Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy jest jakaś partia, która idealnie trafia w Wasze potrzeby i światopogląd, czy tylko głosujecie na "mniejsze zło"?

Grouchy

Czy jest jakaś partia, która idealnie trafia w Wasze potrzeby i światopogląd, czy tylko głosujecie na "mniejsze zło"?  

7 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak głosujecie?

• Chodzę na wybory i mam swoją ulubioną partię.
    • Chodzę na wybory ale wybieram zwykle tę samą partię jako "mniejsze zło".
    • Chodzę na wybory ale głosuję różnie (swinger).
    • Chodzę na wybory i oddaję pusty głos, ale chcę spełnić obowiązek obywatelski.
      0
    • Nie chodzę na wybory bo mam ich w du..e.

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie takie polityczne, ale powiedzcie jak jest u Was? Nie chodzi mi o poznanie Waszych poglądów politycznych i partii, które wybieracie. Bardziej jestem ciekaw, czy istnieje jakaś partia, która wyraźnie trafia w Wasze gusta i głosujecie na nią z pełnym przekonaniem albo inna opcja, jak w ankiecie.

Edytowane przez Grouchy

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzę na wybory regularnie i głosuję tak samo od lat. Niestety ideału nie ma ale też nie uważam, że głosuję na mniejsze zło. Bardziej większe dobro. To zaznaczam pierwszą opcje w ankiecie. 

Uważam, że głosowanie "przeciwko tym drugim" to największa zmora dzisiejszego politycznego świata. Nie służy to nikomu innemu niż właśnie tym dwóm. Ale o polityce to można godzinami a i tak każdy ma swoje poglądy i nie zmieni ich przez posty randomów w necie

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Tak, jest partia, która trafia w moje gusta, nie mam większych problemów przy stawianiu krzyżyka. Zabawniejsze było głosowanie lokalne (na sołtysa) kiedy oddałam głos nieważny, bo żaden z kandydatów mnie nie przekonywał.

Ja tak miałem z prezydentem kraju. Finalnie oboje otrzymali mój głos (nieważny) 

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi