avocado slut" czyli chyba musiała za tym przepadać :smile:
Offline
Pierwszy Romantyk Forum
Posty
923
Dołączył(a)
04 paź 2012, 21:24
Lokalizacja
Szczecin

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez libertynka 26 lip 2013, 20:32
awokado musi być dojrzałe, żeby było dobre, miękkie są dojrzałe. ja bardzo lubię jeść chleb z awokado, kroję w plastry a jak jest bardzo miękkie to rozsmarowuję na chlebie i tak jem. dobre jest też guacamole. jakby mnie było stać to bym używała awokado zamiast masła. jest kapitalne.
vel veganka
spotkam się we Wrocławiu, kto chętny proszę o pw
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1896
Dołączył(a)
21 kwi 2013, 10:57
Lokalizacja
Wrocław

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

przez lukk79 26 lip 2013, 22:22
teraz sobie przypomniałem, że kiedyś robiłem pyszną pastę z awokado, do chleba. poszukam i wrzucę.
Offline
Pierwszy Romantyk Forum
Posty
923
Dołączył(a)
04 paź 2012, 21:24
Lokalizacja
Szczecin

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez buka 26 lip 2013, 22:37
ale to wrzuć przepis a nie foto;)
Avatar użytkownika
Offline
Posty
5131
Dołączył(a)
21 gru 2010, 22:23
Lokalizacja
wawa

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 26 lip 2013, 22:37
"Sprzedam " Wam sposób na dojrzewanie avocado, Twarde , zielone należy zawinąć w folię aluminiową i trzymać w szafce, dojrzewa szybko i się nie psuje.


Kupiłam dzisiaj zieloną kawę w ziarnach,m zna ktoś?
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

przez zmienny 26 lip 2013, 22:38
*Wiola*, czemu taką kawę kupiłaś?
zmienny
Offline

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 26 lip 2013, 22:56
zmienny, Bo w zasadzie powinnam unikać "normalnej" , ta ma ciekawe właściwości: Główny składnik to :
Kwas chlorogenowy – naturalny polifenol, antyoksydant i kwas organiczny, znajdujący się głównie w zielonych liściach i owocach kawowca, głogu, karczochach, pokrzywie oraz w mniejszych ilościach m.in. w bluszczu pospolitym. Wyjątkowo bogatym źródłem kwasu chlorogenowego są suszone śliwki.
Działanie

W przewodzie pokarmowym obniża wchłanianie cukrów, dzięki czemu organizm aktywniej czerpie z zapasów zgromadzonych w organizmie. Zwiększa również czułość komórek na insulinę. Jest silnym przeciwutleniaczem. W literaturze podkreśla się potencjalne właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne tego związku. Z uwagi na wymienione cechy, sprzedawany jest w niektórych krajach jako suplement diety w formie wyizolowanej.

I podobno kofeina w niej zawarta jest pozbawiona takich działań ubocznych jakie występują przy tej palonej,
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez carlosbueno 26 lip 2013, 23:00
mi się avoacado kojarzy z takim murzynem z Jamajki którym pracowałem i je jadł codziennie, raz mi dał spróbować i jakoś mi nie przypadło do gustu ale w g niego dobrze działało na potencję i mógł prze parę godzin chędożyć, gdybym miał z kim i rzeczywiście działało to może bym się nim obżerał bo jednak aż takie złe nie było. ;)
Avatar użytkownika
Offline
Największy Forumowy Maruda
Posty
17037
Dołączył(a)
02 lip 2011, 16:27
Lokalizacja
Kaszebe

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez *Wiola* 26 lip 2013, 23:08
carlosbueno, A może jednak jedz, jak się znajdą chęci to i o chętną się postarasz ;)
Avatar użytkownika
Offline
Moderator
Posty
18127
Dołączył(a)
10 lis 2009, 14:14

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez carlosbueno 26 lip 2013, 23:17
*Wiola* napisał(a):carlosbueno, A może jednak jedz, jak się znajdą chęci to i o chętną się postarasz ;)

może rzeczywiście warto ale z drugiej strony ten Jamajczyk chwalił się kamieniem kupionym za grube pieniądze, którego potarcie członka miało zagwarantować wielogodzinny seks także nie do końca mu wierzę bo fantasta z niego był nieziemski. Zresztą ja lubie orzechy wszelkich odmian i one też niby na potencje działają, no ale nie mam okazji wypróbowania w praktyce ostatnimi czasy. :mrgreen:
Avatar użytkownika
Offline
Największy Forumowy Maruda
Posty
17037
Dołączył(a)
02 lip 2011, 16:27
Lokalizacja
Kaszebe

weganie i wegetarianie z forum - łączmy się!

Avatar użytkownika
przez bittersweet 26 lip 2013, 23:19
Avocado /dojrzałe !/ kroje w kostkę, dodaje oliwy z oliwek, pokrojonego pomidora i fetę, zielony marynowany pieprz :P Taka pasta smakuje najlepiej na toscie z ciemnego pieczywa, niestety jest tyle pyszna co kaloryczna.
Najlepsze gatunkowo są avocado z granatową skórką, nie te ciemnozielone.
kto walczy, czasami przegrywa - kto sie poddaje, przegrywa zawsze
Avatar użytkownika
Offline
Posty
5143
Dołączył(a)
21 lut 2012, 21:03

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

Przeskocz do