Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

amelia83, Ja też, próby samobójcze, depresje z objawami psychotycznymi, różne cuda się działy :roll: Nie wiem czy z tego wszystkiego da się w ogóle wyjść tak na dobre, moja mama ciągle mnie dopytuje czy coś się dzieje w moim życiu,że mam taką depresję, a ja sama nie wiem co się ze mną dzieje :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amelia83, sama siebie nie znam i nie rozumiem zupełnie, nie wiem czego chcę, a depresja mnie wyniszcza z dnia na dzień coraz bardziej i zaczynam tracić nadzieję,że wyzdrowieje bo to się już tyle ciągnie i nawet jak zrobi się lepiej to po to,żeby potem wróciło na nowo :cry: przynajmniej na razie potrafię kontrolować myśli o samobójstwie, chociaż jakiś czas temu już tak źle się czułam,że myślałam o tym częściej, mam 2 antydepresanty, jeden przeciwlękowy i stabilizator nastroju nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić żeby to wszystko zaczęło działać,

właśnie sobie uświadomiłam,że wysłałam te cv i już się boję co będzie jak zadzwonią, i jak tu normalnie żyć :why::why:

-- 09 maja 2014, 18:23 --

nerwosol-men, :papa: co u Ciebie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj poczytałam trochę o emocjach i uczuciach. I z przykrością, po raz kolejny, dotarło do mnie, że przyczyna leży w dzieciństwie. Choć sporo pracuję nad tym problemem, nie mogę sobie poradzić z osłabieniem reakcji emocjonalnych, to bardzo trudne. Ale będę nadal pracować...nie odpuszczę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amelia83, :great:

-- 09 maja 2014, 18:37 --

Anel92, choć mam już swoje lata, chciałabym jeszcze w miarę normalnie funkcjonować, a nie spędzić resztę życia w szponach lęków i ograniczeń. Może się uda, mimo wszystko i będę mogła innym, potrzebującym, pomóc :D:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jest taki problem,że ja nie zawsze mam powód do depresji czy lęku, bierze się z powietrza i nie bardzo wiem w czym terapia ma mi pomóc... :roll:

Anel92, nie wiesz w czym miałaby Ci pomóc terapia? jesteś w niej w ogóle?

sama siebie nie znam i nie rozumiem zupełnie, nie wiem czego chcę, a depresja mnie wyniszcza z dnia na dzień coraz bardziej i zaczynam tracić nadzieję,że wyzdrowieje bo to się już tyle ciągnie i nawet jak zrobi się lepiej to po to,żeby potem wróciło na nowo :cry: przynajmniej na razie potrafię kontrolować myśli o samobójstwie, chociaż jakiś czas temu już tak źle się czułam,że myślałam o tym częściej, mam 2 antydepresanty, jeden przeciwlękowy i stabilizator nastroju nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić żeby to wszystko zaczęło działać,

właśnie sobie uświadomiłam,że wysłałam te cv i już się boję co będzie jak zadzwonią, i jak tu normalnie żyć :why::why:

chociażby w tym co pogrubione, a przede wszystkim najpierw w tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahma, Masz mobilizacje :great: Ja w tej mojej dziurze to mam ograniczone możliwości z pracą, nie ma w czym wybierać, niestety bezrobotnych dużo a ofert mało i najwięcej przeważa telemarketingu, ja w telemarketingu bym umarła, nie dałabym rady, zresztą wkurzają mnie Ci co dzwonią i wciskają mi na siłę umowy, garnki itd :evil: to gdzie do takiej pracy, chyba,że nie trzeba by było niczego wciskać na siłę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anel92, poleciłabym Ci moją terapeutkę, bo kobieta jest rewelacyjna w te klocki (i to nie tylko moja opinia, ale też innych jej pacjentów) ale mieszkasz 80 km ode mnie :roll: jeśli dałabyś radę dojeżdżać 2x w miesiącu taką ilość km to polecam.

w ogóle w jakim nurcie to była terapia?

Ahma, Ty nie masz tego robić dla T., tylko dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, Teraz mam iść 4 czerwca na 10:00 rano do nowego psychologa klinicznego. Zobaczę jaki będzie efekt i jak to wypadnie. Pierwszą terapię miałam grupową, pogadanki plus indywidualne spotkania z psychologiem jak byłam w szpitalu po raz 1, 2 terapia poznawczo behawioralna

LATEK1962, hej :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LATEK1962, Ja już na nią nie stawiam bo się sparzyłam. Ale zobaczę co będzie z nowym psychologiem, jak to będzie następny nie wypał to kolejnego razu już nie próbuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi