Skocz do zawartości
Nerwica.com
Ten temat

Samotność

ixi

Rekomendowane odpowiedzi

ja fejsa założyłem tylko w razie potrzeby skontaktowania się z osobami mi znanymi w konkretnej sprawie szczególnie mieszkającymi daleko ode mnie i oni ze mną bo nie zawsze utrzymuje z daną osobą kontakt non-stop. Przyjmuję niektóre zaproszenia tylko z uprzejmości ale od razu wyłączam obserwowanie. Mam mało znajomych bo nawet ich posiadanie mija się z celem... bo niby po co? Mało mnie interesują pierdoły z życia innych. Poza tym fejs służy mi czasem do czytania informacji o nowościach które mnie interesują dotyczące wszelkiego rodzaju informacji kulturalnych, nowinek technicznych itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile ja bym dała, żeby móc mieszkać sama! przez moją matkę muszę słuchać 24/h chodzącego głośno telewizora.. nawet w nocy!

ja p... uszy mi już od tego pękają :( nic dziwnego, że nie mogę zasnąc o normalnej porze jak ciagle mi cos brzeczy i gra za drzwiami..

ale jej nie wytlumaczysz. nie obchodzi jej to,ze komus to moze przeszkadzac. i tak mecze sie juz od wielu wielu lat przez jedna osobe. :evil::evil::evil::evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

nic dziwnego, że nie mogę zasnąc o normalnej porze jak ciagle mi cos brzeczy i gra za drzwiami..

Współczuje :? Mi też okropnie przeszkadza grający telewizor za drzwiami, kiedy próbuję usnąć. Często mam podobny problem z tatą, więc wiem co to znaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezna napisał(a):
ile ja bym dała, żeby móc mieszkać sama! przez moją matkę muszę słuchać 24/h chodzącego głośno telewizora.. nawet w nocy!

ja p... uszy mi już od tego pękają :( nic dziwnego, że nie mogę zasnąc o normalnej porze jak ciagle mi cos brzeczy i gra za drzwiami..

ale jej nie wytlumaczysz. nie obchodzi jej to,ze komus to moze przeszkadzac. i tak mecze sie juz od wielu wielu lat przez jedna osobe. :evil::evil::evil::evil:

oh jak ja dobrze to rozumiem! Cholera mnie bierze gdy to słyszę. Jedynie pomaga zamykanie drzwi ale gdy przychodzi co do czego i tak słyszę. Albo nocne markowanie po domu mojego brata! no do jasnej cholery! Wcale się nie dziwie że spać mi trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abrakadabra xx napisał(a):
Nie ma to jak uwikłać się w jakąś chorą relację, samotność wtedy wydaje się wybawieniem...
;) taaa ale po co chora relacja?żeby spokojnie móc być dalej samotnym?to chore ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eteryczna, nie żeby dalej być samotnym, wręcz przeciwnie, człowiek szuka nowych znajomości z oczywistych celów ale jak natrafi źle to czasem lepiej uciekać od takiej znajomości.

Całe życie pod górkę, nie dość, że człowiek został skrzywdzony przez los, w związku z czym został samotny, to jeszcze w tej samotności napotyka na kolejne jeszcze większe przeszkody...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eteryczna, nie żeby dalej być samotnym, wręcz przeciwnie, człowiek szuka nowych znajomości z oczywistych celów ale jak natrafi źle to czasem lepiej uciekać od takiej znajomości.

Całe życie pod górkę, nie dość, że człowiek został skrzywdzony przez los, w związku z czym został samotny, to jeszcze w tej samotności napotyka na kolejne jeszcze większe przeszkody...

Zawsze istnieje takie ryzyko wsród zdrowych czy chorych ,natomiast w życiu wszystko jest po coś tak do tego podchodzę stąd może jest mi lżej znosić to co mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już wiem, że zostanę samotnym wilkiem, forever, jednego tylko nie jestem pewny czy poznam nowych przyjaciół i w tej kwestii przynajmniej będę spełniony, co biorę pod uwagę bo jest to w moim zasięgu. Jak na razie zarzuciełem desperackie ruchy, przyglądam się tylko i wnioskuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już wiem, że zostanę samotnym wilkiem, forever, jednego tylko nie jestem pewny czy poznam nowych przyjaciół i w tej kwestii przynajmniej będę spełniony, co biorę pod uwagę bo jest to w moim zasięgu. Jak na razie zarzuciełem desperackie ruchy, przyglądam się tylko i wnioskuję.
Nie ma to jak dobry plan na zycie ;) z góry coś założyć i spokój a rzeczywistośc...ja niczego nie zakładam już stad jestem spokojna co ma być to będzie oczywiście świadomie postępując .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eteryczna napisał(a):
natomiast w życiu wszystko jest po coś

Więc wytłumacz mi po co światu i mi moje zaburzenia? Jakiś wyższy cel? Upodlenie i w związku z tym lepsze rozumienie innych w celu bohaterskich czynów, czy co? (jedna z możliwości)

Wierzysz w przeznaczenie? Że tak miało być w jakimś bliżej nie określonym celu, tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eteryczna, ale, że za cierpienia jest później jakaś nagroda, czy po prostu mój los taki miał być i marnie skończę?

Jak jest jakaś nagroda pod postacią szczęścia to ja jestem happy, choć podejrzewam, że nie ma i skończę maksymalnie upodlony, takie są moje przewidywania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eteryczna, ale, że za cierpienia jest później jakaś nagroda, czy po prostu mój los taki miał być i marnie skończę?

Jak jest jakaś nagroda pod postacią szczęścia to ja jestem happy, choć podejrzewam, że nie ma i skończę maksymalnie upodlony, takie są moje przewidywania.

Na to Ci nie odpowiem ,ale sam wiesz jak nastawienie i nasze myśli są ważne w tym aspekcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi