Skocz do zawartości
Nerwica.com

Benzodiazepiny - Moja walka z uzależnieniem i odstawieniem

gosia hd

Rekomendowane odpowiedzi

Mogę napisać śmiało, że objawy, które pojawiają się w ostatnim czasie to:

-dreszcze w nocy

-koszmary senne

-kłopoty ze snem

-niekontrolowane ataki złości

-agresja

-napady euforii

Przygodę z benzo zaczęłam trzy lata temu, mialam tylko kilkumiesięczną przerwę, którą sama sobie zafundowałam.

Z 10 mg, zeszłam na 5 mgTranxene, od wczoraj 0,25 Cloranxenu. Wiem, może są to małe dawki,ale przeskok z 5 na 0,25 odczuwam, a trzy dni podczas, których nie brałam w ogóle, zapamiętam. O odstawienie benzo poprosiłam lekarza sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO benzodiazepiny i ich odstawienie to koszmar

Ja stosowałem po kilku latach brania sporych ilości Clonazepamu:

Depakine Chrono 500 - 1 dziennie (aby mnie padaczka nie chyciła) - działa 24 godz bo jest o przedłużonym uwalnianiu - 14 dni

Miansec 10-20 mg (na sen) - 2 miesiace

Trittico 150mg (na sen plus antydepresyjne działanie przez 24 godz) - pół roku

Iporel 1-2 tabl/dobę (wycisza, normuje akcje serca, przeciwlękowe działanie) - doraźnie

Ibuprofen 200mg - 1-2 tabl. doraźnie gdy głowa bolała i mięśnie

Sirdalud 4mg/dobę w 2 dawkach podzielonych po 2 mg (działanie rozluźniające mięśnie) - w pierwszych 7 dniach

Perazin 25mg 1 lub 2 razy/dzień (uspokajająco, przeciwpsychotycznie) - 14 dni

Magnez z B6 - na początku przez 14 dni

PLUS JAZDA NA ROWERZE - KONIECZNA AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA ABY TEZ NIE MYSLEĆ - cały czas

I po tygodniu jest w miarę dobrze a po trzech było już oki.

Przestrzegam przed benzo!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestałem już walczyć z klonazepamem i biorę 2x0,5mg (a raczej brałem). Od tygodnia zamiast klona wypijam 100gram wódki (czystej na spirytusie) i do dziś nie zażyłem klona. Znawcy, podpowiedzcie mi czy ta moja zastosowana praktyka może mi pomóc (a nie zaszkodzić?) na dzień dzisiejszy?(jestem zagranicą), wiem jak wrócę za 1,5 m-ca wskoczę na klona 2 x 0,5mg.

Pozdrawiam Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to ku-wrestwo odstawić - osrać skoro pojawia się lęk ... i musze szamać te tabletki ?

Powie mi ktoś ?

--- odpowiem sobie sam , wczoraj chyba trafiłem w swój bezpieczny antylękowiec . Jest nim Rispolept .wziąłem 0,5mg .

Dziś rano obudziłem sie od dawien dawna bez lęku , w dodatku cały dzień jak dotąd bez lęku i bez benzo .

Chwała Psychofarmakologiiiiiiiiiii!!!! i Jezusowi !

Jutro zmiejszam Paro na 7,5 i schodzę na 2,5 Brintellixu . Jakoś czuję ,że na te lęki pierdo-lone te SSRI nie za bardzo teraz . Wcześniej jak najbardziej z różną siłą ,,, ale teraz przyszedł czas zatruć ten badziew Rispoleptem . I uda mi się to jakom Kalebx 3. ;)

Amen . ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nobody25, no nie "waliłem do oporu", ale miarkę 100g i jakbyś zgadł spirytusu (ale rozcieńczonego). Teraz biorę 0,5 mg clona (zamiast 2 x 0,5 mg) w południe ok. 12-13-tej (do tej pory brałem o 8-9.00 clona 0,5, a następnie około 16-17.00 drugie 0,5 clona) i nie czuję teraz potrzeby zażywania drugiej dawki 0,5. Oby tak dłużej! Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nobody25, no nie "waliłem do oporu", ale miarkę 100g i jakbyś zgadł spirytusu (ale rozcieńczonego). Teraz biorę 0,5 mg clona (zamiast 2 x 0,5 mg) w południe ok. 12-13-tej (do tej pory brałem o 8-9.00 clona 0,5, a następnie około 16-17.00 drugie 0,5 clona) i nie czuję teraz potrzeby zażywania drugiej dawki 0,5. Oby tak dłużej! Pozdrawiam

Niestety alkohol + benzo to "mieszanka wybuchowa".

Jak przestaniesz pić alkohol wrócisz do większej dawki clona. W taki sposób nie odstawia się benzo. Nigdy nie wolno brać tych leków z alkoholem.

Twój wybór, ale wg mnie zaszkodzisz sobie takim połączeniem.

Ja jak zażywam benzo zawsze zero alkoholu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska nie bierzcie tych Benzdiaepiny ! to jest najgorsze co może być lepiej brać ANTYDEPRESANTY . Ja wyszłem z tego w ciągu 2 miesięcy uzależniłem sie od Relanium zastąpilem to clonem oczywiscie pod opieką Lekarza i powiedzial po 2 miesiącach koniec i dałem rade ! i wiem ze tego juz nigdy nie wezme bo to jest najgorsze co może byc jak ktoś ma problemhy do Psyhiatry Psyhologa ale nigdy samemu nie brać tego i lekarzom też tego odmawiać i nie wmawiać sobie ze bez tego nie da rady jest tysiąć inych leków które bardziej pomagają niz to a na telepake od tego Benzodiazepiny dostalem Tegretol 400 i pomógł i juz nawet nie telepie mnie życze Wszystkim Powodzenia wyjśćia z tego bo wiem jak to jest ! bo też przeżylem to uzaleznienie ale uwierzcie da się wyjść z tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam u mnie juz 9 miesiecy bez clonozepamu a bralem az 28 lat;naprawde warto dzisiaj biore 2x10hydroxiziny ,spamilan odstawilem.naprawde warto ,choc powiem nie bylo latwo,'to jest walka z samym soba,najgorszy okres od 3 tygodnia do 3 miesiaca pozdrawiam.Andzej muj rowiesniu nie podawaj sie warto a juz jestes tak blisko ,ja na cwiartce 05, bylem rok.pozdrowka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

irek 77, lecę drugi tydzień tylko na 0,5 mg clona i pewnie do końca tego roku nie będę zmniejszał. Są wieczorki (rzadko), gdzie się wspomagam hydro 25mg. Nie potrafię napisać co będzie dalej - czy zostanę już na tej dawce 0,5mg czy się odważę na "zjazd", bo to co przeżyłem tylko przez tydzień, nie chciałbym tego samego przechodzić i jak piszesz przez okres 3 m-cy i to pracując - nie dałbym rady, dzisiaj o tym wiem, ale tego trzeba samemu doświadczyć,żeby wiedzieć jak okropne są skutki odstawienne. Te 0,5 clona mi wystarczy, tolerka nie rośnie i po co się męczyć samym z sobą? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nowe benzo w resarch chemicals -clonozolam,klonitrazepam.Polecam za 59 zl wyjdzie 250 dawek,fajnie i dlugo działa cos pomiędzy alpkiem a klonem,kocham benzo,wszystko dla ludzi,peace!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera...pamiętacie jak chwaliłam się i pisałam o tym, że wyszłam z benzo i jak mi dobrze, jaka czuję się wolna!

Wszystko było okey i na czysto dopóki nie dopadły mnie stresy; nowy związek, praca i przekierowanie życia o 180 stopni.

Zaczęło się od alkoholu. Dwa piwa, potem trzy......osiem i tak dzień w dzień.

Kiedy dostałam pracę, miałam jeszcze tydzień na domowy detox od alko.

Postanowiłam załatwić sobie Relanium żeby jakoś to przetrwać.

Przetrwałam a mimo to Relanium połykam do tej pory dzień w dzień - dawki dzienne od 15mg do 30mg.

Szczerze? Jestem załamana i to bardzo.

Wciąż zadaje sobie to samo pytanie - Czemu nie potrafię żyć na trzeźwo, czemu rządzi mną ta przeklęta larwa nerwica?

Po co się urodziłam? Żeby cierpieć i wsuwać jak dzika prochy albo pić alko?

Mam w sobie niesamowity ból i rozpacz. Jest bardzo źle.

W pracy jest okey. Wszyscy są ze mnie zadowoleni ale NIKT nie wie ile muszę wepchnąć w siebie medykamentów, niszczących medykamentów żeby być na chodzie.

Boże, przecież ja nie chcę tak żyć!

I w tym momencie tak bardzo zazdroszczę Naszej ukochanej Scarlett, że odeszła i ma wreszcie święty spokój.

Jestem w czarnej, głębokiej dziurze.

Boję się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inni juz umarli z klonem w zoladku

Ala , jak to rozumieć ?

-udana próba samobójcza , bezwiedne przedawkowanie ( +wóda ,etc ) , a może to Twoja osobista przesadnia ;) ?

Osobiście znałem jednego kolegę ( który brał 5 clonów dziennie ) . Już nieżyje 37 l .+ , ale on do tego dużo pił i duzo prochów wszelakiej maści wsuwał .Od samych clonów to nie wiem czy można by było popełnić samobujstwo ( z wolnej woli , czy bez woli ), może .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inni juz umarli z klonem w zoladku

Ala , jak to rozumieć ?

-udana próba samobójcza , bezwiedne przedawkowanie ( +wóda ,etc ) , a może to Twoja osobista przesadnia ;) ?

Osobiście znałem jednego kolegę ( który brał 5 clonów dziennie ) . Już nieżyje 37 l .+ , ale on do tego dużo pił i duzo prochów wszelakiej maści wsuwał .Od samych clonów to nie wiem czy można by było popełnić samobujstwo ( z wolnej woli , czy bez woli ), może .

Starsza kobieta, umarla smiercia naturalna ale klona brala do grobowej deski, nigdy sie z nim nie rozstala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi