Skocz do zawartości
Nerwica.com

PAROKSETYNA (Arketis, ParoGen, Paroxetine Aurovitas, Paroxinor, Paxtin, Rexetin, Seroxat, Xetanor)

Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Rachunek prawdopodobieństwa, brzytwa Ockhama itede są spoko, ale... Czasami można się naciąć. Przykładowo ktoś zaczyna brać lek X przy którym w skutkach ubocznych wymienia się często zaburzenia gastryczne(biegunka), a jednocześnie niczego nie świadom w tym samym czasie zaraża się wirusem grypy żołądkowej/jelitowej albo cierpi na niezdiagnozowane IBS albo zjadł nieświeżego kebaba u chytrego turka, no ale wiadomo- sraczka w pierwszej kolejności przypisywana jest lekowi X. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grabarz666, w życiu prawie nic nie wiadomo na 100%... wiadomo na 100% że się umrze :smile::bezradny:

Ja bym jeszcze dodała, że jedynie ona jest na tym świecie sprawiedliwa, bo dotyka każdego, niezależnie od bogactwa, zdrowia itp ;)

Sprawiedliwa!? - kiepski dobór słów. :D

Chodziło mi w tym sensie, że my cieżko chorujemy, a dużo cwaniaków, bez empatii wykorzystujących drugiego człowieka pnie się do góry, nierzadko opływa w luksusach, ich rodziny i ciotki pociotki, a i tak im dupę oklepią jak każdemu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć , słuchajcie mam dziś coś co zdarzyło mi sie po raz pierwszy podczas mojego romansu z paro - mam cisnienie 104/60 a tętno 132, i ból w klatce odczuwalny bardzo przy glebszym oddechu !! :o Czuję się PRZEOKROPNIE!! nie wiem czy nie umowic sie na wizyte i nie pierdolnąć tego paro w cholere...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć , słuchajcie mam dziś coś co zdarzyło mi sie po raz pierwszy podczas mojego romansu z paro - mam cisnienie 104/60 a tętno 132, i ból w klatce odczuwalny bardzo przy glebszym oddechu !! :o Czuję się PRZEOKROPNIE!! nie wiem czy nie umowic sie na wizyte i nie pierdolnąć tego paro w cholere...

To ja odwrotnie .... tętno niskie a ciśnienie 160/110, na zbicie tętna polecam propranolol albo concor cor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdybym tylko znalazł sposób na wypadające włosy

po paro Ci włosy lecą ? dziwne troche , ale oczywiście Ci wierzę.

Powinieneś w biotynę zainwestować ,ale taką z allegro w mega dawkach .

Kolagen też by się przydał , wiesz chodzi mi duże dawki .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Kalebx3, wieczorkiem zagłębię się w lekturę, jeżeli bym to ogarnął to już pal licho te skoki ciśnienia, farbę z nochala przy byle kichnięciu, po 2 miesiącach człowiek jest jak nowo narodzony, na lęki działa to swietnie. Aaaa a jakieś sposoby na spadek libido? Należę do tych nieszczęśników których paro delikatnie mówiąc kastruje :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ja mam największe uboki w trzecim tygodniu na paro? pierwszy tydzień to był lajcik w porównaniu do tego co się teraz dzieje... głowa pęka, ciśnienie jakby uszami chciało się wydostać, mega lęki w nocy. Myślałam, że najgorsze mam już za sobą i to ciśnienie ciągle 150-160/110...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aga, 3,4,5 tydzień to jest największa masakra, dopiero sie akcja zaczyna z ubokami, ale nagroda będzie w postaci zdrowej głowy ;)

No to mnie pocieszyłeś .... nie wiem czy tyle dotrwam na tym leku bo lekarz trochę przeraził sie tym moim ciśnieniem, że nie spada pomimo betablokerów i przewiduje zmianę leku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy paroksetyna nasiliła komuś obsesje w momencie zwiekszenia dawki? U mnie na wyższej dawce bardziej nasiliła sie nn i derealizacja, nie jestem w stanie nic robic juz od dłuzszego czasu. Martwi mnie ten stan bo biore paro w wyzszej dawce juz 5 tygodni i mój stan sie nie poprawia. Nie wiem tez czy mirta tu nie nasila mi nn choć biore w dawce 15mg, ale bez niej nie moge usnać, a w nocy budze sie wielokrotnie.

Niech sie ktos wypowie najlepiej z nerwica natrectw i towarzyszącą mu depresją

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RADO9696

Ja kiedys na paro i innych nie odmawialem sobie,i czulem sie na drugi dzien spoko,nic mi nie bylo,ale od niedawna to wystarczylo ze wypilem z 3 piwa to na drugi dzien zaraz mam stany lekowe,i depresyjne,takze unikam alko,ale na trzecim dniu po tych piwkach jest juz spoko…tylko co do picia wodki to nie wiem bo nie pilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jutro wesele koleżanki i nie wiem jak je zniose, kiedy zok mam niezaleczony, stany depresyjne i odrealnienie :bezradny:

Zarzuć połówkę klona, albo połówkę alpry :)

Względnie połówkę C2H5OH, a dalej jakoś pójdzie... :P

Do łączenia tych dwóch nie namawiam, względnie etanol w monoterapii.

Chociaż przyznam, że ja wolę benzo niż etanol :D W moim przypadku 0.75 mg klona = 0.33 wódki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi