Skocz do zawartości
Nerwica.com

AMISULPRYD (Amipryd, Amisan, ApoSuprid, Solian, Symamis)

Moniunia27

Czy amisulpryd pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

59 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy amisulpryd pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      49
    • Nie
      10
    • Zaszkodził
      10

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.07.2024 o 17:49, MiśMały napisał(a):

W ciągu kilku dni zwiększyłem do 200mg. Niestety, ale ta dawka powoduje u wycieńczenie psychofizyczne.  Dziś idę do lekarza, by wymienił mi Coaxil, na duloksetynę, bo ten brak energii i niezdolność do regeneracji jest uciążliwy. Ogólnie już przed amisanem, miałem zmniejszoną wydolność na neuroleptykach.

Po dołączeniu Amisanu, zniknęło zachowanie, które było częścią mojej osobowości - rozkminianie. Jeśli pojawi się rozkminka na jakiś temat, to potrwa kilka sekund, to znika sama i o niej zapominam, a wcześniej rozkminianie i przeżywanie, że coś nie tak zrobiłem albo ktoś mi coś powiedział, trwało wiele godzin.

"rozkminianie i przeżywanie, że coś nie tak zrobiłem albo ktoś mi coś powiedział, trwało wiele godzin."

ja tak mam własnie, strasznie to męczące bo głowa nie może się zrelaksować i nie da się odciąć tych myśli, na siłę wchodzą do głowy, potrafię np.  2 godziny głowie analizować i rozkminiac jakies zdarzenie sprzed np 3 lat co przeciez nie ma sensu bo czasu nie cofne a analizuje to jakby to było tu i teraz 😕

To samo też mam jak ktoś mi coś powie np , to potem analizuje czy dobrze odpowiedziałem, jak mogłem inaczej się zachowac, jak on mnie odebrał co mógłbym lepiej w tej rozmowie zrobić, to jest p...bane

dawkę 200mg dzielisz czy 1 dawka rano cała? Amisan działa dopaminowo, więc po nim powinieneś czuć motywację większa nie rozleniwienie więc pewnie inny lek Ci koliduje , pewnie coaxil on powoduje wycieńczenie takie, spadek energii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nawet jak amisulpryd brałem solo, to małe dawki 50mg też powodowały wytłumienie i spadek aktywności. Wszystkie neuroleptyki mniej lub bardziej tak na mnie działają.

Ale plus jest taki neuroleptyków, że działają na objawy, których nie ruszają antydepresanty. Np. To rozkminianie.

Już biorę 50mg, bo to 200mg było dla mnie męczące. 200mg brałem jednorazowo.

Ogólnie ten lek pójdzie pewnie w odstawkę, bo na 100mg miałem 1200 prolaktyny i lekarz kazał odstawić. Za jakiś czas zbadam prolaktynę.

Edytowane przez MiśMały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 5.07.2024 o 08:04, daammk1 napisał(a):

Pytałem o solian lekarkę, ale nie chciała dorzucić do asertinu. 

Witam w klubie analizujących! 🙂 Na paroksetynie pozbyłem się tego problemu. 

powinnismy wszysy zostac taktykami w meczach sportowych, analizy w małym palcu na wszystkie sposoby hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zażywam klindamecyne (dalacin C) 300 mg 3 razy dziennie czyli w sumie 900 mg na dobę. Czy ona może blokować dzialanie solianu w dawce 50 mg czyli najniższej a zarazem najbardziej aktywizującej? Tąk jak SSRI w wysokich dawkach blokują działanie solianu tak zastanawiam się czy antybiotyk też może blokować działanie solianu w niskiej dawce.. brał ktoś może taki zestaw??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posty z linka: https://www.nerwica.com/topic/41782-klozapina-clopizam-klozapol-symcloza/page/6/#comments

postyFN.JPG.0ecf20e1d7877d3fed3219f6d8326ab4.JPG

@MiśMały i @Lusesita Dolores ― ja brałem Solian i przytyłem po nim całkiem sporo, miałem wilczy apetyt.

Edytowane przez Harding

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Harding napisał(a):

Posty z linka: https://www.nerwica.com/topic/41782-klozapina-clopizam-klozapol-symcloza/page/6/#comments

postyFN.JPG.0ecf20e1d7877d3fed3219f6d8326ab4.JPG

@MiśMały i @Lusesita Dolores ― ja brałem Solian i przytyłem po nim całkiem sporo, miałem wilczy apetyt.

To ja tak miałam po tej głupiej olzapinie

Edytowane przez Lusesita Dolores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkąd biorę klomipraminę z wenlafaksyną jest wyraźna poprawa ale też większa nerwowość, napięcie emocjonalne i niepokój. Dostałem 200 mg amisulprydu bo wcześniej parę razy pomógł mi w podobnych sytuacjach i to od pierwszej dawki - wyciszał mnie bez senności czy otępienia. Tym razem niestety nie dał żadnego efektu, mimo że nie brałem go wiele miesięcy. Ciekaw jestem czy jest szansa że to się zmieni, czy może jednak dawka 200 mg to za mało, z tego co kojarzę neuroleptyki działają od razu albo wcale ale co zrobić, będę brał dalej i za jakiś czas ewentualnie zwiększę do 300 mg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi