Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nasze sny

eee

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj śniło mi się, że byłam w gościach i  coś jadłam, do picia było wino. Najgorsze było to, że byłam tam sama, w domku na wsi daleko od rodziny, nie wiedziałam jak wrócić do domu, więc przeniosłam się w czasie do przeszłości i tam zobaczyłam brata, siostrę i mamę, nie mogłam jednak zbyt długo przebywać w przeszłości i musiałam wrócić do teraźniejszości. Koniec snu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis śnił mi się kolega z klasy z LO o przezwisku Budyń ( co dziwniejsze, przypominał Gandalfa z 'Władcy Pierścieni" - znaczy, we snie, nie w szkole .;P) Nie myślalam o nim całe lata, a tu masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj miałem poryty sen że ktoś mówił mi że w wieku 16 lat człowiek ma wyłączone myślenie i wykonuje wszystkie czynności bez namysłu. Oczywiście domyśliłem się że to ma związek z moją przeszłością. Jeszcze tylko snów o tematyce erotycznej brakuje.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się dzisiaj wyjątkowo nie śniła wojna, atak zombi czy zmarli którzy żyją w moich snach. Dzisiaj mi się śniło stare suche drzewo które się sypało na moim podwórku, gałęzie spadały, drzewo się łamało na budynki a my sprzątaliśmy to 🤨 po za tym co chwilę się budziłam 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś głośny sen z nawiązaniami do Iniemamocnych (jakieś głośne krzyki i darcie słyszałem)

Iniemamocny wtedy atakował jakby siebie samego tylko z 10 razy większego

Poryty sen jak zawsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem ostatnio przerażający ale taki chyba dość symboliczny sen. 

Jest normalny basen, w którym pływają sobie ludzie. W pewnym momencie dostają komunikat, że muszą opuścić basen. Wszyscy go opuszczają i stają już ubrani koło niego. Woda w basenie spuszcza się i basen zaczyna się wypełniać lawą, ale tylko tak po powierzchni, do kostek. W momencie napełniania się basenu lawą niektórzy ludzie zaczynają sprawdzać swój refleks i wskakują do tej ławy. Niektórym niestety nie udaje się wyjść i zalani lawą zapalają się i wyparowywują. Potem ludzie zaczynają tak po prostu wskakiwać sami do tej lawy - pojedynczo albo w grupkach po kolei i po prostu umierają. Później ja stojący gdzieś nieco dalej od tłumu dostrzegam jakiegoś chłopaka, do którego podbiegam, obejmuję go od tyłu i mówię mu "nie wskakuj tam". I sen się urywa...

Wybudziłem się z tego snu w dużym lęku i płaczu. Miałem straszną ochotę się do kogoś przytulić. Dawno nie miałem takiego przejmującego snu. Akurat jestem teraz na oddziale dziennym, to opowiedziałem na grupie o tym śnie.

Jak myślicie, co ten sen może symbolizować. Terapeutka nasunęła mi, że może symbolizować terapię grupową. Ja zaś myślę, że bardziej symbolizuje moje prywatne życie, bo ostatnio odeszła moja ukochana babcia. Koleżanka jeszcze mi powiedziała, że sen symbolizuje coś na co nie mam wpływu - może lęk przed odejściem innych znajomych osób? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi