Skocz do zawartości
Nerwica.com

PREGABALINA (Egzysta, Linefor, Lyrica, Naxalgan, Pragiola, Preato, Pregabalin Accord/Mylan/ Pfizer/ Sandoz/ Sandoz GmbH/ STADA/ Zentiva, Pregamid, Tabagine)

tekla67

Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

223 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy pregabalina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      158
    • Nie
      47
    • Zaszkodziła
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem chyba jedyną osobą na tym forum na której ten lek nie zrobił żadnego wrażenia. Brałam 2 lata, skończyło się jak skończyło, nawet ciężko mi powiedzieć czy działał jakkolwiek na lęki, jak już to gdzieś w tle. Za to efekty brania 2 lata były spektakularne: SOR, kardiolog na cito i zakaz jakiejkolwiek aktywności fizycznej 🤡 odstawiona z dnia na dzień, bez żadnego problemu. Nawet nie odczułam, że cokolwiek przestałam brać, bo niczego to nie zmieniło w moim samopoczuciu. Poza tym, że mogłam wrócić do normalnej aktywności, bez ryzyka, że skończy się to częstoskurczem komorowym lub zatrzymaniem krążenia. 

Edytowane przez acherontia styx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był reportaż i w UK to jest epidemia, jeden pan (łysy, goła klata, dres :D) wysypywał zawartość kapsułki na dłoń przy reporterze i wciągał w aucie, a wcześniej wydzwaniał do lekarza, albo raczej dilera po jedną dawkę. Nie wiem na ile to jest autentyczne. Prega koło dragów nawet nie stała :D gdzież to tak się upodlić.

Co prawda przyjaciel ma również bardzo pozytywne odczucia co do leku i raz mówił, że czuł miłość do wszechświata.

@Verinia a na jakie zaburzenie to bierzesz, jeśli mogę wiedzieć? 🙂

@acherontia styx bardzo źle z tobą było, gdy zdecydowałaś się na leczenie pregabaliną? Czy zupełnie zdrowa po prostu wzięłaś ją sobie na testy?

Bo ze mną było kiepsko i nawet miałem drżenia dłoni. Pregabalina zniwelowała wszelkie somatyczne objawy zaburzeń lękowych i mogłem normalnie pracować, choć tak po 5-6 godzinach działanie wyraźnie słabło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Fobic napisał(a):

Był reportaż i w UK to jest epidemia, jeden pan (łysy, goła klata, dres :D) wysypywał zawartość kapsułki na dłoń przy reporterze i wciągał w aucie, a wcześniej wydzwaniał do lekarza, albo raczej dilera po jedną dawkę. Nie wiem na ile to jest autentyczne. Prega koło dragów nawet nie stała :D gdzież to tak się upodlić.

Co prawda przyjaciel ma również bardzo pozytywne odczucia co do leku i raz mówił, że czuł miłość do wszechświata.

@Verinia a na jakie zaburzenie to bierzesz, jeśli mogę wiedzieć? 🙂

@acherontia styx bardzo źle z tobą było, gdy zdecydowałaś się na leczenie pregabaliną? Czy zupełnie zdrowa po prostu wzięłaś ją sobie na testy?

Bo ze mną było kiepsko i nawet miałem drżenia dłoni. Pregabalina zniwelowała wszelkie somatyczne objawy zaburzeń lękowych i mogłem normalnie pracować, choć tak po 5-6 godzinach działanie wyraźnie słabło.

Ja mam ChAD, ale pregę biorę przeciwlękowo i działa na mnie trochę antydepresyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Fobic napisał(a):

Nasiliły mi się lęki i lekarz zdecydował o włączeniu w dawce 150mg/doba, później to zostało zwiększone do 200 mg na dobę. Somatycznie nasilonych objawów lęku nie miałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, acherontia styx napisał(a):

Nasiliły mi się lęki i lekarz zdecydował o włączeniu w dawce 150mg/doba, później to zostało zwiększone do 200 mg na dobę. Somatycznie nasilonych objawów lęku nie miałam.

To dość niska dawka, ale gdyby lek był skuteczny, jakieś efekty powinny mimo wszystko być. Dla jednych szpitalne ecstasy, dla innych strata czasu. Dla mnie obecnie trucizna wywołująca objawy pozapiramidowe. Coś trochę jak dla ciebie diazepam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi