Skocz do zawartości
Nerwica.com

Za co jesteś dzisiaj wdzięczny/wdzięczna?

Lord Cappuccino

Rekomendowane odpowiedzi

48 minut temu, maribellcherry napisał(a):

Popracowalam dzis 2,5 godz w totalnym spokoju i ciszy i moglam wylaczyc w 80% swoje mysli.

O super, ja tak mam wieczorami. 

Albo są myśli ale nie przeszkadzają mi kompletnie. 

Nawet wczoraj udało mi się oglądnąć Voice of Poland. 

Ja dzisiaj jestem wdzięczna za słoneczko, że mogę sobie posiedzieć na działce i ćwiczyć dystans do myśli. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, maribellcherry napisał(a):

Popracowalam dzis 2,5 godz w totalnym spokoju i ciszy i moglam wylaczyc w 80% swoje mysli.

To przykre,  moje kondolencje.

Dziękuję. 

Ja to jakoś przywykłem do tej śmierci za bardzo.

Naoglądałem się trochę. 

W rodzinie boli bardziej. Ja już wszystkich praktycznie tam mam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, maribellcherry napisał(a):

Za to, ze obudzilam sie dzis z nastawieniem, ze to co w pracy to nie jest moja wina i ludzie najchetniej obwinialiby innych za swoje porazki. Czuje sie tym troche podbudowana.

Ciezko mi sie tu wypowiedziec, bo nie mam takich doswiadczen i nie znam nikogo, kto byl w takiej sytuacji. Moge sobie wyobrazic jedynie jakie to musi byc trudne. I dla Ciebie, i dla nich.

To nie jest trudne. Życie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za zdrowie psychiczne [brak depresji, urojeń, omamów], fizyczne [nie mam kataru, zatkanego nosa, bólu głowy i gardła] oraz za sprawność fizyczną ― dysponuję sprawnymi nogami i rękami, cieszy mnie to bardzo ;)Nauczyłem się cieszyć z małych rzeczy tak jak w piosence Sylwii Grzeszczak pt. Małe rzeczy :classic_smile:

Edytowane przez Harding

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy

Jestem wdzięczny pewnej debilce (delikatniej nie da się tego określić) za poprawę humoru. 👍

Edytowane przez Purpurowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry sen, spałem 9 godzin, u mnie to rzadkość. A na fb z rana trafiłem na taką grafikę, przypadek? Tak sądzę :D 

12074973_1084671558209520_6298675674571687436_n1.jpg

Edytowane przez Liber8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.07.2025 o 10:03, Liber8 napisał(a):

na taką grafikę

Ta grafika to kompletne brednie. Kto ją w ogóle sporządził? Skąd ją wytrzasnąłeś? Czy autor jest zbyt tchórzliwy, żeby się pod nią podpisać?

Druga w nocy to nie "najgłębszy sen", tylko bicie się z myślami i wku**ianie się, że znowu nie można zasnąć przez wiele godzin po położeniu się do łóżka. Albo czas, gdy niedawno obudziło się w nocy i próbuje się znowu zasnąć.

Nienawidzę takich grafik. I tego, że ludzki organizm jest tak fatalnie zaprojektowany, że nie ma kontroli nad własnymi myślami ani tym, czy śpi, czy nie śpi.

Nienawidzę ludzi - to wstrętne stworzenia. Brzydzę się nimi i życzę im zagłady. Szkoda, że należę do tego gatunku - chętnie bym go zmienił, gdyby to było możliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bycie prawdziwym człowiekiem jest tak naprawdę piękne @Kiusiu. Gorzej jest z tymi zmienionymi właśnie,to oni takie rzeczy wymyślają i jest to możliwe. 

Jedyne co jest męczące w byciu człowiekiem to potrzeby fizjologiczne, a nie myślenie. Chociaż na potrzeby fizjologiczne też można znaleźć jakiś sposób. 

@Kiusiu

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi