Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nienawidze kobiet

Rekomendowane odpowiedzi

@incelDożywotni albo masz pecha i trafiasz na same intelektualne gałgany, albo coś cię do nich ciągnie. W internecie dużo osób czuję się zbyt swobodnie przez brak fizycznej bariery i pozwala sobie na zbyt wiele, często może być to taki właśnie niekontrolowany upust emocji.

Pomyśl o tym może w ten sposób, że gdyby nie miały ciebie, może wpadłyby w używki i potraciły zdrowie, rodziny, jakiś szacunek społeczny, a może i więcej. Poczuj się więc ich bohaterem i może zrób od nich wszystkich (bo nie wiem ile ci się tego nazbierało) mały urlop. Pobądź sam ze sobą, porób to, co lubisz, co sprawia ci przyjemność. W międzyczasie ochłoniesz i po wszystkim może poszukasz nowych kontaktów, tylko tym razem na żywo? 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nienawidź kobiet. Kobiety są fajne. 

A tak serio, to wiedz, że internet to internet. Tu są w większości avatary. Ta osoba, która cię gnębi w necie, nie zrobiłaby tego na żywo. Internet to anonimowość. Tak jak wyżej pisze @Fobic brak fizycznej bariery pozwala na wszystko. Słowa ranią, a kobiety o tym wiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.08.2024 o 01:49, incelDożywotni napisał(a):

nienawidze kobiet tych potworów za to co mi zrobiły. Nie, żadna nigdy mnie nie zgwałciła, nie pobiła i nie okradła. Coś innego - przemoc psychiczna, dręczenia psychiczne szczególnie w internecie.

A co dokładnie się stało?

Przemoc społeczna oraz psychiczna to akurat domena kobiet. Domena mężczyzn to przemoc fizyczna i psychiczna. W czasach sieci społecznościowych kobiety z klastra B czują się jak ryby w wodzie, ich główną bronią jest plotka i niszczenie reputacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@incelDożywotni ale to chyba lubisz być dręczony, bo przecież jeśli tzw. "przemoc psychiczna" odbywa się wyłącznie w internecie, łatwo można temu przeciwdziałać - po prostu nie wchodzić na strony, gdzie można być dręczonym, nie wchodzić w interakcje z trollami i tyle. Proste chyba 

Inna sprawa, że najczęściej trollują osoby, które same mają jakieś problemy, może czują się przez to lepiej, że komuś dowalą. Dowartościowują się w ten sposób. Ale taka sytuacja nie jest związana z płcią, robią to po równo kobiety i mężczyźni. Na stronach dotyczących polityki  i sportu przeważają nawet trolle płci męskiej albo nieokreślonej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bywają kobiety bezwzględne, chciwe, podłe, podstępne, zakłamane, pozbawione jakichkolwiek zasad moralnych. Mógłbym opisać kilka historii z życia, które dokładnie odpowiadają takiej charakterystyce. Ale są też super dziewczyny ! Szlachetne, wierne, mądre, kochające, pracowite, honorowe, dla których warto się starać i walczyć !!! Wierz mi, staremu wiarusowi, który niejedno w swoim życiu widział i przeżył. Wiem, wiem - tylko jak taką wartościową kobietę znaleźć i odróżnić ziarno od plew ? Tu potrzebne jest doświadczenie i mądrość życiowa, a tego nigdzie nie sprzedają.....  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Andrzej L napisał(a):

Bywają kobiety bezwzględne, chciwe, podłe, podstępne, zakłamane, pozbawione jakichkolwiek zasad moralnych. Mógłbym opisać kilka historii z życia, które dokładnie odpowiadają takiej charakterystyce. Ale są też super dziewczyny ! Szlachetne, wierne, mądre, kochające, pracowite, honorowe, dla których warto się starać i walczyć !!! 

To samo można napisać o mężczyznach w sumie. Podły charakter nie jest przypisany do żadnej płci - to po prostu cecha ludzi jako gatunku i tyle. Dlatego pisanie np. że się nienawidzi wszystkich kobiet na świecie, bo jakaś jedna czy druga zrobiła nam krzywdę, jest z gruntu głupie. Każdy ma inny charakter i jest osobną jednostką, więc jak już... to swoją złość trzeba raczej kierować w stronę konkretnej jednostki ludzkiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@incelDożywotninie rób tego sobie ,nie obracaj się w nienawiści 

Bo to niszczy tylko ciebie ,żadna osoba na tym nie ucierpi .Nienawiść niszczy tylko tą osobę która nienawidzi.

Wiesz co porozmawiaj sobie z fajnymi kobietami .Są takie .I zobaczysz jak fajne są kobiety .

20 lat miałam w swoim

otoczemiu sadyste mężczyznę.Ale w końcu se zdałam sprawę czy ja mam nienawidzić wszystkich mężczyzn. 

W ostatnim czasie miałam okazję porozmawiać z kilkoma mężczyznami i byli całkiem mądrzy ,fajni.

Jeden to jak bratnia dusza ,wspaniały człowiek ,wrażliwy ,mądry,kochający życie i ludzi.

Porozmawiaj sobie z fajnymi kobietami.żebyś nie był skupiony na tych złych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi