Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

cyklopka, mięso tak nie fermentuje, to nie znaczy że jest lepiej strawione ;) mnie po śledziach w oleju mdli, ale może ty masz genetyczne predyspozycje do ich szamania. ja też lubiłem śledzie, zawsze kupowałem wiejskie z biedronki :105: ale teraz uznaje je za persona non grata na moim talerzu. ciężkostrawny olej + sól + często zabarwienie mięsa świadczące o jego wątpliwej jakości, i poooooooszedł w odstawke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, neon, :D

Jak ja lubię śledzie, kupuję w oleju, wylewam ten z opakowania, zalewam swoim z dodatkiem cytryny lub octu jabłkowego i cebuli. Są w porządku, ale na noc nie mogę.

Kupiłam kurę gotową do nastawienia rosołu jutro :D

Ja pisałam maile, bez obrażania, z pretensją, bo telefonu nie odbierali... Ale i tak nie przyśpieszyło to dostawy ;) Dokładnie czekałam miesiąc i dwa tygodnie. Obiecali mi zniżkę w następnym zamówieniu, ale zapewniłam ich, że był to jedyny kontakt z nimi.

cyklopka, znasz tę stronę : https://pl.indeed.com/Praca-Lektor-J%C4%99zyka-Angielskiego-w-Krak%C3%B3w,-ma%C5%82opolskie i https://www.olx.pl/praca/edukacja/krakow/ ?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pisałam maile, bez obrażania, z pretensją, bo telefonu nie odbierali... Ale i tak nie przyśpieszyło to dostawy ;) Dokładnie czekałam miesiąc i dwa tygodnie. Obiecali mi zniżkę w następnym zamówieniu, ale zapewniłam ich, że był to jedyny kontakt z nimi.

A co zamówiłaś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, dziękuję, problemik jest taki, że to jest w większości praca typu dodatkowe godziny, a nie etaty. Jedna firma oferuje bardziej obszerne źródło utrzymania, ale to jest praca zdalna, czyli z domku, a w domku nie ma za bardzo warunków. Ale dodałam sobie do zakładek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, to było bardzo nieprofesjonalne.

A tak w ogóle, to co u Ciebie, jak się czujesz, co ze spaniem?

U mnie ze spaniem nadal słabo, ale nie ma tragedii. Gorzej z nastrojem, w sensie nie jest jakiś bardzo zły, tylko wędruje od prawa do lewa (od hipisa do mizantropa) i to jest troszkę denerwujące. :roll:

Ale ogólnie nie narzekam. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, może czasem pojawi się coś ciekawego dla Ciebie, takie strony są codziennie aktualizowane.

Purpurowy, najważniejsze, że wytrzymujesz ze sobą :D

Ja też mam czasem huśtawki nastrojów, ale staram się zapanować nad tym :D

Czy myślisz nadal o zmianie swojej aktualnej sytuacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, najważniejsze, że wytrzymujesz ze sobą :D

Ja też mam czasem huśtawki nastrojów, ale staram się zapanować nad tym :D

Czy myślisz nadal o zmianie swojej aktualnej sytuacji?

Na ten moment staram się wtopić w lokalne środowisko muzyczne. Ciężko jest, bo same chłopy 40, 50 a nawet 60+ (mi to nie przeszkadza, ale ja dla nich to gówniarz :lol: ) ale chyba powoli idzie. ;) To tak sobie próbuję trochę zmienić to co teraz jest. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, rozumiem Cię doskonale. Kiedyś byłam z Synową na lekcji próbnej w przedszkolu, słyszałam przez drzwi oczywiście, co tam się działo. Podziwiam Panie Przedszkolanki w ogóle. Zajmowanie się jednym dzieckiem jest mega przyjemne, ale większa grupa - dla amatorów po prostu :D

Purpurowy, czyli w porządku grupa :lol:

Dobranoc moi Drodzy, może zasnę, kto wie? :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, też nie mam kompetencji do nauczania istot w fazie niepiśmiennej, z takimi to tylko gotowe scenariusze zabaw edukacyjnych. Dla mnie najgorsze było to jak dzisiejsze dzieci są rozkojarzone z nadmiaru bodźców, muszą coś międlić w ręce, choćby klocek (w zerówce miałam zajęcia w sali z zabawkami).

Niedawno zrobiono eksperyment, wpuszczono dzieci w wieku przedszkolnym do sali bez sprzętów elektronicznych i bez zabawek, w pierwszej chwili były skołowane, nie wiedziały co zrobić z rękami, dopiero po pewnym czasie zaczęły podchodzić do innych dzieci, patrzeć na nie, mówić do nich, dotykać je. :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemanko Forumowicze :smile:

Cyklopka, wyrabiałem sobie rękę dusząc plastelinę w podstawówce i po podstawówce :mrgreen:;)

Ze względu ma moją głowę, nie zawsze było to systematyczne duszenie :twisted:

Mnie kiedyś Kuzynka chciała zatrudnić, jako Przeczkolana :lol:

Lubię się wygłupiać z Dziećmi, a one chyba ze mną :P

Miłego dnia Forumowicze :smile: Dziękuję :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi