Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

wieslawpas, wiesz co ja zauwazylam? ze mi najwiecej daje samochod :) Tam np. wracam z pracy o 18, i juz zmeczona jestem, jak mysle, zeby jechac jeszcze na jakies zakupy to mi sie zwyczajnie nie chce. Jak jest dzien wolny i moglabym gdzies isc, i mysle, ze do autobusu, gdzies jechac , przesiadac sie - to tez mi sie odechciewa. A samochod daje mi cos takiego, ze wiem, ze wsiadam i jade sobie gdzie tylko chce... nie wazne, czy blisko czy daleko, bo sobie spokojnie siedze i dojade w kazde miejsce. Ani nie marzne, ani nie czekam, nawet w korkach siedze sobi ejakby "u siebie". I wtedy np. jak jest godzina 20, a mi wpadnie do glowy podjechac do sklepu, to jak mam to zrobic samochodem, to zaden problem> A gdybym miala "na nogach" to juz mnie to przerasta troche - albo zwyczajnie mi sie nie chce, bo za duzo zachodu :)

-- 05 sty 2014, 23:22 --

amelia83, w Wawie w PL. Wlasnie mam kontrakt do konca kwietnia teraz i bylam przed swietami u szefa, powiedziec mu, ze moglabym nawet wczesniej wracac, jak by sie zgodzil. A ten do mnie... ze on chce mi przedluzyc kontrakt. I na tym sie skonczylo. Teraz pojade, to znow bede z nim gadac :( Ale chyba najdluzej to do konca kwietnia zostane bo juz nie chce nic przedluzac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, To jest cały czas dolek, czuje lęki i napięcia non stop. Ale jak jestem w ruchu to jest jednal lepiej. Bardzo bym chcial wyregulowac sobie rytm spania, bo jednak jak jest dzien czuje sie lepiej. Nie wiem jednak jak to zrobic bo mam trudnosci z zasypianiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, lenia troche tez, ale ja bym obstawia tez, ze samochod daje mi takie poczucie mobilnosci :) i bezpieczenstwa. Ze w krotkim czasie moge dotrzec w miare szybko gdzie tylko chce. A ja z ta agorafobia neistety nie za dobrze sie czuje gdzies dalej, gdzie wiem, ze powrot zajmie mi kupe czasu :-/ I wtedy takie obawy są silniejsze niż cheć wyjscia. A jak wyeliminuje je (jadac autem) to od razu pojawiaja sie checi i motywacja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tosia, no dokladnie...

wieslawpas, nie chce brac, bo mam slaby silnik i na taka daleką trase ciezko by się jechalo, to po pierwsze. Po drugie, musialabym przespac sie gdzies po drodze, a jak mam presje, ze MUSZE byc wyspana, to nie moge spac, wiec koeljny problem. Po trzecie, bedac zamelodwana dluzej niz 3 miesiace tam, musze przerejestrowac jakos samochod. Po 4, musialabym wynajac jakis garaz albo parking a to kosztuje kupe kasy :) Po piąte, tam jest duzo malych uliczek, pod gore i mysle, ze kiepsko by się jezdzilo takim samochodem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paaa amelia83, kolorowych snow :) :papa:

-- 05 sty 2014, 23:36 --

wieslawpas, mam Opla Corse, i to silnik 1.2 - wiec jak jezdze sama po miescie to mi starcza, ale na takie dalsze trasy to tragedia.

-- 05 sty 2014, 23:37 --

a jak jakies bagaze zaladuje, to juz w ogole ledwo rusza z miejsca :)))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.