Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wszędzie dobrze, ale w łóżku najlepiej...

KochamElcie

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś spałam na dmuchanym materacu u znajomych w Portugalii. Był marzec i w nocy było zimno, a w mieszkaniu nie było ogrzewania. Jak my zmarznelismy na tym materacu. To w ogóle nie izolowało zimna od podłogi. Całą noc się tuliliśmy ale i tak nam było zimno od spodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spałem kiedyś na takim dmuchanym materacu, jak dopiero przyleciałem do Anglii, ale powietrze wypadało, to był dramat ogólnie :P 

Nie wiem, czy podłoga bardziej nie ciągnie od ziemi w takim razie... Bo te panele czy kafelki to też potrafią nieźle chłodem dawać. Szkoda gadać.

Kiedyś czytałem o obozach koncentracyjnych, jak tam ludzie musieli sypiać jeden przy drugim też podczas zimy, to musiało być coś strasznego. Od ściany zimno i spać nie szło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Spałem kiedyś na takim dmuchanym materacu, jak dopiero przyleciałem do Anglii, ale powietrze wypadało, to był dramat ogólnie :P 

Nie wiem, czy podłoga bardziej nie ciągnie od ziemi w takim razie... Bo te panele czy kafelki to też potrafią nieźle chłodem dawać. Szkoda gadać.

Kiedyś czytałem o obozach koncentracyjnych, jak tam ludzie musieli sypiać jeden przy drugim też podczas zimy, to musiało być coś strasznego. Od ściany zimno i spać nie szło. 

No, masakra co niektórzy ludzie przeżyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam super wyro, duże i z wygodnym twardym materacem. 
Przy otwartym oknie nie śpię, bo od razu jestem chora.

kiedys mogłam zasypiać w różnych miejscach zwinięta w kłębek (mam fotę jak zasnęłam na pudełku zwinięta 😃), ale teraz jestem bardzo wybredna 😃i muszę mieć warunki ideolo do spania. Starość nie radość 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Kiedyś spałam na dmuchanym materacu u znajomych w Portugalii. Był marzec i w nocy było zimno, a w mieszkaniu nie było ogrzewania. Jak my zmarznelismy na tym materacu. To w ogóle nie izolowało zimna od podłogi. Całą noc się tuliliśmy ale i tak nam było zimno od spodu.

Ja kiedys spałam na budowie, ale mieliśmy farelkę. Jezu to najgorsze co może być dla mnie - marznąć podczas snu, mnie wystarczy ze temperatura spadnie o pol stopnia i już jestem

chora a po takim czyms jak piszesz to oiom 😃

czytalam o pociągu w Azji takim pomiędzy jakimiś miastami nie pamietam dokładnie, jako fajna alternatywa za lot, bo jedziesz cała noc i kuszetki i ponoc fajna przygoda, ale pisali, ze napierdala

tam strasznie klima i ktos zaklejał ją podpaskami 😃  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pamiętam jak miałem 17 lat i leczyłem się psychiatrycznie, w pokoju miałem wieżę Technics i głośniki i sobie robiłem składanki na płytach typu piosenki relax na spanie i słuchałem przy zasypianiu, fajnie było też. :D 

Teraz mam odtwarzacz i małe douszne słuchawki, które ważą może z 200 gramów, mogę się normalnie położyć i mi gra muzyczka i pasuje mi to, bo też otoczenie wytłumia porządnie i nie wiem, co się dzieje dookoła. 

Rano się budzę, a słuchawki albo obok, albo dzisiaj miałem jedną w uchu ciągle 😛 A odtwarzacz gra mi muzykę poezja. Jest się czym delektować 🙂 

Najbardziej mi się podoba, że w wielu piosenkach w końcu gitarę basową słyszę. :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi