Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co obecnie czytasz?

Psychoanalepsja_SS

Rekomendowane odpowiedzi

W ogóle ten temat jest dublem bez sensu, bo już jeden jest, w którym ludzie piszą, co aktualnie czytają :roll:

Który? :o Mi chodzi dokładnie o to, co teraz czytasz. Może to być szkolna lektura, może to być monografia naukowa, może być to artykuł z sieci, może to być news, cokolwiek.

Jest temat " Książki, książki..i książeczki.", który odnosi się stricte do książek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej, chciałbym sobie poczytać tą książkę

http://www.ebook3000.com/The-New-French-Philosophy_180672.html

strona sugeruje, że po zarejestrowaniu się będę mógł ją za darmo pobrać, tylko nie wiem czy to nie ściema, może ktoś z forumowiczów zna ten serwis lub jakiś inny podobny i mógłby coś więcej powiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a237bdb79836ec2f83b8a9d277a24993.jpg

Książką z serii: pokaż mi cipkę/ penisa a powiem ci jaka jesteś/ jaki jesteś. Dzieje badań i fascynacji nad genitologią zebrane w zaledwie kilkudziesięciu stronach, może w przyszłości się przydać do głębszego poznania partnerki/ partnera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczelam wczoraj sluchac audiobooka "This is Berlin: Reporting from Nazi Germany 1938-1940" Williama Shirera. Wspaniala uczta historyczna.

Z papierowych to czytam "Why Nations Fail: The Origins of Power, Prosperity and Poverty" Darona Acemoglu, jest bardzo ciekawa, ale czytanie idzie mi powoli. Opisuje procesy polityczne i ekonomiczne, ktore doprowadzily do tego, ze niektore panstwa sie wzbogacily i lepiej funkcjonowaly dla ich mieszkancow, a inne nie.

I jeszcze wczoraj skonczylam sluchac audiobooka "The Will to Change: Men, Masculinity, and Love" bell hooks, fajna, ale po jakims czasie jest powtarzanie tego samego. Ale przynajmniej nie byla dluga. Ogolnie chodzi o to, ze w swiecie patriarchalnym nie uczy sie mezczyzn jak kochac i wyrazac emocje, czesto karze sie ich za to od najmlodszych lat, a tak samo potrzebuja milosci i wyrazania emocji jak kobiety. Przez to mamy wielu zagubionych i sfrustrowanych chlopcow i mezczyzn, ktorzy wyrazaja sie poprzez gniew i zlosc.

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, kamysto napisał(a):

Zacząłem właśnie czytać "Nie wymiękaj" Stephena Kinga. jakiś kryminał chyba - tak się zaczyna przynajmniej.

Czytałam niedawno tę książkę.

Polecam tegoż autora:"Pan Mercedes","Przebudzenie","Znalezione nie kradzione", też w klimacie kryminału.

Czytam nadal "Sagę kaszubską", teraz tom 4.

Edytowane przez Maat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem dzisiaj książkę Kamila Janickiego "Pańszczyzna". Opisuje ona nieznośny - z dzisiejszego punktu widzenia - ucisk chłopów w dawnej Polsce. Szczególnie ciężki był wiek XVII, gdy Rzeczpospolitą dotknął potop szwedzki, liczne wojny, epidemie, klęski żywiołowe oraz idące za nimi klęski głodu. Książka ta prezentuje ludową historię Polski, kawał narodowej antymitologii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi