Skocz do zawartości
Nerwica.com

ARYPIPRAZOL (Abilify, Abilify Maintena, Apiprax, Apra, Apra-swift, Aribit, Aribit ODT, Aricogan, Aripilek, Arypiprazole Aurovitas/ Orion/ +pharma/ Sandoz, Aspixor, Arypiprazol Glenmark, Aryzalera, Asduter, Explemed)

plasticsurgery

Czy arypiprazol pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy arypiprazol pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      63
    • Nie
      16
    • Zaszkodził
      28

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, mio85 napisał(a):

Który z trójki arypiprazol, lurazydon i fluanksol jest wg Was najmniej lękotwórczy w niskich dawkach na depresję lękową? Fluanksol wydaje się być ok, ale najbardziej z nich może podbić prolaktynę

Fluanksolu nigdy nie brałam. Lurazydon mnie z deprechy nie wyciągnął, nie pamiętam, czy miałam lęki. Abilify nie jest typowo antydepresantem, ale aktywizować może. Chociaż zależy w jakiej dawce będziesz brać. Jeżeli tak jak piszesz, że w małych, to może Cię mocno pobudzić, a co za tym idzie wywołać lęki. No ale nie wiadomo. To też zależy jakie masz skłonności i jaka jest reszta Twoich leków. Ja bym na Twoim miejscu wypróbowała Abilify. Lepiej wypróbowany i wiele osób sobie chwali. Latuda to bardziej na schizofrenię jest stosowana, więc może Cię mocno zmulić. Ja nie miałam żadnej poprawy nastroju na Latudzie, ale na urojenia zadziałał przy dłuższym stosowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi