Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy komuś z Was udało się całkowicie wyjść z choroby?

panPytajnick

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Nikt nie chce ale niewielu może 😂

Dla mnie, dopóki ktoś nie ma traumy/ rozwalonej biochemii w mózgu poprzez np. ćpanie czy alkoholizm/ depresji w związku z jakąś np. strata życiową, takie leki to gruba przesada. 

A objawy przypominające nerwicę są często manifestacja innych schorzeń (np. nadczynności tarczycy, choroby niedokrwiennej serca, arytmii, hipoglikemii, 

guza chromochłonnego nadnerczy, 

zatorowości płucnej lub astmy, padaczki skroniowej, niedoborów np. magnezu i wit. B12, pasożytów, candidy), ale kto by się tam bawił w poszerzona diagnostykę... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Dla mnie, dopóki ktoś nie ma traumy/ rozwalonej biochemii w mózgu poprzez np. ćpanie czy alkoholizm/ depresji w związku z jakąś np. strata życiową, takie leki to gruba przesada. 

A objawy przypominające nerwicę są często manifestacja innych schorzeń (np. nadczynności tarczycy, choroby niedokrwiennej serca, arytmii, hipoglikemii, 

zatorowości płucnej lub astmy, padaczki skroniowej, niedoborów np. magnezu i wit. B12, pasożytów, candidy), ale kto by się tam bawił w poszerzona diagnostykę... 

Dzięki mała mi z forum że to przesada ale pewnie będą się słuchać lekarzy, może jakbyś ten dyplom zrobiła jednak, to by był lepszy posłuch :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Nie jeździłam specjalnie do Krakowa do lekarza XD

No jak przecież pisałaś...

W dniu 26.07.2026 o 20:43, Dalila_ napisał(a):

W Krakowie miałam lekarza najtańszego w mieście mogę dac namiar 

Edytowane przez mała_mi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Dzięki mała mi z forum że to przesada ale pewnie będą się słuchać lekarzy, może jakbyś ten dyplom zrobiła jednak, to by był lepszy posłuch :D

Warto przemyśleć, zwłaszcza jeśli np. kobieta planuje macierzyństwo albo też szkoda jej swojego metabolizmu.

Dyplom? Teraz to się nie opłaca - górny limit miesięcznych zarobków to będzie ponoć 76 800 złotych. Nie wiem tylko co na to lekarze, że już nie będą mieli sposobności zarabiania milionów monet 🤑 strajk włoski czy też głodowy? A może spanie na korytarzach sejmowych tak jak to robili protestujący rodzice niepełnosprawnych dzieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Gdzie masz napisane że jeżdżę tam do niego 300 km?

Jak potrzebujesz dam Ci namiar, bo tam mieszkasz

@mała_mi123

Gdzieś tam chyba pisałaś że jesteś z woj. łódzkiego.

A gdzie ja niby pisałam że jestem z Krakowa 🤔

Edytowane przez mała_mi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

No bo jestem ale mieszkałam i w Krakowie i we Wrocławiu

To trochę zwiedziłaś świata. Nie myślałaś zostać na stałe w którymś z ww. miast? 

21 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ale ogólnie masz rację że dużo pisze na forum. Nawet dziś myślałam o tym. Trza się odciąć ciach ciach

Pewnie masz wakacje i przez to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

Zgadzam się, ale nie dotyczy to fobii. Agorafobia podobno może być następstwem tego typu objawów. 

Z drugiej jednak strony, z czymkolwiek nie pójdziesz do lekarza, słyszysz, że to od stresu. Doprosić się o jakąkolwiek diagnostykę to niemały problem. 

Nawet jeśli masz wyniki poza normą, stwierdza się, że to błąd laboratoryjny - nawet jeśli masz wyniki powtarzalne. W tym kraju nie da się leczyć na cokolwiek. Tu trzeba być lekarzem samemu dla siebie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi