Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Grałem kiedyś na perkusji. Czasem w UK idę pograć do jazz klubu.

Ale to nie to samo co granie w zespole i próby co weekend. Ja miałem 11 lat, a kumple po 16-18 xd. Wokalista, co grał na gitarze miał też perkusje w domu, bo jego brat, który był moim kumplem z klasy w podstawówce też się uczył na bębnach, ale ja miałem chyba naturalny talent i wpadłem na próbę, a potem kilka lat graliśmy. To były czasy.

Ale chciałbym się cofnąć w czasie i przeżyć coś takiego jeszcze raz. Graliśmy albo u kumpla albo u babci w magazynie.

No niedługo sobie strzelę kawke. Teraz kończę pić smoothie owocowe z grejpfruta.

Najbardziej mi szkoda, że przerwałem kiedyś naukę i zamknąłem się w domu i odciąłem się od ludzi, i tylko gry mi w głowie i granie w gry. Teraz nadal tak mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Kurrrde moje marzenie od dziecka, perkusja. Ehhh. Ale w wieku trzydziestu kilku lat kupiłem sobie gitarę basową nie trzymając jej wcześniej nawet w ręce. I dziś trochę już coś tam wychodzi. No to sekcja rytmiczna już jest. @Krejzi1 dawaj ten wokal

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Ojej, a czemu mi tak zle zyczysz? Jutro musze jechac do pracy.

Jak somsiod mo gorzej to zawsze cieszy 😂 u nos słońce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale ja już perkusji nawet nie mam.

W zeszłym roku mi proponował jeden pałker granie w zespole, to ja mówię, że perkusji nie mam od dawna i prawa jazdy, żeby wozić sprzęt i nici z grania w zespole.

To nie to co kiedyś, gdy się wszystko miało. Kumpel gitarzysta miał vana ojca do transportu sprzętu. Instrumenty też były. Hajs też. A teraz nie ma nic.

@Żaba MonikaHaha, ciekawe jaka pogoda w Leamington xD

Edytowane przez KochamBabkęBożą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekcje też miałem u jazzmana po akademii muzycznej, to też przerwałem naukę po 8 latach, bo psychicznie coś mi nie szło. potem już przestalem do szkoły chodzić i kilka miesięcy później musiałem iść do psychiatry, brałem psychotropy, psychiatryk 6 tygodni, i tak jakoś się to wszystko beznadziejnie potoczyło.

Polowe perkusji do Anglii wywiozłem.

W UK mam kumpla Jamesa, który mi wysyłał pare miechów foto, że buduje w garażu dzwiękoszczelne pomieszczenie, to może z nim sobie pogram, jak wrócę do UK.

Grałem kiedyś w zespole z Anglikami, to kumpel miał zestaw i instrumenty. A jak ja nie mam perkusji to nie pogram.

W Leamington podobno ulewa teraz Xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KochamBabkęBożą a nie kusi Cię żeby wrócić do tego? Tak chociaż 4fun bo przecież chyba skoro muzyka była bliska sercu dawniej to i teraz raczej jest.

Wiem, że gierki wolisz ale troche powalić po garach też by było spoko chyba :D Sam myślę o elektronicznej perce tak do zabawy. Ale to już w ogóle bym na pracę czasu nie mial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, shadow_no napisał(a):

@KochamBabkęBożą a nie kusi Cię żeby wrócić do tego? Tak chociaż 4fun bo przecież chyba skoro muzyka była bliska sercu dawniej to i teraz raczej jest.

Wiem, że gierki wolisz ale troche powalić po garach też by było spoko chyba :D Sam myślę o elektronicznej perce tak do zabawy. Ale to już w ogóle bym na pracę czasu nie mial

Wolić to sobie mogę, nie mam kasy na nowy zestaw, prawo jazdy, transport, wytłumić pomieszczenie, a milionerem też nie jestem. 

Trenuje sobie czasem na padzie treningowym, a w Polsce mam werbel hihat stopa to też sobie pogram czasem, bo tom tomy wywiozłem ;/.

Ale mam 3 pady treningowe, jeden yamaha chyba sobie dzisiaj potrenuję po południu. Po mocnej kawce się fajnie napierdala xD.

Dobrze, ze żyje chociaz i mi nic nie dolega ze zdrowiem.

Gram w gierki, zeby właśnie nie myśleć o złych rzeczach i mieć jakąś radość z życia, bo tak to jestem załamany. A gra to tanie hobby i jakieś zajęcie. Z jakimiś ludzmi sobie zawsze popiszę w gierce... ;P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Gram w gierki, zeby właśnie nie myśleć o złych rzeczach i mieć jakąś radość z życia, bo tak to jestem załamany. A gra to tanie hobby i jakieś zajęcie. Z jakimiś ludzmi sobie zawsze popiszę w gierce... ;P.

W twoim wieku jeszcze namiętnie grałem, ale ok czterdziestki już mi się odechciało i większość gier, które zaczynam, to porzucam bo wkurzają i nie wciągają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Grouchy napisał(a):

W twoim wieku jeszcze namiętnie grałem, ale ok czterdziestki już mi się odechciało i większość gier, które zaczynam, to porzucam bo wkurzają i nie wciągają.

Ja gram w Runescape, bo ciupałem w tą grę sporo w podstawówce z kolegami z reala Xd 

A moje koleżanki z UK i Holandii, to też jedna grała w to pierwszy raz jak miała 9 lat, a Claudia jak miała 10, ja też w tą gierkę grałem pierwszy raz bardzo wcześnie, chyba miałem z 10 lat też, dlatego fajnie jest sobie pograć z koleżankami.

No i moim problemem jest to, że jak się za coś zabieram w życiu, to po chwili mnie nudzi i dlatego właśnie gnije od dawna w martwym punkcie, a nową postać sobie zrobiłem miesiąc temu i postanowiłem, że moim celem w życiu teraz będzie wbić max levele i questy ukończyć, i nie znudzi mi się jak wiele innych rzeczy, za które się zabierałem kiedyś.

Mam zajęcie na kilka lat grania. Mam nadzieję, że mi się uda ;P. Moje koleżanki mają dużo większe poziomy ode mnie, bo grają regularnie od dawna, a ja dopiero zacząłem, ale piszą, że zrobię dobrą postać in no time xD. 

Claudia mi pisze, że ją powoli doganiam już, haha :). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, KochamBabkęBożą napisał(a):

Ale to nie to samo co granie w zespole i próby co weekend. Ja miałem 11 lat, a kumple po 16-18 xd. Wokalista, co grał na gitarze miał też perkusje w domu, bo jego brat, który był moim kumplem z klasy w podstawówce też się uczył na bębnach, ale ja miałem chyba naturalny talent i wpadłem na próbę, a potem kilka lat graliśmy. To były czasy.

Ale chciałbym się cofnąć w czasie i przeżyć coś takiego jeszcze raz. Graliśmy albo u kumpla albo u babci w magazynie.

Ja co jakiś czas gram na perkusji akustycznej . Kolega gra na perkusji w zespole, wynajmują salkę i grają. Co jakiś czas tam wpadam i gram z nimi:-)

Może znajdziesz sposób, żeby wrócić do grania:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Ja co jakiś czas gram na perkusji akustycznej . Kolega gra na perkusji w zespole, wynajmują salkę i grają. Co jakiś czas tam wpadam i gram z nimi:-)

Może znajdziesz sposób, żeby wrócić do grania:-)

Grywam sobie czasem cały czas, ale i tak mi brakuje tego kiedyś, jak byłem w podstawówce i graliśmy w zespole z kolegami, i co weekendy próby. Soboty i niedziele żeśmy razem spędzali i graliśmy. 

Ja na razie muszę odpocząć od pisania, pograć w gierkę, iść na spacer. 

Dziękuje wszystkim za czas i miłe słowo. Życzę wszystkim wszystkiego dobrego ;)

Miłego!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi