Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co realnie działa wyciszająco?

MiśDuży

Rekomendowane odpowiedzi

Co faktycznie może pomóc na uspokojenie, zniesienie stresu i napięcia, by brać to codziennie?

Na pewno totalną padaką jest melisa pod każdą postacią. To chyba tylko na niemowlęta może działa. 

Wyraźnie działa na mnie nervosol, ale jest na alkoholu, więc niezbyt dobry do codziennego stosowania.

Żenszenie, rozeniec, maca - nie wiem kto to zakwalifikował do adaptogenów. Przecież to są pobudzacze i mogą rozchwiać nawet osobę, która nie ma dolegliwości psychicznych. U mnie maca powoduje spore rozchwianie psychiczne.

Ashwaganda - sporo osób narzeka na reddicie, że powoduje Stany anhedonii i apatii.

Bacopa - bardzo dużo opinii, że powoduje totalne rozleniwienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mnie w pewnym stopniu działają tabletki uspokajające labofarm. 

1 tabletka zawiera 170 mg korzenia kozłka, 50 mg szyszki chmielu, 50 mg liścia melisy, 50 mg ziela serdecznika, nie mniej niż 0,15 mg kwasów walerenowych.

"Być człowiekiem to być nieustannie poza sobą, poza światem, w wiecznym rozdarciu między tym, co jest, a tym, co mózg podpowiada, że mogłoby być." - E.Cioran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Kris0x0000 napisał(a):

Na mnie w pewnym stopniu działają tabletki uspokajające labofarm. 

1 tabletka zawiera 170 mg korzenia kozłka, 50 mg szyszki chmielu, 50 mg liścia melisy, 50 mg ziela serdecznika, nie mniej niż 0,15 mg kwasów walerenowych.

Czyli tabsy ziołowe. Realnie pomagają?

Mnie wbrew pozorom odpowiednio dobrana muzyka uspokaja, wycisza, potrafi złagodzić stres. Mam swoje playlisty na Spoti i np teraz tak jest. Leci muzyka którą znam i wiem że mnie wprowadzi w stan relaksu psychicznego i odpędzi choć na chwilę czarne myśli 

Edytowane przez brum.brum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi