Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wybory na prezydenta.

wiejskifilozof

Na kogo zagłosujesz w II turze?  

68 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na kogo zagłosujesz w II turze?

• Dudę
      34
    • Komorowskiego
      20
    • Na nikogo- pójdę na wybory, ale oddam "pusty" głos na znak protestu
      4
    • Na Magdę Gessler
      6
    • Nie idę na II turę wyborów
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem szczerze zaskoczona wynikami pierwszej tury, Duda nie jest kandydatem z mojej bajki, ze względu właśnie na jego służalczość wobec kościoła. PIS chętnie cofnąłby reformy społeczne i ekonomiczne, jakie obecnie zachodzą.

Wynik Kukiza wzbudza podziw, facet bez zaplecza politycznego i finansowego zbudował potężny ruch, to z pewnością przełoży się na wyniki jesiennych wyborów parlamentarnych i odbetonuje scenę polityczną.

INTEL 1, zdarzały się, dokładnie. Za rządów PIS, gdy rano ktoś zapukał do drzwi poseł Blidy, nie pamiętasz?

Z kolei też nawet jeśli II-gą turę wygra Duda, nie sądzę, by przełożyło się to na znaczące poparcie PISu na jesieni, ludzie pójdą w kierunku Kukiza, Korwina. Jedyny plus będzie taki, że odciągnie się od koryta PSL, które do tej pory zyskiwało dzięki podziałowi PO-PIS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem szczerze zaskoczona wynikami pierwszej tury, Duda nie jest kandydatem z mojej bajki, ze względu właśnie na jego służalczość wobec kościoła. PIS chętnie cofnąłby reformy społeczne i ekonomiczne, jakie obecnie zachodzą.

Wynik Kukiza wzbudza podziw, facet bez zaplecza politycznego i finansowego zbudował potężny ruch, to z pewnością przełoży się na wyniki jesiennych wyborów parlamentarnych i odbetonuje scenę polityczną.

INTEL 1, zdarzały się, dokładnie. Za rządów PIS, gdy rano ktoś zapukał do drzwi poseł Blidy, nie pamiętasz?

Z kolei też nawet jeśli II-gą turę wygra Duda, nie sądzę, by przełożyło się to na znaczące poparcie PISu na jesieni, ludzie pójdą w kierunku Kukiza, Korwina. Jedyny plus będzie taki, że odciągnie się od koryta PSL, które do tej pory zyskiwało dzięki podziałowi PO-PIS.

Pinda to co piszesz jest bardzo dobre.PIS to partia kleru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk ale widzisz ponad polowa Polakow ma w dupie wlasny kraj a ilu nadal mysli ze z nieba skapnie im dobrobyt. Dla mnie najwazniejsze zeby mozna bylo w Polsce godnie zyc , zeby byla praca na umowe za godne pieniadze, zeby kolejki do lekarzy nie byly polroczne , zebym mogla miec dostep do in vitro i mowie to z punktu widzenia osoby ktora wlasnie dzieci miec nie moze i wiem jakie to wazne dla par ktore pragna dziecka a w natura;lny sposob miec go nie sa w stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj po wejściu do roboty parę osób miało bekę z tego, ze teraz na naszym parkingu (korzystamy z placu dzięki uprzejmości Urzędu Miasta, firma nie ma swojego parkingu) stanie olbrzymi pomnik prezydenta Kaczyńskiego i już nie będzie gdzie parkować. Tym się będzie zajmował głównie prezydent Duda sterowany przez prezesa Kaczyńskiego. Pomniki, krzyżyki, gigantyczne bazyliki ociekające złotem, a źle jak było, tak będzie w narodzie. To są dla mnie tematy zastępcze, bo jak nie potrafi się rządzić to najważniejsze żeby chociaż w TV było głośno, że coś się dzieje. To tak jak z celebrytami, nie ważne co mówią, ważne że mówią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk ale widzisz ponad polowa Polakow ma w dupie wlasny kraj a ilu nadal mysli ze z nieba skapnie im dobrobyt. Dla mnie najwazniejsze zeby mozna bylo w Polsce godnie zyc , zeby byla praca na umowe za godne pieniadze, zeby kolejki do lekarzy nie byly polroczne , zebym mogla miec dostep do in vitro i mowie to z punktu widzenia osoby ktora wlasnie dzieci miec nie moze i wiem jakie to wazne dla par ktore pragna dziecka a w natura;lny sposob miec go nie sa w stanie.

Ale co na to poradzimy.Nie zaprowadzimy nikogo na siłę do urny :105: każdy z nas chcę, by Polacy i Polki żyli na poziomie Niemiec czy też Francji.Ja też jestem za In vitro.A tu PIS chce karać lekarzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny wynik Kukiza, licząc jeszcze głosy Dudy, to ponad połowa głosujących była przeciwko obecnej polityce bierności, nijakości i służalności. Nie wszystkich da rade ogłupić dobrobytem państwa zabierając emerytury, robiąc z Urzędu Skarbowego GESTAPO i wzrostem zadłużenia do 886 mld złotych z 530 mld w ciagu 6 lat rządów czyli wzrost o prawie 40%

A Louis De Funes nie kieruje Dudą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3 napisał(a):

ale mnie ucieszyła ta skrzywiona, kwadratowa gęba szoguna .

I co Detektywmonk zatkało Ci kakało ?

Chyba zatkało

Nie zatkało,w drugiej turze wszystko możliwe.Smutasy na forum zawsze będą za PIS.

to za dwa tygodnie tak Ci zatka , że nawet spręzyna do udrażniania rur nie pomoże odetkać tak twardego korka ;) .

te wszystkie wasze strachy przed PIS-em są wytworem cięzkiej pracy PO i jego mediów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pinda, :D

Niestety, z prostakami nie da się inaczej, trzeba przemawiać ich językiem, bo innego nie rozumieją. 24 maja wszystkie ręce na pokład, byle tylko nie było powrotu PiS-u do władzy. Przecież Kaczyński już wczoraj mówił o Smoleńsku, to będzie jakiś dramat. Może Ryanair zrobi promocje dla normalnych Polaków, wtedy można byłoby łatwiej wyemigrować, a ten smutny kraj pogrążyłby się w swej katolickiej zaściankowości, Lech zostałby świętym, a jego pomniki stałyby dumnie za każdym rogiem.

No i ten cudny, codzienny wzrok Macierewicza, witającego ludzi o poranku. :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biedny Antoś, jeszcze przez 2 tygodnie nie może wyjść z szafy...

Umarłam :mrgreen:

No fakt, przez kampanie już ludzie zapomnieli o tym książkowym paranoiku. Chociaż w sumie to ja mu współczuję, oglądaliście Służby Specjalne? Skończy biedak jak matka Białko pisząc wszystko na karteczkach, bo wszędzie będzie węszył spisek i podsłuchy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duda przed Komorem, a Kukiz 20%????????? Gdyby to oznaczało przełamanie rutynowej dominacji POPiS-u, byłoby fajnie. Tylko że na płaszczyźnie parlamentarnej ni się nie zmienia.

Za każdym razem, gdy spoglądam na mordę Komora, coraz mniej preferuję go nad Dudę, już jest bardzo bliziutko zrównania preferencyj. Może to zasługa faktu, że codziennie rano widzę Dudzi pysk, znajdując raz gdzieś jego plakat i stawiając na biurku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tusk też swojego czasu uważał że służby specjalne się na niego uwzięły :) Za porażkę prezydenta Komorowskiego pewnie polecą głowy z TVN pani Olejnik, Pochanke, Kuźniar, Sobieniowski :) Twarze Komorowskiego i Dudy zbrzydły, tylko Kukiz jest autentyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.