Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

witaj asiaaaa, nie, to nie choroba psychiczna tylko napady lęku, jak bylam w Twoim wieku miałam podobne objawy, wiec jak najszybciej do psychiatry i popedz psychologa na psychoterapii, z tego da się wyjść, ale to niestety lubi wracac i lubia się zmieniac objawy, trzymam kciuki.

witajcie po dluzszej nieobecności, niestety leki wrocily, a ja jestem w kropce, bo nic nie mogę na to wziąć (10 tc), wiec mecze się okrutnie, powtarzając sobie, ze na pewno nic mi nie jest...niestety więcej razy nie działa. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej lutka :)

właśnie chodzę do psychiatry i już drugi miesiąc biorę leki i było wszystko ok, ale teraz przeraża mnie to, że taka rozkojarzona jestem, zamykam się w sobie, tylko bym płakała. Na terapię też chodzę, ale ona mi póki co nie pomaga. Wiem, że potrzeba czasu i walki z samym sobą, ale czasami po prostu nie mam siły :( ale wiem, że mam dla kogo to zrobić! I chcę z tym walczyć. ale co z tą pamięcią? Dlaczego tak ciężko mi się skupić? Wczoraj bym mandat od straży miejskiej dostała, bo nie kupiłam biletu w parkomacie i już się bałam, że jak wrócę to koła zablokowane będą, ale na szczęście upiekło mi się. A tyle razy tam parkowałam i zawsze pamiętałam. ehhh czy to na pewno nerwica?

-- 12 lip 2013, 23:18 --

asiaaaaa, cześć. :papa:

Powodzenia w terapii. Może ci to jakoś pomoże, warto spróbować.

hej :)

a myślisz, że terapia może nie pomóc??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Psychoterapia nigdy nie zaszkodzi a może pomóc. Ja przestałem chodzić na wakacje aktualnie a tak to ganiałem na psychoterpie 9 miesięcy i nie żałuje żadnego spotkania. Nie wolno się przerazić kiedy po pscyhoterapi będzie gorzej to dobry znak że to wyłazi z nas :) Ja jakbym miał jeszcze raz podjąc decyzje czy iść na nią czy nie bez mrugnięcia okiem odrazu bym się decydował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź :)

Od samego rana czuję się fatalnie :/ nie wiem czy to przez tą pogodę też nie jest, bo cały czas pada... Głowa mnie nieziemsko boli, szumi w uszach, ogólny jakiś lęk i niepokój w środku czuje :/ Czyżby organizm przyzwyczaił się do tabletek? Bo już ok miesiąca było wszystko ok, a teraz od nowa wszystko :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin20.04, wypłacz się tyle, ile Ci potrzeba, a później spróbuj pomyśleć, jak rozwiązać sytuację.

Nie wiem czy tu w ogóle da się cokolwiek jeszcze zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny okropny dzień... Jak nie ma pogody to odpada mi jedyna przyjemność jaka mi została i na którą mam w miarę chęć, a mianowicie rower. Przesiedziałem przed kompem praktycznie większość czasu. Nawet wiem skąd ten stan to z winy ojca. Wyobraźcie sobie, że wrócił w czwartek po dwóch latach odsiadki i już wczoraj i dzisiaj zdążył się upić. Miałem nadzieję, że tym razem coś sobie przez ten czas przemyślałem i dłużej wytrzyma, a tu od razu zaczyna. Póki co się nie awanturuje, ale to kwestia czasu. Poza tym śmierci w całym domu i co chwila zostawia syf w kuchni i trzeba po nim sprzątać bo się rozniesie po całym mieszkaniu. Masakra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi