Skocz do zawartości
Nerwica.com

Glow up

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Nooo to tak, ojciec mój, człowiek w kryzysie wieku średniego od kiedy pamiętam, zaproponował wypad na deskę/narty, dopiero się uczył, był mega zajarany: jedziemy będzie dobrze, wypożyczysz sprzęt, weźmiesz lekcję i jazda... No dobra, to co, że nie mam o tym pojęcia, to co, że pewnie nie mają na moje nogi rozmiaru wiązań, wio. Po przekopaniu całego magazynu wypożyczalni, znalazły się jedne (wspomniane wiązania), właśnie na deskę, deska też się znalazła, czarna z mega czachą 😁 jakiś czas później stałem na szczycie (szczyt jakieś 30 metrów) trasy do nauki jazdy, trasie zakończonej, krótszą, ogrodzoną kolorową wstążką, traską... Szkółka jazdy dla kaszlaków 😁😁😁 ja, czacha, wiatr we goglach i przestraszony instruktor, on już biedny wyczuł psychopatę, coś tam gadał: wstawanie, hamowanie skręcanie, siadanie... Ja sobie wstałem, kierunek na dół i heja, te pierwsze 20 metrów chujowo ale stabilnie, później wstążka, migające dzieci, ogrodzenie i rów. Mnie się podobało ale wiązaniom i przedstawicielom władzy na stoku już mniej, deska przeżyła. Później stary postanowił zaatakować tamtejszą czarną trasę, że niby dla prosów i wypierdzielił na jakiejś hopce aż czapkę z denka zerwało 🏁 i o tak, tata ma dziś fazę na lotnictwo, lata na prześcieradle ze śmigłem a ja biorę leki i chce żyć, także nasza historia o bombardowaniu ruskich pozycji na froncie to wątpliwa, choć nie niemożliwa pieśń przyszłości 🙃

Dzikiego masz ojca, w dobrym tego słowa znaczeniu. Dzik -  to dla mnie osoba, która jest pełna energii i lubi szaleć po swojemu 😄

Na nartach zjeżdżałam z największej gó©y (po 1  lekcji) I jechałam jak ten DZIK 😄 i wjechałam prosto, z całym impetem w barierki xD To był mój najszybszy zjazd. Potem już byłam spokojniejsza, ale ja ogólnie zawsze lubiłam sport i być najszybsza itp. Trochę lubiłam się popisywać i tak mi zostało.

Mój tato kiedyś lubił wyjazdy, nawet kilka lat biegał, a teraz chyba już zmęczenie koszeniem trawy, bo leży i pstryka tv. Ale ja lepsza nie jestem. Pstrykam na laptopie, słuchając muzyki, a na tv sobie płynę w kosmosie.

Mam zamiar zacząć znowu trochę rowerować. Muszę umyć rower, napompować i wymyśleć trasę.

Kiedyś lubiłam rolki, ale nigdy nie nauczyłam się hamować i raz rzuciłam się w pole kukurydzy, bo jakiś traktor nagle znalazł się na drodze rowerowej.

Otwórz się na swój najgłębszy lęk; po tym lęk straci moc, a lęk przed wolnością skurczy się i zniknie. Jesteś wolny.

Jim Morrison_Easy-Resize.com (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A... i co do GLOW UP. Mam na sobie w tym momencie nakładki z żelem wybielającym zęby. Ponoć ma wybielić o 7 odcieni. Nie mam żółtych jako tako, ale lekkie przebarwienia są po kawie i fajkach. Kiedyś wybielałam białą perłą, to efekt był wow. Każdy mówił tylko o tych zębach, jak z reklamy. I długo się to utrzymywało. Tylko, że nie używałam tego zgodnie z instrukcją --> trzymaj 20 minut 2 razy dziennie. Ja dawałam na całą noc, spałam w tym. Kilka dni i biel jak śnieg.

I maseczkę mam na twarzy z witaminą C. Kupiłam dzisiaj za 2 zł trzy sztuki. Jakaś promka. A witamina C dobra jest dla mojej skóry.

Otwórz się na swój najgłębszy lęk; po tym lęk straci moc, a lęk przed wolnością skurczy się i zniknie. Jesteś wolny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Twego słuchania to odnoszę wrażenie, że przechodzisz taki etap kiedy chcesz i zaczynasz słuchać siebie samej (mam na myśli historie o kontaktach z ludźmi, konwenansach, wyglądzie czy wewnętrznym dialogu który ze sobą prowadzisz na tematy wszelakie), spoko to jest, jestem pewien, że samej Ci ze sobą dobrze bądź przynajmniej lepiej, fallow the inner voice 😁 nawet nie ograniczałbym tego do Junga i teorii cienia, raczej wybrzmiewa z tego całe "ja" człowiek zbliża się wtedy do zupełności, harmonii.

Dobrze powiedziane. Czuję się ze sobą dobrze. Na pewno lepiej niż np. rok temu. Polubiłam siebie. A ludzie... może pojawią się nowi i dlatego zrobiło się trochę miejsca. Zaczynam słuchać siebie, bo zauwazylam, że częściej na tym lepie wychodzę, choć nie zawsze. Lubię zapytać o radę, ale zaczynam bardziej patrzeć na swoje spojrzenie lub upodobanie do czegoś. Cień już mi nie straszny. Ja swój cien pokochałam. Taki mroczny vibe + sweet vibe. Jest ogromna zmiana jeśli popatrzę na siebie np. 7 lat temu. Inny człowiek, niepewny, zablokowany, przestraszony.... Opinia innych była najważniejsza i walka o akceptację, której nie dostawałam, więc się izolowałam, albo popisywałam wygłupami. 

Baleriny ale glany, mózg rozjebany 🤯

jezu. Co ja napisałam xD

Chodzi o takie buty no... ja się nie znam na tych nazwach. Półbuty, czarne mam i białe. Zrobię fotę jutro może jak nie zapomnę to się dowiesz, bo ja nie wytłumaczę xD

Ake mają wygląd taki rockowy.

A sukienki są spoko i nieco wygineły, szkoda. Lubię patrzeć na was kobiety w sukienkach, jest w tym coś lekkiego, kobiecego, efemerycznego... I bez podtekstów, skończyłem z tym w przedszkolu, bóg zna moje grzechy i pamięta te fruwające spódniczki, naoglądałem się Gigi La trottola i byłem po złej stronie mocy 😈 nie żałuję, koleżanki się śmiały i było pięknie.

Kurde, no sukienki są super. Mam ich nawet sporo. Jak przyjdzie więcej stopni clesjusza, to na pewno suknie będę nakładać. Jednk pod spód spodenki cienki materiałowe do połowy uda. Po pierwsze czuję się bezpiecznej, że gaci nie będzie widać (np. w pracy, gdy się ciągle schylam), a po drugie obtarcia uda, gdy dużo chodzisz, a temperatura już wystrzelona.

4 godziny temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Verinia ciekawie o sobie mówi, jest w to zaangażowana, jakby miała takie "ekstra, jak by to podkreślić, pokazać innym co widzę i czuję" taki sposób odbioru świata mi pasuje, może jest w tym coś znajomego, nie wiem

Milusio, w końcu ktoś na mnie zwrócił uwagę 😛

4 godziny temu, Nie lubię świtu napisał(a):

A no i wracając, to trzeba Verinii oddać jej oczy, "te oczy"... Nie będę kłamał 🫠

Co widzisz w oczach Verinii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, Verinia napisał(a):

Dobrze powiedziane. Czuję się ze sobą dobrze. Na pewno lepiej niż np. rok temu. Polubiłam siebie. A ludzie... może pojawią się nowi i dlatego zrobiło się trochę miejsca. Zaczynam słuchać siebie, bo zauwazylam, że częściej na tym lepie wychodzę, choć nie zawsze. Lubię zapytać o radę, ale zaczynam bardziej patrzeć na swoje spojrzenie lub upodobanie do czegoś. Cień już mi nie straszny. Ja swój cien pokochałam. Taki mroczny vibe + sweet vibe. Jest ogromna zmiana jeśli popatrzę na siebie np. 7 lat temu. Inny człowiek, niepewny, zablokowany, przestraszony.... Opinia innych była najważniejsza i walka o akceptację, której nie dostawałam, więc się izolowałam, albo popisywałam wygłupami. 

jezu. Co ja napisałam xD

Chodzi o takie buty no... ja się nie znam na tych nazwach. Półbuty, czarne mam i białe. Zrobię fotę jutro może jak nie zapomnę to się dowiesz, bo ja nie wytłumaczę xD

Ake mają wygląd taki rockowy.

Kurde, no sukienki są super. Mam ich nawet sporo. Jak przyjdzie więcej stopni clesjusza, to na pewno suknie będę nakładać. Jednk pod spód spodenki cienki materiałowe do połowy uda. Po pierwsze czuję się bezpiecznej, że gaci nie będzie widać (np. w pracy, gdy się ciągle schylam), a po drugie obtarcia uda, gdy dużo chodzisz, a temperatura już wystrzelona.

Milusio, w końcu ktoś na mnie zwrócił uwagę 😛

Co widzisz w oczach Verinii?

Tak czułem z tą samodzielnością emocjonalną, cholera wie czy jest już duża ale dojrzewa; buty zrób, choć już się domyślam; spodenki noś (ja też bym nie chciał żeby ktoś oglądał moje majty i też zakładam spodenki 😁); zwrócił 😊; co ja widzę w Twoich oczach hmm... uważność, ale... - zwykle jestem hej do przodu jednak boję się zbyt pewnie interpretować, te oczęta sprawdzają to na co patrzą, swoje waży to spojrzenie, bawi i przestrasza, nie wiem czy tumani:p Daruję sobie jasełka, coś Ci powiem o ich kolorze ekhm "...oto w chłodny dzień ocalała zieleń ze zmarzniętych drzew..." I właśnie tak powstał czokapik ;)

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Szczerze, nie lubię kiedy robi się rano i kończy się ta niespieszna, spokojna pora, światło rzadko jest wtedy przyjemne, przejaskrawione (chyba że w słoneczny dzień 😛

Wow! Pierwszy raz w życiu słyszę/czytam, że ktoś ma tak jak ja z tym nie lubieniem świtu. Mam tak od dzieciaka i wolę noc zdecydowanie i kiedy słońce zachodzi niż budzi się dzień. No nie źle, nie źle. Przybijam 5! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Tak czułem z tą samodzielnością emocjonalną, cholera wie czy jest już duża ale dojrzewa; buty zrób, choć już się domyślam; spodenki noś (ja też bym nie chciał żeby ktoś oglądał moje majty i też zakładam spodenki 😁); zwrócił 😊; co ja widzę w Twoich oczach hmm... uważność, ale... - zwykle jestem hej do przodu jednak boję się zbyt pewnie interpretować, te oczęta sprawdzają to na co patrzą, swoje waży to spojrzenie, bawi i przestrasza, nie wiem czy tumani:p Daruję sobie jasełka, coś Ci powiem o ich kolorze ekhm "...oto w chłodny dzień ocalała zieleń ze zmarzniętych drzew..." I właśnie tak powstał czokapik ;)

Jestes piasarzenm, dużi czytasz? Masz barwny, lekko ekscenryczbny styk pisanua, ale nie krykliwy; dobrze mi się to czyta :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, brum.brum napisał(a):

Wow! Pierwszy raz w życiu słyszę/czytam, że ktoś ma tak jak ja z tym nie lubieniem świtu. Mam tak od dzieciaka i wolę noc zdecydowanie i kiedy słońce zachodzi niż budzi się dzień. No nie źle, nie źle. Przybijam 5! 

Piąteczka ;)

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Verinia napisał(a):

Jestes piasarzenm, dużi czytasz? Masz barwny, lekko ekscenryczbny styk pisanua, ale nie krykliwy; dobrze mi się to czyta :D 

Większość kariery zawodowej spędziłem za biurkiem kierując autokary z ludźmi w różne strony Europy, od 2 lat kiedy na dobre wróciłem do żywych robię ludziom domy, rękoma żeby było jasne 😁 na architekta/inżyniera już za późno. Kiedyś uwielbiałem czytać, później przez kilkanaście lat nie mogłem się do tego odpowiednio wyciszyć, tra dże dy, z czasem pojawiły się audiobooki, YT, Spotify, podcasty, aktualnie wracam do tradycyjnej książki. Chyba nigdy nic sensownego nie napisałem x) umiem dobrze mówić, trochę rozmawiać, więc znośnie komunikuję się za pomocą tekstu. Btw co Cię interesuje na YT, wspominałaś, że aktywnie poszukujesz, może coś podbiorę albo podrzucę.

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Większość kariery zawodowej spędziłem za biurkiem kierując autokary z ludźmi w różne strony Europy, od 2 lat kiedy na dobre wróciłem do żywych robię ludziom domy, rękoma żeby było jasne 😁 na architekta/inżyniera już za późno. Kiedyś uwielbiałem czytać, później przez kilkanaście lat nie mogłem się do tego odpowiednio wyciszyć, tra dże dy, z czasem pojawiły się audiobooki, YT, Spotify, podcasty, aktualnie wracam do tradycyjnej książki. Chyba nigdy nic sensownego nie napisałem x) umiem dobrze mówić, trochę rozmawiać, więc znośnie komunikuję się za pomocą tekstu. Btw co Cię interesuje na YT, wspominałaś, że aktywnie poszukujesz, może coś podbiorę albo podrzucę.

Btw nie trać waszego czasu i napiszże priva :D bura za off top, plus za męski fach, ale do dzieła!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Btw nie trać waszego czasu i napiszże priva :D bura za off top, plus za męski fach, ale do dzieła!

xDDDD

walisz proto z mostu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Bywało, że rozmawialiśmy na temat, ale masz rację ;) stanie się wedle życzenia szanownej gospodyni 😁

Edytowane przez Nie lubię świtu

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Bywało, że rozmawialiśmy na temat, ale masz rację ;) stanie się wedle życzenia szanownej gospodyni 😁

Co jest że mną nie teges, nie mogę napisać na priv, ajuto

Edytowane przez Nie lubię świtu

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Co jest że mną nie teges, nie mogę napisać na priv, ajuto

Wprowadzili zmiany bo dużo botów i spamu od niedawna. Trzeba poprosić o odblokowanie administratora to znaczy @shadow_no(pytanie do adminów A nowy użytkownik może napisać chociażby do moderacji/admina? Jak nie to tak slabo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Wprowadzili zmiany bo dużo botów i spamu od niedawna. Trzeba poprosić o odblokowanie administratora to znaczy @shadow_no(pytanie do adminów A nowy użytkownik może napisać chociażby do moderacji/admina? Jak nie to tak slabo)

Dzięki, nie można i do Shadow'a, nowy użytkownik sprawdził

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest nieprzysiadalność^^

a skąd Ty wiesz o mojej nieprzysiadalności? :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Nie wiem, podejrzewam po śladach. Dobrego dnia 🙂

Po śladach na forum?

Też dobrego dnia. dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś sposoby na szybsze gojenie blizn? Palec już ok się zrosło ale akurat na zgieciu to zacięcie było, mam teraz spuchnieta gule na tym zgięciu palca Xd na kostkach mam smieszne blizny na obu rękach od grabi drewnianych i to z rok może już. A na prawej jeszcze mam ślady jak mi walnęła ta maszyna i też mam blizny xdd możliwe że to przez tą krew i ferrytyna się tak długo goi nie wiem. Może jakieś maści kremy ktoś używał? 

Grabi czy grabii nie wiem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.05.2026 o 22:12, Krejzi1 napisał(a):

Gwiazdy to glownie zabiegi wiadomix. Muszę przyznać racje @Pokraka, kiedys mówiłam, ze wszystkie robione usta widać, ale widziałam u smiertelniczek, które pokazywały efekty na zdj i zrobione b. naturalnie.

Tak, problem, że często specjalnie robią tak by było widać, że robione a nie poprawić wygląd  😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.06.2026 o 10:56, Dalila_ napisał(a):

Ma ktoś sposoby na szybsze gojenie blizn? Palec już ok się zrosło ale akurat na zgieciu to zacięcie było, mam teraz spuchnieta gule na tym zgięciu palca Xd na kostkach mam smieszne blizny na obu rękach od grabi drewnianych i to z rok może już. A na prawej jeszcze mam ślady jak mi walnęła ta maszyna i też mam blizny xdd możliwe że to przez tą krew i ferrytyna się tak długo goi nie wiem. Może jakieś maści kremy ktoś używał? 

Podobno plastry i maści silikonowe, ale nie wiem. Obstawiam, że jak zawsze 90% to genetyka. U mnie wszystko, widać a na moim mężu wszystko goi się jak na psie. Jedyną bliznę co ma widoczna to po po wypadku gdzie miał pół twarzy zmasakrowane jak w horrorze to faktycznie trochę bliznę widać.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś sposoby na szybsze gojenie blizn?

Mi już po zagojeniu rany, na samą bliznę po operacji lekarz mówił, żeby stosować Silaurum. No i faktycznie zbladła ładni ta blizna i nie ma zgrubień.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałąm ogromną bliznę po oparzeniu się parą wrzątku z czajnika. Okrągła, duża, otwarta rana na wewnętrznej strony przedramienia. Blizna sama się zagoiła, teraz została ledwo widoczna czerwonawa poświata. Na pewno są maści na blizny. Jak już Ci się zrosło, to moż maść z witaminą A? Dla mnie to numer jeden na wszystkie podrażnienia itp. Ale musisz poczytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi