Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Grouchy napisał(a):

@bei myślę, że Twoja siostra ma po prostu lęk przed pracą, przed sytuacjami towarzyskimi w pracy itp. Ja też mam, ale jak widać nie tak silny

@Żaba Monika będę zdawał na certyfikat CAE z angielskiego na poziomie C1

Fajnie, to trzymam kciuki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, seleneles napisał(a):

Gdyby jeszcze tylko zapraszali na te rozmowy... Na 10 wysłanych CV miesiąc temu, do tej pory mam zero odzewu, a też chciałem sobie przypomnieć po latach, jak to jest na rozmowach rekrutacyjnych. Wiem, że 10 ofert to mało, ale nie każda mi pasuje, a nie mam też cierpliwości do siedzenia na tym portalu dla niewolników, którym sam niestety jestem. Najlepiej byłoby w ogóle nie musieć pracować i nie błaźnić się na tych rozmowach.

Szukanie prscy to niestety praca na pełen etat 😛 Trzeba prowadzić excela itd. Dlatego nie chciałoby mi sie robić tego dla beki. Chyba ze naprawdę wpadlaby mi jakaś oferta perła (ktos mi musiałby to podesłać).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, bei napisał(a):

Ja też tak myślę, że to ma jakieś podłoże psychiczne. Wiem jaką była uczennicą (dobrą), że pomagała w pracach domowych itd. i wytłumaczenie, że to zwykle lenistwo do mnie nie przemawia.

Czesto ludzie nie mowia tego, co naprawde czuja. Jesli sie jej zapytasz "czemu nie idziesz do pracy" to moze powiedziec cos na odczepnego, bo moze sama sie nie przyznaje przed soba czego sie boi.

Mozesz z nia zaczac rozmowe w stylu "Martwie sie o Ciebie, bo nie masz wlasnych pieniedzy, a zycie jest nieprzywidywalne. Czy moge Ci jakos pomoc?". Czy cos w tym stylu. Wtedy moze nie odbierze tego jako atak tylko, ze jestes po jej stronie.

Moze jest w niej strach przed porazka, z ktorego sama nie zdaje sobie sprawy, czasem trzeba zajrzec glebiej zeby zrozumiec dlaczego postepujemy akurat tak, a nie inaczej. Po rozpoznaniu problemu mozna zaczac go rozwiazywac. Moja mama nie pracowala i przyznala mi sie, ze uwazala, ze do niczego sie nie nadaje dlatego nawet nie probowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Ja myślę, że ja sam dla siebie dzialam na swoją niekorzyść. Mam chyba autodestruktywne myślenie, i sam chce się wykończyć. 

Ale zanim się wykończę, to sobie jeszcze pogram w gierki trochę, bo czemu nie? Lubię to.

Za takim zachowaniem zwykle tez kryje sie glebsza przyczyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Czesto ludzie nie mowia tego, co naprawde czuja. Jesli sie jej zapytasz "czemu nie idziesz do pracy" to moze powiedziec cos na odczepnego, bo moze sama sie nie przyznaje przed soba czego sie boi.

Tak myślę, że poczułaby się zaatakowana.

2 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Mozesz z nia zaczac rozmowe w stylu "Martwie sie o Ciebie, bo nie masz wlasnych pieniedzy, a zycie jest nieprzywidywalne. Czy moge Ci jakos pomoc?". Czy cos w tym stylu. Wtedy moze nie odbierze tego jako atak tylko, ze jestes po jej stronie.

Ja kiedyś już próbowałam bo sygnały że coś jest nie tak były już wcześniej. Nie podeszła do obrony... nawet nie naniosła poprawek do pracy, po sprawdzeniu jej przez promotora, nie mam pojęcia dlaczego... dla mnie to całkiem normalna rzecz, promotora daje uwagi... poprawiasz i tyle, ale i niej nie wyszło. 

Ona kiedyś miała bardzo wyraźne objawy OCD. Ponoć OCD samo nie mija, a ona tych objawów już nie pokazuje. Powiedziała mi że po prostu postanowiła tego nie robić i przestała...gdyby to było takie proste to nie męczyłabym się z OCD od jak

iś 18 lat. Mi jest smutno że nie spróbowała poprosic o pomoc, choć próbowałam ją przekonać do wizyty u terapeuty, psychiatry... nie udało mi się.

2 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

Weźcie tez pod uwagę ze teraz automat potrafi odrzucić ofertę za takie pierdy jak brak klauzuli itd. 

Za brak klauzuli to i rekruter pewnie odrzucał, nie potrzeba automatu. Na pracuje.pl w ogóle chyba nie da się wyspać aplikacji bez zaznaczenia zgody na przetwarzanie danych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi