Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Pokraka napisał(a):

Nie, niczego nie potrzebuje, pójdziemy  gdzieś gdzieś na jakieś jedzonko ale nie w walentynki bo wtedy za dużo ludzi, nie wiem czy to się liczy. Chyba nie 😝 

Ja kocham romantyzm więc mówię, że pójdziemy na flaki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Jeszcze co do tych butów (zmieniania) to mam 

mieszane uczucia. Z 1 strony wkurza mnie, jak mi ktos łazi w buciorach po czystej podłodze, na której chodze boso, z 2 str wymuszanie czegos takiego to naprawdę jest faux pas, bo ktos może mieć brzydkie skarpetki czy śmierdzą mu nogi 😃 kapcie to w ogóle jakis zart.

Co do argumentu libeda ze rownie dobrze moznaby kazać ściągać spodnie, bo sie siedziało na zasikanym miejscu zula - no to ja poszłam ten krok dalej 🤣 nie każe oczywiscie nikomu nic ściągać, ale na moim wyrze nikt w dzinsach naznaczonych zulem z komunikacji nie usiądzie 😛 te tradycje pielęgnuje od dawna, ale oststnio niestety wkręciła mi sie tez kanapa. Bo mysle o tym, ze najpierw tam siedzę w ciuchach ‚zewnętrznych’, a innym razem leżę w czystej piżamie 😕 kto da więcej 

Zdecydowanie 🤣

Owin sobie kanape plstikowa powloka i bedziesz to mogla myc domestosem 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

mieszane uczucia. Z 1 strony wkurza mnie, jak mi ktos łazi w buciorach po czystej podłodze, na której chodze boso, z 2 str wymuszanie czegos takiego to naprawdę jest faux pas, bo ktos może mieć brzydkie skarpetki czy śmierdzą mu nogi 😃 kapcie to w ogóle jakis zart.

Co do argumentu libeda ze rownie dobrze moznaby kazać ściągać spodnie, bo sie siedziało na zasikanym miejscu zula - no to ja poszłam ten krok dalej 🤣 nie każe oczywiscie nikomu nic ściągać, ale na moim wyrze nikt w dzinsach naznaczonych zulem z komunikacji nie usiądzie 😛 te tradycje pielęgnuje od dawna, ale oststnio niestety wkręciła mi sie tez kanapa. Bo mysle o tym, ze najpierw tam siedzę w ciuchach ‚zewnętrznych’, a innym razem leżę w czystej piżamie 😕 kto da więcej 

Ze zdejmowaniem butów to nie mam problemów, nogi mi nie śmierdzą a dziurawe skarpetki wyrzucam, mi nogi bez butów lepiej odpoczywają.

Natomiast na łóżku tez bym nie pozwoliła w ciuchach zewnętrznych się kłaść, to jednak takie miejsce. Nie potrzebnie napisałaś o tej sofie bo do tej pory nie zdawałam sobie sprawy z tego problemu.😟 

4 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ja kocham romantyzm więc mówię, że pójdziemy na flaki.

Flaki to mogę w domu zjeść, teściowa ostatnio zrobiła z boczniaków dobre 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Moze jakis stalker z niego twoj adorator?Ale ma chlop wyczucie zadzwonić ,dokladnie kiedy masz wylaczony tryb samolotowy😅Podejrzane hehe

Co nie? Tez to uwazam za podejrzane. I te godziny … 9.30 pierwszy telefon. Bezczelność przecież trwa jeszcze cisza nocna;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Zdecydowanie 🤣

Ale ja tez nie lubie gdy ktos mi siada w ubraniu ze tak powiem z "dworu" na fotelu w ktorym ja siadam w piżamie 🤣

Brzydkie skarpetki juz da sie przezyc.🤣

Najlepszy numer jak przyjechal do nas gość,ktory ma bardzo duża stopę.A ja chcialam mu dac swoje kapcie.(Nieuzywane ale w moim rozmiarze)No nijak nie pasowaly.Ale naprawde ,tak duzej stopy nie widzialam.

No i od mojego kapcie byly mu za male.No to musial chodzic bez.Z mojej strony afront ze chcialam mu dac male klapki.Mogl poczuc sie glupio.🤣ze z niego zartujemy.Ale trzymal fason.Dumnie deptal po domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Ze zdejmowaniem butów to nie mam problemów, nogi mi nie śmierdzą a dziurawe skarpetki wyrzucam, mi nogi bez butów lepiej odpoczywają.

Natomiast na łóżku tez bym nie pozwoliła w ciuchach zewnętrznych się kłaść, to jednak takie miejsce. Nie potrzebnie napisałaś o tej sofie bo do tej pory nie zdawałam sobie sprawy z tego problemu.😟 

Flaki to mogę w domu zjeść, teściowa ostatnio zrobiła z boczniaków dobre 

Shadow pisał, ze to sie nazywa emetofobia w sensie, ze dajesz komuś pomysł na nowa fobie;p sorki;p ale mi tez tu ktos coś sprzedał😃 i nie była to kiła od @Doktor Indor 🤣

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

W Pomocy domowej u mamy Frani stała zafoliowana kanapa. Czy chodziło o to żeby...ekhm...korzystać z niej bezubraniowo we dwoje?

Ty jak zwykle tylko o jednym :D

Kiedys byla chyba taka moda na Zachodzie, dla czystosci, bo czesto jest obsmiewana w filmach i serialach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Co nie? Tez to uwazam za podejrzane. I te godziny … 9.30 pierwszy telefon. Bezczelność przecież trwa jeszcze cisza nocna;)

Hehehehe,no dla mnie to cisza nocna,nawet o 11.00 w niedziele.

Jak śmią dzwonic.

Ja czesto nie odbieram.Niech się nauczą dzwonic o normalnej porze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Nigdy nie mowie ludziom, ze maja zdejmowac buty, bo sami je zdejmuja. Tutaj jest taki zwyczaj i w Polsce tez. Jednak wlazenie komus w brudnych butach do domu to tez nie jest szczyt kultury.

No właśnie sie rozchodzi o to jakie buty chyba. Bo faktycznie jakies sandałki / Adidasy to pol biedy. Mnie we Francji raz znajomy paradujący w butach wlazł na dywanik łazienkowy. Skręciło mnie wewnętrznie jak to zobaczyłam 

z 2 str nie wszyscy maja super czysto. Nie lubie chodzić w skarpetkach po brudnej podłodze, gdzie czuje jakies ‚rzeczy’ pod stopami. Ble 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Nigdy nie mowie ludziom, ze maja zdejmowac buty, bo sami je zdejmuja. Tutaj jest taki zwyczaj i w Polsce tez. Jednak wlazenie komus w brudnych butach do domu to tez nie jest szczyt kultury.

Mnie kiedyś rozśmieszyli panowie akwizytorzy od fotowoltaiki. Weszli do przedsionka spojrzeli wnikliwie na podłogę w salonie i zdjęli buty 😂 Powiedzieli, że tam gdzie ludzie nie sprzątają, włażą w butach 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Hehehehe,no dla mnie to cisza nocna,nawet o 11.00 w niedziele.

Jak śmią dzwonic.

Ja czesto nie odbieram.Niech się nauczą dzwonic o normalnej porze.

No ja sobie wychowałam tych dzwoniących na służbowy w taki sposób ze najpierw jest mail - X, mogę zadzwonić ? 😃

albo jak mam wyjątkowo włączony i komuś sie uda dobić to jest takie - o boze odebrałaś jakie mam szczęście dziś 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Shadow pisał, ze to sie nazywa emetofobia w sensie, ze dajesz komuś pomysł na nowa fobie;p sorki;p ale mi tez tu ktos coś sprzedał😃 i nie była to kiła od @Doktor Indor 🤣

Może trzeba się jak kiedyś mi mama kazała w domowe ubrania po przyjściu do domu 😂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

No właśnie sie rozchodzi o to jakie buty chyba. Bo faktycznie jakies sandałki / Adidasy to pol biedy. Mnie we Francji raz znajomy paradujący w butach wlazł na dywanik łazienkowy. Skręciło mnie wewnętrznie jak to zobaczyłam 

z 2 str nie wszyscy maja super czysto. Nie lubie chodzić w skarpetkach po brudnej podłodze, gdzie czuje jakies ‚rzeczy’ pod stopami. Ble 

Tak, jak jest sucho na zewnatrz to mozna wejsc w butach, zwlaszcza jesli ktos ma panele albo kafelki i latwo to umyc.

Anglicy kochaja wykladziny wszedzie i tam to bym nawet w klapkach nie weszla jednak, no chyba ze jest syf, ale jak jest czysto u kogos to zawsze sciagam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Tak, jak jest sucho na zewnatrz to mozna wejsc w butach, zwlaszcza jesli ktos ma panele albo kafelki i latwo to umyc.

Anglicy kochaja wykladziny wszedzie i tam to bym nawet w klapkach nie weszla jednak, no chyba ze jest syf, ale jak jest czysto u kogos to zawsze sciagam.

Te wykładziny to dla mnie ohyda . Zwłaszcza w takich miejscach gdzie szczególnie nie powinno ich być, typu hotele 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

To chyba częste w naszym pokoleniu. A jak mam zadzwonić do jakiegoś urzędu czy lekarza to 😵‍💫

Teraz to jeszcze jest ok, bo w miarę odbierają. Kiedys to był kosmos sie gdziekolwiek dodzwonić 😕 wiec te awersję rozumiem w pełni 

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

U mnie nawet na korytarzu w bloku jest wykladzina. Tez tego nie cierpie. U siebie w mieszkaniu wywalilam.

U mojej siory tak jest i zawsze mam z niej bekę jak ja odwiedzam 😃

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi