Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

czesc

zniechecilam sie do tworczosci rymowanej

tak ze wam nie grozi

tosia_j, pisz Kochana, niech Ci się rymuje. Ja zrozumiałam to głębokie przesłanie - nieco inaczej, niż o łańcuchu pokarmowym. :lol:

Rozpieściłam się na całego :yeah: kupiłam w prywatnej piekarni dużą tackę moich ulubionych faworków. Będzie uczta Baltazara, bioderka już się cieszą. :zonk:

A tak w ogóle, to senność i mnie ogarnia, coś mnie zaczyna giąć. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo róznic w F - kach i niezrozumienia

zyczę wam i mi w tej chwili

byśmy w chwilach bólu, tym bardziej cierpienia

tutaj na spamowej razem byli

:*

-----------------

z tomiku "wypociny tosiny", ustęp 3

(dzieki mirunia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, a jaki ma kolor ta kurtka, jak się to mówi, kaki? moro? napaliłem się ;)

To jest taki zielonkawy kolor, wz. 68 "Moro". Jak nie jesteś zbyt wysoki, to mogę Ci wysłać link do allegro, skąd kupowałem, bo koleś ma 500 sztuk, w stanie magazynowym, dosłownie za grosze, tylko że małe rozmiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie wieczornie!

tosia_j, Kochana pisz, bardzo mi się podobają Twoje rymowanki i wprowadzają swoisty koloryt w Spamową. :great:

Byłam z tymi moimi ciuszkami w Vintage Shopie. Nawet nie wiecie, ile mnie to kosztowało i jak się czułam przed wyjściem. Bo jakby nic nie wzięły to znaczy co - nie mam gustu, kupuję szmaty? :roll:

Ale sporo babka wybrała, nawet ceny jakieś wysokie dała, ja bym dała niższe, żeby się sprzedało, no ale nie mój sklep. Zobaczymy.

W każdym razie jestem zadowolona, że to zrobiłam, dobre, łagodne ćwiczenie praktyczne zamykania buzi wewnętrznemu krytykowi. O to chodziło. :smile:

Mam taką refleksję na temat pisania tutaj. Otóż bardzo łatwo chlapnąć ozorem, zwłaszcza w tym miejscu. Piszemy tu co chcemy, ale liczymy się chyba z tym , że nasze słowa mogą trafić albo w czyjeś demony, albo w zły moment nie tylko nastrojowy ale moment w życiu, gdzie coś dla innych obojętne, mocno zaboli, albo rozsierdzi. I też ma się prawo o tym napisać. Przynajmniej może ktoś następnym razem pomyśli, zanim coś napisze. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, linki nieboszczka też mają swój urok :lol: Ale Tosi wierszyki to już jest twórczość i ja bym coś takiego nie bardzo wymyślił :smile:

że nasze słowa mogą trafić albo w czyjeś demony, albo w zły moment nie tylko nastrojowy ale moment w życiu, gdzie coś dla innych obojętne, mocno zaboli, albo rozsierdzi.

I tu napisałaś sedno sprawy. Dobrze to ujęłaś, tak jest :-|

Dobranoc :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi