Skocz do zawartości
Nerwica.com

Panowie, czy szpilki naprawdę dodają kobietom dużo seksapilu?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

40 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Wszystko przychodzi z czasem :D U mnie jak coś uwiera to się na nadaje. Swoboda i wygoda to podstawa. 

Teraz jest tyle rzeczy, ze można przebierać dobierać tak, żeby było wygodnie;) co do szpilek to glownie nosiłam ze względu na niski wzrost, teraz po 1 lubie już mój niski wzrost a po 2 jest moda na platformy, które o wiele bardziej mi leżą stylem, do tego są o wiele wygodniejsze niz szpile. Nie ma każda okazje, bo nie jest to zbyt eleganckie, ale na eleganckie mam sandałki z lekko wyższym obcasem ale takie max 3-4.

39 minut temu, shadow_no napisał(a):

A można sie wtrącać? Bo to ona chamsko zaczepiła ad personam, zupełnie bez powodu.

chyba ze poczuła sie wywołana do odpowiedzi personalnie na hasło chewbacca 🫢czekam na żółta kartkę 😂

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Podstawowy błąd kobiet to taki, że kupują buty, które są niewygodne podczas samego stania w sklepie. Ale wmawiają sobie, że się je rozchodzi itp. Tiaaa, na pewno 😂

No ja właśnie już tak nie robie. Ani z butami, ani z niczym 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie noszę. Zupełnie nie moja bajka, to raz, a dwa nie chciałabym zrobić sobie krzywdy w kostki i przy okazji stracić zęby przy bliskim kontakcie z podłożem :bezradny:

Ja noszę ewentualnie buty na słupku- max do 5 cm.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

A można sie wtrącać? Bo to ona chamsko zaczepiła ad personam, zupełnie bez powodu.

No ale obu im pokazałem. Chociaż nie powiem "nie ważne kto zaczął" :D

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Ej shadow, mogę zostać modem? Byłabym mysle zajebista…

Nie bo robisz offtopic xd

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, że zdarzają się sytuacje, w których kobiety są zmuszane do określonego wyglądu z powodów ekonomicznych, zawodowych czy przez przemoc. Ale jeśli mówimy o większości społeczeństwa, to moim zdaniem wszystko zależy od konkretnej kobiety. Jedna lubi szpilki, druga nie. Nie wyobrażam sobie zmuszania do ich noszenia. Jeśli ubieranie się dla partnera nie jest obopólną przyjemnością, to coś jest nie tak. Mam też wrażenie, że modę w dużej mierze napędzają same kobiety. Gorsety kiedyś podkreślały cechy uznawane za atrakcyjne, dziś nadal są dostępne, ale noszą je głównie osoby, które same mają na to ochotę.

A czy szpile dodają seksapilu? Był temat o koszulach nocnych czy cuś... myślę, że jeśli facet jest z kobietą którą kocha to symbolem seksu mogą być nawet jej skarpety jeśli nocą marznie w stopy i często w nich ląduje na łóżku 🫠 same szpilki to może taki symbol seksu w kulturze masowej, w codziennym życiu często nie:p

18 minut temu, shadow_no napisał(a):

No ale obu im pokazałem. Chociaż nie powiem "nie ważne kto zaczął" :D

Nie bo robisz offtopic xd

Eee należało się:p są zasady jednak

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi