Skocz do zawartości
Nerwica.com

Mój dzisiejszy dzień

daablenart

Rekomendowane odpowiedzi

A mi dzisiaj wyjątkowo dobrze :) Rozgościłam się u Was już chyba na dobre. Udało mi się z Wami porozmawiać i ruszyć swoje sprawy. Nawiązać nowe znajomości, których dawno nie było. Miłe z Was człowieki i naprawdę cieszę się, że się tutaj zarejestrowałam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i dobry humor prysł, jak bańka mydlana. Zazwyczaj, największą przykrość potrafią wyrządzić najbliżsi. Tak było i tym razem. Zostaliśmy zaproszeni na ślub znajomych. Ja od zawsze mam lęki przez publicznymi występami, przemówieniami i składaniem życzeń. Powiedziałam o tym rodzince i że to lęki i głupie fobie nerwicowe. Zostało to skwitowane tym, że to nie nerwica, którą sobie zapewne wmawiam (choć zostało to zdiagnozowane przez psychiatrę) i to wynika z mojej niedojrzałości. Strasznie mi przykro, że najbliżsi potrafią wbić Ci nóż w serce. Zamiast wspierać potrafią skutecznie dobić. Nie mam ochoty wstawać dzisiaj z łóżka. Teraz chociaż wiem, co myślą o mnie najbliżsi... Staram się nie poddawać i walczyć ze swoimi fobiami i lękami, między innymi dlatego tutaj jestem i rozmawiam z Wami, ale to jest świat wirtualny, tutaj człowiekowi łatwiej jest walczyć z lękiem... Natomiast życie... potrafi człowieka dobić. Co zamierzam zrobić? Wstać z tego wstrętnego łóżka i poszukać artykułów odniśnie nerwicy lękowej i dać do poczytania rodzince, żeby trochę się z tematem zapoznała, a później pochopne diagnozy stawiała. Jest jednak obawa, że jak zgłębią temat, to będzie gorzej, bo nie zrozumieją tej choroby i będą bardziej dobijać lub odwrócą się ode mnie. Nie wiem co mam robić, jak z nimi rozmawiać, jak im uświadomić co się ze mną dzieje. Moja ''nieśmiałość'' mnie dobija.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tragedia , kolejny dzien na nowym leku doxepinie ktory mial ruszyc apetyt i jakas masakra, mdlosci wymioty rozszerzone zrenice i lekko pobudzona, jak jakas kosmitka objawy inne niz u wszytskich, dla mnie nie ma juz chyab szansy coraz czesciej mysle ze powinam zniknac,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi