Skocz do zawartości
Nerwica.com

Panowie, czy szpilki naprawdę dodają kobietom dużo seksapilu?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, shadow_no napisał(a):

"Artykuł analizuje zmianę w modzie damskiej polegającą na rezygnacji ze szpilek na rzecz wygodnych baletek i klapków, widząc w tym głębsze zjawisko społeczne. Autorka przekonuje, że wybór płaskiego obuwia to nie tyle wyraz modowego buntu, co raczej pragmatyczne ustępstwo ze strony kobiet, które w dzisiejszym, pędzącym świecie nie mają już czasu ani siły na fizyczne cierpienie w imię tradycyjnej elegancji. Zmierzch szpilek symbolizuje tym samym koniec archaicznych ról płciowych i dawnej męskiej galanterii, ustępując miejsca wszechobecnemu pośpiechowi i potrzebie wygody na co dzień."

Artykuł taki na 2/6 bo było za mało o patriarchacie, nierówności i tych wstrętnych mężczyznach

Jest wrecz przeciwnie - o równości, kobiety tez zapierdalaja i niewygodnie im to robić w szpilkach. A czemu mężczyźni mieliby być wstrętni? Prócz tych wstrętnych oczywiscie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, KochamElcie napisał(a):

A jak damy mówią o facetach, np. chłopy to jest wyraz szacunku? 

"Baba" ma wydźwięk pejoratywny, jeszcze dodaj do tego obleśny komentarz o stopach. Nie jestem kobietą manify, daleko mi do tego, jednak nie lubię ani określenia "baba" ani "chłop". Nie wiem jak inni, bo wypowiadam się za siebie, dla mnie to ignoranckie i na równi z tym, jak się mówi "dupa" na kobietę.

paranoid android

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Cynthia napisał(a):

"Baba" ma wydźwięk pejoratywny, jeszcze dodaj do tego obleśny komentarz o stopach. Nie jestem kobietą manify, daleko mi do tego, jednak nie lubię ani określenia "baba" ani "chłop". Nie wiem jak inni, bo wypowiadam się za siebie, dla mnie to ignoranckie i na równi z tym, jak się mówi "dupa" na kobietę.

Ja też nie lubię, jak na mnie mówią chłop... 😕 a dużo osób tak gada.

W takim razie przepraszam za babę. Poprawiam się: damy,  Calineczki, księżniczki? :P Kobiety. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, KochamElcie napisał(a):

Ja też nie lubię, jak na mnie mówią chłop... 😕 a dużo osób tak gada.

W takim razie przepraszam za babę. Poprawiam się: damy,  Calineczki, księżniczki? :P Kobiety. 

savoir-vivre wszystkich obowiązuje obojętnie czy to jak piszesz w internecie czy stoisz przed sklepem paląc papierosa i rozmawiając z bezdomnym. 🙃

paranoid android

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi