Pytanie do Admina/Moderacji

Informacje o forum, ogłoszenia, pytania do Administratorów, Moderatorów. itp.

Re: Błędy SQLa i dodawania załączników

przez shadow_no 23 lis 2008, 17:38
Błąd 'Server shutdown in progress' to inaczej 503. Duża ilość użytkowników on-line powoduje przeciążenie bazy co prowadzi do zawieszenia servera mysql. Póki co nie mam możliwości nic z tym zrobić. Załączniki powinny już chodzic.
Zapraszam do sklepu z odzieżą damską i torebkami.
Offline
Założyciel / Administrator
Posty
4758
Dołączył(a)
13 lip 2005, 01:45
Lokalizacja
Częstochowa

Re: Błędy SQLa i dodawania załączników

przez Korba 24 lis 2008, 14:50
Wydaje mi się, że jest coraz gorzej. Od rana próbuję tu wejść i dopiero teraz mi się udało. Ciągle wyskakuje ten błąd :(
Korba
Offline

Re: Błędy SQLa i dodawania załączników

Avatar użytkownika
przez wróbelek Elemelek 24 lis 2008, 14:57
haha, no ja tak samo, od godziny 10 mniej więcej 100 razy wyskoczył mi błąd 503 ;)
<><><> Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą!! <><><>
Posty
757
Dołączył(a)
29 lip 2008, 13:49

Doradca Nerwica.com

przez Doradca Nerwica.com
Polecam tych psychologów i psychoterapeutów z Twojej okolicy
Doradca Nerwica.com

Re: Błędy SQLa i dodawania załączników

Avatar użytkownika
przez scrat 24 lis 2008, 17:13
No dzisiaj to masakra, udaje się wejść raz na 10 razy, chyba wykrakałem :(
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
2093
Dołączył(a)
17 lip 2007, 16:44
Lokalizacja
Warszawa

Re: Pytanie do Admina

Avatar użytkownika
przez jaaa 25 lis 2008, 15:38
nie wiem co sie dzieje ale przezte bledy nie moge wejsc na forum non stop musze odeswiezac strone bo sie pojawia blad
503 Service Unavailable
Virtual Server overloaded - high load (or servicing) in progress.


co sie z tym zrobi?

---- EDIT ----

nie wiem co sie dzieje ale przezte bledy nie moge wejsc na forum non stop musze odeswiezac strone bo sie pojawia blad
503 Service Unavailable
Virtual Server overloaded - high load (or servicing) in progress.


co sie z tym zrobi?

---- EDIT ----

nie wiem co sie dzieje ale przezte bledy nie moge wejsc na forum non stop musze odeswiezac strone bo sie pojawia blad
503 Service Unavailable
Virtual Server overloaded - high load (or servicing) in progress.


co sie z tym zrobi?

---- EDIT ----

nie wiem co sie dzieje ale przezte bledy nie moge wejsc na forum non stop musze odeswiezac strone bo sie pojawia blad
503 Service Unavailable
Virtual Server overloaded - high load (or servicing) in progress.


co sie z tym zrobi?

---- EDIT ----

o wlasnie i tyle razy sie wysylaja posty przez ten blad... :(
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1623
Dołączył(a)
22 sie 2007, 20:40

Re: Pytanie do Admina

Avatar użytkownika
przez scrat 25 lis 2008, 18:11
Zagubiona=> napisał(a):Moje pytanie zostało pominięte :-|

Ale płeć została wprowadzona :)

A te błędy 503 są naprawdę irytujące, kiedyś wyskakiwały co jakiś czas - trudno. Ale od paru dni wyskakują ciągle, praktycznie nie da się korzystać z forum. Nawet nie wiem czy uda mi się wysłać tego posta.
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
2093
Dołączył(a)
17 lip 2007, 16:44
Lokalizacja
Warszawa

Re: Pytanie do Admina

Avatar użytkownika
przez wróbelek Elemelek 25 lis 2008, 18:16
no, najgorsze jest jak post nie chce się wysłać, potem się patrzy a tu 5 razy to samo :lol:
<><><> Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą!! <><><>
Posty
757
Dołączył(a)
29 lip 2008, 13:49

Re: Pytanie do Admina

Avatar użytkownika
przez scrat 25 lis 2008, 18:26
Zawsze można wyedytować... :)
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
2093
Dołączył(a)
17 lip 2007, 16:44
Lokalizacja
Warszawa

Re: Pytanie do Admina

przez shadow_no 25 lis 2008, 18:29
Fragment rozmowy na ircu, gdzie wyjaśniłem co nieco

[17:25] <@shadow_no> mam dobra nowine
[17:25] <@shadow_no> kupuje serwer dedykowany
[17:25] <@Rid> heh dzien dobry
[17:25] <@shadow_no> bedziemy wolni od 503
[17:25] <@shadow_no> ;)
[17:25] <linka656> jesussss
[17:25] <linka656> nareszcie:-)
[17:25] <linka656> ja znikam na chwilke
[17:25] * linka656 (linka656@*.mm.pl) Wyszedł (Quit: linka656)
[17:25] <@Rid> odezwala sie wreszcie bogini
[17:25] <@Rid> :P
[17:26] <@shadow_no> ...ale problem jest taki ze wdrozenie tego zajmie pewien okres czasu blizej nie okreslony
[17:26] <@shadow_no> mam nadzieje ze w ciagu m-ca
[17:26] <@shadow_no> czesc Rid
[17:26] * robertoss2007 (~robertoss@*.net.pl) Wyszedł (Quit: robertoss2007)
[17:26] <@Rid> hej :)
[17:26] <+scrat> o tomek sie pojawil
[17:26] <+scrat> :)
[17:26] <namiestnik> SUPER! :)
[17:26] <@Rid> za rok bedzie wasza dusza uzdrowiona :)
[17:26] <namiestnik> a teraz to bylo tak duze obciazenie od forumowiczow czy jak?
[17:27] * linka656 (linka656@host-62-141-253-127.tomaszow.mm.pl) wszedł na #nerwica
[17:27] <@shadow_no> namiestnik forum generuje bardzo duza ilosc odslon na sekunde, i serwer mimo ze jest bardzo mocny (home.pl pakiet business server) to i tak nie daje rady
[17:28] <+scrat> dedyk da rade
[17:28] <+sebcio> wrocilem
[17:28] <+scrat> po prostu nie zakladaj na nim blokad na sqla, najwyzej bedzie chodzilo wolniej ale nie bedzie sie wywalalo
[17:28] <+scrat> zreszta pewnie wiesz :)
[17:28] <+sebcio> shad ciagle psujesz forum??/
[17:29] <linka656> kurcze scrat faktycznie wystarczylo wyczyscic cookies:-D
[17:29] <@shadow_no> scrat na blokady sqla (ilosci zapytan) nie mam teraz zadnego wplywu
Zapraszam do sklepu z odzieżą damską i torebkami.
Offline
Założyciel / Administrator
Posty
4758
Dołączył(a)
13 lip 2005, 01:45
Lokalizacja
Częstochowa

Re: Pytanie do Admina

Avatar użytkownika
przez jaaa 25 lis 2008, 18:47
czyli nowy serwer?:D
Avatar użytkownika
Offline
Posty
1623
Dołączył(a)
22 sie 2007, 20:40

Re: Pytanie do Admina

Avatar użytkownika
przez IceMan 25 lis 2008, 20:47
Jupiiiiii :mrgreen:
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
4789
Dołączył(a)
30 wrz 2006, 13:49
Lokalizacja
Wroc

Re: Pytanie do Admina

przez Beksa 12 gru 2008, 14:37
mam problem bo ciągle źle mi na forum wskazuje posty przeczytane i nie przeczytanie. Nie mogę się już połapać bo czasem forum wskazuje mi posty jako nieprzeczytane mimo iż czytałem je ze 3 razy....
znacznie to utrudnia w korzystaniu z forum....
czy tylko ja mam ten problem?
Offline
Posty
43
Dołączył(a)
04 gru 2008, 23:53

Re: Pytanie do Admina

przez shadow_no 12 gru 2008, 16:32
Na stronie głównej mamy:
'Oznacz fora jako przeczytane'
ew. kliknij w poniższy link:

index.php?mark=forums
Zapraszam do sklepu z odzieżą damską i torebkami.
Offline
Założyciel / Administrator
Posty
4758
Dołączył(a)
13 lip 2005, 01:45
Lokalizacja
Częstochowa

Re: Pytanie do Admina

Avatar użytkownika
przez scrat 12 gru 2008, 17:27
To oznaczy też nieprzeczytane tematy jako przeczytane - a chodzi o oznaczenie tylko tych, do których zajrzeliśmy.
Avatar użytkownika
Offline
Przyjaciel forum
Posty
2093
Dołączył(a)
17 lip 2007, 16:44
Lokalizacja
Warszawa

Sortuj wg

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Przeskocz do