Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jaka przyszłość czeka Europę?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, KochamElcie napisał(a):

No niestety, taką cenę musimy wszyscy płacić za to co robimy. Ja tak z drugiej strony trochę się cieszę, że to tylko słońce i upały, wysokie temperatury, a nie człowiek i tortury...

Chociaż ja wolę mrozy, bo człowiek się ubierze na niskie temperatury i jest ciepło, a w upały to nie da rady. Może być tak, że w te gorączki ludzie będą musieli siedzieć w pomieszczeniach z klimatyzacją. No w sumie to jesteśmy częścią kosmosu i układu słonecznego, nauki i fizyki nie oszukamy. Życie się tu utworzyło, a że blisko nam do planety Mars, to jest, jak jest. 

Nie dawno czytałem jakąś książke o Kosmosie, to tam było foto zachodu słońca z Marsa, jak jakaś sonda cyknęła fotkę, nieźle to wyglądało... Czytałem, że ci najbogatsi miliarderzy rozważają wylot na mars, jeśli na Ziemi nie będzie dało się już żyć. Najgorsze jest to, że to wg mnie to głównie ich sprawka. Budują te bazy danych AI ogromne, żeby się dorobić cudzym kosztem. Niestety dobro nie istnieje na tym świecie, i chyba nigdy nie istniało. 

Najgorsze, że jak przed słońcem chronią drzewa, to ludzie wolą wycinać, bo drzewa przeszkadzają niektórym :D . Szkoda gadać ogólnie! 

Dobro istnieje, ale istnieja tez wygodnictwo, chciwosc, niekompetencja, krotkowzrocznosc.

Nie rozumiem dlaczego ktos chcialby mieszkac na Marsie, tam jest jeszcze gorzej, naprawde musielibysmy calkowicie zniszczyc wszystko na Ziemi zeby bylo jak na Marsie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Dobro istnieje, ale istnieja tez wygodnictwo, chciwosc, niekompetencja, krotkowzrocznosc.

Nie rozumiem dlaczego ktos chcialby mieszkac na Marsie, tam jest jeszcze gorzej, naprawde musielibysmy calkowicie zniszczyc wszystko na Ziemi zeby bylo jak na Marsie.

Ja też nie rozumiem, ale tak czytałem w internecie, że podobno Elon Musk wybudował podziemny bunkier dla siebie, swoich 12 dzieci i ich matek, a inni miliarderzy też podobno już wyspy i budują bunkry, na wypadek wojny nuklearnej i w ogóle albo na wypadek tego, co nadchodzi. 

No i wyczytałem, że w razie czego to Elon Musk rozważa ucieczkę na Mars też :D . Nie wiem, ile w tym jest prawdy, ale takie rzeczy wyczytałem w internecie, na zagranicznej stronie 😛 . Ludzie tak pisali różni :D 

Edytowane przez KochamElcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Ja też nie rozumiem, ale tak czytałem w internecie, że podobno Elon Musk wybudował podziemny bunkier dla siebie, swoich 12 dzieci i ich matek, a inni miliarderzy też podobno już wyspy i budują bunkry, na wypadek wojny nuklearnej i w ogóle albo na wypadek tego, co nadchodzi. 

No i wyczytałem, że w razie czego to Elon Musk rozważa ucieczkę na Mars też :D . Nie wiem, ile w tym jest prawdy, ale takie rzeczy wyczytałem w internecie, na zagranicznej stronie 😛 . Ludzie tak pisali różni :D 

Jak dla mnie to moglby poleciec na Marsa i tam zamieszkac na zawsze.

Nie dziwie sie, ze buduja bunkry, jest jakies zagrozenie wojna nuklearna, tez bym pewnie budowala gdyby mnie bylo stac, choc i tak wolalabym zeby zadnej wojny nie bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Jak dla mnie to moglby poleciec na Marsa i tam zamieszkac na zawsze.

Nie dziwie sie, ze buduja bunkry, jest jakies zagrozenie wojna nuklearna, tez bym pewnie budowala gdyby mnie bylo stac, choc i tak wolalabym zeby zadnej wojny nie bylo.

No mają trochę fuksa, że ich stać na to. Czytałem, że ten od Fejsbuka to gdzieś na Hawajach, przy plaży i jakichś klifach już ogromny mur postawił, i wykupił pełno ziemi i że niby nielegalnie ukradł też część ale co mu kto zrobi, jak bogacz. 

A te bazy danych AI, serwery, kopanie bitcoinów, spalanie benzyny, prywatne odrzutowce i jachty, no niestety :P . Każdy chce mieć wygodnie i orze jak może. Ważne, żebym ja był bogaty, a reszta niech tyra i się męczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, KochamElcie napisał(a):

Czytałem, że ten od Fejsbuka to gdzieś na Hawajach, przy plaży i jakichś klifach już ogromny mur postawił,

Tez cos o tym ostatnio ogladalam ale ja tam im nie zazdroszcze.Co to za zycie jak by ci co przezyja chcieli tam wtargnac kazdego dnia żeby tez sie schronic.Albo by zostali kompletnie sami w tych bunkrach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Tez cos o tym ostatnio ogladalam ale ja tam im nie zazdroszcze.Co to za zycie jak by ci co przezyja chcieli tam wtargnac kazdego dnia żeby tez sie schronic.Albo by zostali kompletnie sami w tych bunkrach.

Ja tam zazdroszczę trochę, że mają swoje posiadłości na jakichś pięknych plażach, albo mieszkają sobie na swoich wyspach, a rano się budzą, a tu dookoła plaża i cisza. A w mieście niestety trzeba się męczyć np. z hałasem samochodów. 

Dla mnie niestety to jest dość uciążliwe... Zanieczyszczenie dźwiękowe też istnieje, nie tylko świetlne, że w nocy latarnie włączone, to nie widać gwiazd na niebie. Pewnie tam mają jak w bajce, a bieda się musi gotować przez beton i asfalt, który sami postawili. Albo sąsiedzi. A halas samochodów z dróg czy autostrad to się roznosi i to sporo. Mało odwiedziłem miejsc, gdzie jest kompletna cisza, w sensie, że nie słychać w ogóle ruchu samochodów, i ptaszki sobie ćwierkają i cisza, spokój. 

Czytałem, że np. ten co google założył, to jak sobie kupował dom w Kalifornii, to potem jeszcze kupił sobie domy dookoła tej posiadłości, żeby je zburzyć, bo prywatność. Niektórzy ludzie mają tyle siana i posiadłości, że sami nie wiedzą, ile domów mają na świecie. Dla mnie się to w głowie nie mieści ogólnie. Wyspę jak sobie kupi, to potem też podobno kupuje pobliskie inne wyspy, żeby mu nikt nie wtargnął albo nie śledził. Mnie się takie bogactwo w ogóle w głowie nie mieści.

Swoje wyspy, samoloty. I w ogóle. 

A google to serwery, bazy danych, i ci miliarderzy od Amazona, Fejsbuka to właśnie zużywają dużo surowców, woda idzie na prąd, spalanie CO2, bo serwery muszą działać, i oni się wyprowadzają i robią, co chcą, a inni się potem muszą męczyć przez upały. 

Na reddit ludzie pisali, że te upały w tym roku to podobno chłodne lato, w porównaniu do tego co ma być w przyszłości :D . Niektórzy przewidują już 50 stopni w 2030 roku :D 

Edytowane przez KochamElcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie chciala mieszkac na wyspie. Fajnie byloby tam pojechac na pare dni, najlepiej ze znajomymi, ale mieszkac na stale to bez sensu, na dluzsza mete nie wiem co bym tam robila.

To znaczy nie chcialabym mieszkac na jakiejs malej wyspie, bo na duzej to w sumie mieszkam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha. Ja, gdybym miał taką wyspę i nieograniczony hajs, to bym sobie też saunarium zrobił, jacuzzi, basen i codziennie relaks, a robotników bym sobie swoimi samolotami zwiózł i by mi wybudowali 😛 . I mógłbym sobie tak żyć. 

A potem komputerek, muzyczka i gierki hihi :D Bezludna wyspa może i jest dobrą opcją, ale jak się ma samolot, żeby w razie czego znajomych albo rodzine przywieźć. :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37 minut temu, KochamElcie napisał(a):

Haha. Ja, gdybym miał taką wyspę i nieograniczony hajs, to bym sobie też saunarium zrobił, jacuzzi, basen i codziennie relaks, a robotników bym sobie swoimi samolotami zwiózł i by mi wybudowali 😛 . I mógłbym sobie tak żyć. 

A potem komputerek, muzyczka i gierki hihi :D Bezludna wyspa może i jest dobrą opcją, ale jak się ma samolot, żeby w razie czego znajomych albo rodzine przywieźć. :D 

Ja smiem nawet twierdzic,ze bys się dobrze odnalazl w takim życiu 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi