Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co teraz robisz?

Anja01

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Tibijczyk napisał(a):

gdzie brutto staje się netto

no to tez mogles wziac taka umowe to tez bys mial wiecej. porownuj brutto do brutto a nie ze w jakims miescie gdzies jest jakas kombinacja. bedzie tego coraz mniej bo nikt nie bedzie sie narazal zeby student mial wiecej pozniej zglosi sie do inspekcji pracy i mu jeszcze beda musieli skladki wyrownac i urolop

1 minutę temu, Tibijczyk napisał(a):

Ale wiesz ja akurat mam wyobrażenie świata na podstawie czytania wykopu

a to wiele tlumaczy :D 

2 minuty temu, Tibijczyk napisał(a):

tutaj nie musisz mieć nawet mocno zdanej matury żeby przejść etap edukacji, sam znam osoby co infę zdały z 40% podstawy z matmy co w innych miastach jest komiczne. Kiedyś nawet sam wykładowca powiedział że doktoraty tutaj wyjątkowo mało osób ludzi robi bo nie chce się wiązać z uczelnią właśnie przez pryzmat niskich zarobków.

bo doktoraty sie robi glownie na kierunkach ktore produkuja bezrobotnych zawsze lepsze pare zlotych niz nic. ten moj znajomy akurat byl zajawiony na matematyce nie robil tego dla kasy czy ze moze mu sie przyda. raczej najpierw byl doktorat a pozniej praca .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, libed napisał(a):

no to tez mogles wziac taka umowe to tez bys mial wiecej. porownuj brutto do brutto a nie ze w jakims miescie gdzies jest jakas kombinacja. bedzie tego coraz mniej bo nikt nie bedzie sie narazal zeby student mial wiecej pozniej zglosi sie do inspekcji pracy i mu jeszcze beda musieli skladki wyrownac i urolop

a to wiele tlumaczy :D 

bo doktoraty sie robi glownie na kierunkach ktore produkuja bezrobotnych zawsze lepsze pare zlotych niz nic. ten moj znajomy akurat byl zajawiony na matematyce nie robil tego dla kasy czy ze moze mu sie przyda. raczej najpierw byl doktorat a pozniej praca .

No u mnie znajomy z mojej pracy się zwolnił i poszedł sprzedawać telefony do galerii warmińskiej i więcej zarabia niż na tym Django. Olsztyn inny świat ;) A w mojej pracy nie miałbym więcej, mocno hermetyczne i kiedyś chociaż nadal trochę też toksyczne środowisko, 90% ludzi u mnie w firmie się pozwalniało i chyba jestem jednym z najdłuższym stażem (8 lat w jednej firmie). Już dawno bym złożył wypowiedzenie gdyby nie problemy ze zdrowiem. Chociaż może trzeba nad tym znów pomyśleć...

Listening to: "Keane - Somewhere Only We Know"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, shadow_no napisał(a):

@czarna rzodkiew zdrówka

Dzięki.

Wyszłam jednak wczoraj na te rolki. Uciekłam od swoich spraw. Zakleiłam rany, obandażowałam kolano, nałożyłam ochraniacz i zrobiłam 40 km. Dobrze mi się jeździło, chwilami tylko piekło kolano, ale nic się nie pogorszyło. 

Teraz kawa, kupa, komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi