Skocz do zawartości
Nerwica.com

Miłosierdzie Boże

drań

Rekomendowane odpowiedzi

Normalni muzułmanie,co nie są terrorystami.Ja tak odbieram.

Owszem , nie są .

Tylko tam , gdzie jest ich więcej niż Chrześcijan i gdzie dzierżą władzę stają sie wobec chrześciajn istnymi hitlerowcami .

Mów co chcesz panie Detektyw , dla mnie to religia Antychrysta , cały ten przyjebany Islam .

I Ciebie i mnie w Pakistanie , jakbyś nie uznał Allacha za swgo pana wydupczyli by w dupę , a potem poderżnęli gardło .

W Arabii saudyjskiej za posiadanie różańca poszedłbym na długie lata do puchy ,w takich warunkach ,że odechciałoby mi sie wszystkiego .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uczniowie Jezusa czy rzymianie byli tylko ludźmi, czyli tak na prawdę tym samym. Jezus na przykładzie uczniów pokazał jak Bóg miłosierny pochyla się nad "brudnym" grzesznikiem, tym, który potrzebuje oczyszczenia. Sam powiedział "Dałem wam bowiem przykład". Ucznowie też przeżyli zdziwienie i szok. Jezus umyciem nóg uczniom pokazał przykład "służby" wobec potrzebujących Boga grzeszników.

"...Wy mnie nazywacie "Nauczycielem" i "Panem" i dobrze mówicie, bo nim jestem. Jeżeli więc Ja, Pan i Nauczyciel, umyłem wam nogi, to i wy powinniście sobie nawzajem umywać nogi. Dałem wam bowiem przykład, abyście i wy tak czynili jak Ja wam uczyniłem. "

"sobie nawzajem" nie oznacza tylko w gronie samych uczniów, co po prostu ludzi.

Muzułmanin, jeśli nawet nienawidzi papieża, katolików (tak samo z resztą jak nie jedna osoba na tym wątku) to tym bardziej jest potrzebującym grzesznikiem, który potrzebuje Bożego Miłosierdzia. Być może gest papieża wpłynie w jakiś sposób na poszczególne osoby.

Poza tym "zło dobrem zwyciężaj". Gest papieża był pokazaniem tego, co mówi Jezus „Słyszeliście, że powiedziano: Oko za oko i ząb za ząb! A Ja wam powiadam: Nie stawiajcie oporu złemu. Lecz jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi! Temu, kto chce prawować się z tobą i wziąć twoją szatę, odstąp i płaszcz! Zmusza cię kto, żeby iść z nim tysiąc kroków, idź dwa tysiące! Daj temu, kto cię prosi, i nie odwracaj się od tego, kto chce pożyczyć od ciebie." św. Mateusza 5:38-42:

To była papieża odpowiedź na ich nienawiść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3, muzułmanie też używają różańca i to częściej niż katolicy, wielu takich widziałem w metrze w Londynie co nie znaczy że dobrze traktują Chrześcijan, w ciągu ostatniej dekady większość Chrześcijan uciekła z terytoriów gdzie dominują muzułmanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez swieta rodzinne laickie polegajace glownie na wpieprzaniu niezdrowego zarcia. Objadlam sie jak waz boa na dwa tydnie.

Pozostaje modlitwa w intencji magazynowania energii wyżej niż niżej. :P

Stanik push-up i gacie modelujące sylwetkę wszystko załatwią. :nono:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że na forum powstała nowa wiara, laicyzm, "jestem laikiem" haha wcale nie wyleczyliście sie z choroby, dla mnie to wygląda jakby z dżumy przejść w cholerę. Najważniejsze że czujecie sie w tym dobrze, tak jak nie jeden katolik czuje się dobrze w kościele.

nie ma czegoś takiego jak rozdział państwa od wiary. Bo wtedy ludzie którzy taką wiarę kultywują i nieruchomości tej instytucji musiałby być gdzieś poza granicamy tego państwa, inaczej pierwszy na drugiego i drugi na pierwszego będzie wywierał wpływ, toż to logiczne jak konstrukcja cepa.

p.s a zdefiniowaliście może już swojego Boga? może niech będzie to system, w sumie to wychodzi, że to prezydent albo premier jest takim czołem systemu, jego emanacją :D no ale przecież aktulany jest wam nie podrodze, więc co schizma? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalni muzułmanie,co nie są terrorystami.Ja tak odbieram.

Owszem , nie są .

Tylko tam , gdzie jest ich więcej niż Chrześcijan i gdzie dzierżą władzę stają sie wobec chrześciajn istnymi hitlerowcami .

Mów co chcesz panie Detektyw , dla mnie to religia Antychrysta , cały ten przyjebany Islam .

I Ciebie i mnie w Pakistanie , jakbyś nie uznał Allacha za swgo pana wydupczyli by w dupę , a potem poderżnęli gardło .

W Arabii saudyjskiej za posiadanie różańca poszedłbym na długie lata do puchy ,w takich warunkach ,że odechciałoby mi sie wszystkiego .

Dlatego,trzeba zniszczyć Państwo Islamskie.Po a tym,jest wiele religii,nie chrześcijańskich.

Choćby hinduizm.Ale oni,nic złego nie robią.

Neon.Gdyby w islamie była laicyzacja.Nie było by terroryzmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam,tak.Katolicy macie wybór.Modły w niedziele,lub praca.Bo kościół Wam nie da na chlebek,na stare lata.

Mocne słowa, ale napisanie przez takiego dzikiego kapitalistę, przez takiego self-made mana jak Ty, całkowicie uprawnione. :pirate:

To brzmi jak Korwinizm ekonomiczny w wykonaniu mojego brata który jest po 30-ce a nigdy nie pracował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NN4V, co do tego rachunku sumienia, to zastanawiam się co w pewnych miejscach autor miał na myśli. Na przykład prowokujący wygląd i strój, kokietowanie. Różnie to można rozumieć. Wydaje mi się na przykład, że kokietowanie jest naturalnym sposobem bycia kobiety, choć są zapewne granice. Być może ich jeszcze nie poznałam. To znaczy z pewnością nie można się bawić ludźmi (ale czasem ludź się bardzo napiera na to, żeby się rozpędzić i zderzyć ze ścianą). W filmie Fuks jest scena, jak sekretarka chce, żeby szef chciał z nią pójść do łóżka i podnosi coś z ziemi wypinając się i pokazując stringi (pod mikroskopijną spódnicą). jest to dla mnie prowokowanie, ale nie wiem czy normalne nastolatki tak robią. Czasem widzę jakieś lale w obcisłych, dość cienkich leginsach z pupą na wierzchu, obciśniętymi pośladkami i odcinającymi się stringami. Przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Przepraszam że pojawiły się słowa krytyki względem katechety, który nas uczy" - przynajmniej wiadomo czym się zajmuje/zajmował autor tego rachunku, a jako że nauczanie młodzieży religii w szkole to praca w wybitnie ciężkich warunkach, można zrozumieć, że ma zszargane nerwy i momentami przybredza. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam,tak.Katolicy macie wybór.Modły w niedziele,lub praca.Bo kościół Wam nie da na chlebek,na stare lata.

Mocne słowa, ale napisanie przez takiego dzikiego kapitalistę, przez takiego self-made mana jak Ty, całkowicie uprawnione. :pirate:

Kiedy były dziady proszalne.Co stali pod kościołem i ręce wyciągali po datki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi