Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jak sobie próbuję radzić...

Kryształ40

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Kryształ40 napisał(a):

Ja też lubię z ludźmi przebywać, ale podobają mi się również spokojne miejsca.  

Screenshot_20260711_022734_Gallery.jpg

Screenshot_20260711_022709_Gallery.jpg

Screenshot_20260711_022642_Gallery.jpg

Screenshot_20260711_022747_Gallery.jpg

O kuźwa, wow. Łabędzie są najlepsze, bo wywołują u mnie piękne wspomnienia z przyjcaielam, gdy byłam w Anglii i były takie śliczne łabędzie, który z daleka do nas pływały. Te chwile były magiczne. Dla nich warto się strać, by dobrze żyć.

Edytowane przez Verinia

"Nie nienawidzę ludzi. Po prostu nienawidzę głupich ludzi... a większość ludzi jest głupia". ~ Dr. House 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Verinia napisał(a):

O kuźwa, wow. Łabędzie są najlepsze, bo wywołują u mnie piękne wspomnienia z przyjcaielam, gdy byłam w Anglii i były takie śliczne łabędzie, który z daleka do nas pływały. Te chwile były magiczne. Dla nich warto się strać, by dobrze żyć.

U mnie są one w parku od lat, ale to prawda piękny widok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest mi ciężko? Pewnie, że tak. Nie żałuję tego iż mogłam poznać więcej osób i nie pozostaję z tym problemem sama. Cały czas walczę. Nie przestaję chodzić na terapię, a ludzi, których teraz mam przy sobie utwierdzają  mnie w tym, że można wyjść z różnych problemów. Pojawia się wiele bezsennych nocy, pojawia się płacz oraz wiele pytań bez odpowiedzi.  Staram się przed snem całkowicie wyłączyć internet i nie być w ogóle dostępna, ale jak widać nie zawsze to wychodzi. Wstawiłam zaś kilka fot. Niektóre są aktualne, a resztę miałam wcześniej w telefonie. Znajduję jakąś alternatywę na radzenie sobie z tym bólem- bieganie, czytanie książek, spotkania ze znajomymi i co najważniejsze czas z córką.  Na razie malutko mi cokolwiek wychodzi,  ale wiem gdzie zawsze są otwarte drzwi i mogę przyjść- do koleżanki. 

Edytowane przez Kryształ40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, Kryształ40 napisał(a):

Zainteresowani szybko kupią. 

5 godzin temu, Nie lubię świtu napisał(a):

To chyba nie był warzywniak 🫢

Ale to nie były zboczone obrazki, bo to książka ze zdjęciami, do których nie powinno się masturbować. I były tam randomowe rzeczy jak ta na okładce, albo na przykład zdjęcie jakiejś dętki od roweru 😂

To było w sklepie z ciuchami 😂

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Żaba Monika napisał(a):

Ale to nie były zboczone obrazki, bo to książka ze zdjęciami, do których nie powinno się masturbować. I były tam randomowe rzeczy jak ta na okładce, albo na przykład zdjęcie jakiejś dętki od roweru 😂

To było w sklepie z ciuchami 😂

To udane...W sklepie z ciuchami. 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaś dzisiaj biegałam, ale nie bylo 5km. Chyba to nie jest takie ważne tylko żeby robić to dla ciut lepszego samopoczucia. Do tego był długi spacer, spotkanie na mieście z koleżankami. Czas był wykorzystany w miarę możliwości dobrze żeby nie siedzieć w domu. Córka była na noc u koleżanki na urodzinach więc nie było sensu żeby nie robić zupełnie nic. Czy samopoczucie się poprawia? Jest z tym różnie, ale z reguły ciężko. 

Screenshot_20260712_204147_Samsung Health.jpg

Screenshot_20260712_204228_Samsung Health.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Teraz mamy już pewność Monia, to żaden wstyd, jesteś wśród swoich, eksploruj 🤣🤣🫠

Ha ha, cicho, bo się wyda.

4 godziny temu, Kryształ40 napisał(a):

Nadal jest ciężko. Dzisiejsze murale plus jeden znanego mężczyzny z mojego miasta. Screenshot_20260712_161836_ChatGPT.thumb.jpg.4e376359f794fce5cc16e578cda10360.jpgScreenshot_20260712_060806_ChatGPT.jpg.f87d684d6b69dc16af41b0a6c9bef670.jpg

Screenshot_20260712_161557_ChatGPT.jpg

Mieszkasz nad morzem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj byłam na terapii. Zaczynam odrobinę rozumieć swoje emocje i wiem skąd to się bierze. Nie jestem doskonała, ale posiadam empatię pomimo wszystkich moich błędów.  Poza tym co zostało zauważone, że jestem wrażliwa. Nie ma co sobie słodzić ponieważ czeka mnie dużo pracy nad sobą.  Miałam spotkanie ze swoją Panią doktor, terapeutką oraz psychologiem klinicznym. Mam sporo do poukładania sobie w głowie. Wracam do mniejszej dawki pregabaliny czyli 75 mg. Chyba, że będę potrzebowała więcej to mogę wziąć 150 mg.  Kto się najbardziej liczy? Córka. Pomimo tego,  że nie jestem z jej tatą to teraz muszę zrobić wszystko żeby ona poczuła się bezpiecznie. Nie wiem jak mogłam popełnić tyle błędów. Ciągle w głowie kłębią się pytania, wiele pytań..., ale nie chcę nikogo tym zamęczać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre miejsca są ciekawe gdzie pracowałam,a inne mniejScreenshot_20260712_025433_Gallery.thumb.jpg.00a941ee6660296708933b0188e9f781.jpg...Prisdorf, Kiel, Marcdorf i kolejne miejsce docelowe w trakcie ustalania. Jeszcze nie byłam na Słowenii więc nie wiem co mnie tam czeka odnośnie widoków ponieważ w pracy wiadomo- po 12 godzin lub mniej, ale po to się jedzie żeby zarabiać pieniądze. 🙂 

Screenshot_20260426_164742_Gallery.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, Kryształ40 napisał(a):

To też dawne zdjecie z tarasowego balkonu tutaj gdzie mieszkam. Po prostu lubię robić różne zdjęcia. Może to jakieś zajęcie żeby nie myśleć. W każdym bądź razie fotografuje amatorsko. Nic szczególnego.  

Screenshot_20260711_022257_Gallery.jpg

Ładnie fotografujesz, ciekawe rzeczy i miejscówki. Trzeba znaleźć ten odpowiedni moment i chwilę ... I wychodzi coś wyjątkowego. Nie muszą to być zdjęcia w Hiszpanii, czy w jakimś egzotycznym miejscu. Czasem wystarczy odpowiedni vibe i robisz. Można mieć pomysł i wychodzi oryginalnie. Takie zdjęcie, gdzie nie znajdziesz nigdzie indziej. Zdjęcia z duszą. Podobają mi się Twoje książki. Jedna z nich mam z biblioteki wypożyczoną, ta o pewności siebie. Mam kilka innych takich nieco niekonwencjonalnych kupionych i psychologicznych, filozoficznych. Powieści mnie nudzą. Nie zawsze, a jednak. Tak samo filmy i seriale. Wolę YouTube.

"Nie nienawidzę ludzi. Po prostu nienawidzę głupich ludzi... a większość ludzi jest głupia". ~ Dr. House 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

43 minuty temu, Verinia napisał(a):

Ładnie fotografujesz, ciekawe rzeczy i miejscówki. Trzeba znaleźć ten odpowiedni moment i chwilę ... I wychodzi coś wyjątkowego. Nie muszą to być zdjęcia w Hiszpanii, czy w jakimś egzotycznym miejscu. Czasem wystarczy odpowiedni vibe i robisz. Można mieć pomysł i wychodzi oryginalnie. Takie zdjęcie, gdzie nie znajdziesz nigdzie indziej. Zdjęcia z duszą. Podobają mi się Twoje książki. Jedna z nich mam z biblioteki wypożyczoną, ta o pewności siebie. Mam kilka innych takich nieco niekonwencjonalnych kupionych i psychologicznych, filozoficznych. Powieści mnie nudzą. Nie zawsze, a jednak. Tak samo filmy i seriale. Wolę YouTube.

Dziękuję. Po prostu fotografuję dla siebie bo lubię i dziele się teraz tymi zdjęciami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi