Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, mienta napisał(a):

A czy ktoś z Was boi się jeździć samochodem? 

Nie

Ja przeżyłam pożar, wybuch w kuchni, topiłam się, autobus na mnie pędził i musiałam skakać do rowu, ale najgorszy był wypadek na żaglach, jak z linii średniego napięcia poszła iskra na maszt.

Jak to autobus na ciebie pędził?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, mienta napisał(a):

Ja przeżyłam pożar, wybuch w kuchni, topiłam się, autobus na mnie pędził i musiałam skakać do rowu, ale najgorszy był wypadek na żaglach, jak z linii średniego napięcia poszła iskra na maszt.

Na podstawie Twojego życiorysu można nakręcić nową część Oszukać Przeznaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forumek umiera? 😞 zaledwie kilkanaście osób pisze w miarę regularnie 🥺 

https://forum.ithardware.pl/topic/11249-do-jakiego-pokolenia-należysz-forumowiczu/#comment-264274

Napisałem na forum ith, że na forach się wychowałem i na forach umrę, a te dziady zrobiły z tego mema 😂😂

Jakby nerwica umarła, to będę dogorywał na ith. Nie, to nie żadne konkurencyjne forum, ani reklama, tak tylko piszę, że sporo bratnich dusz millenialsów tam odnalazłem, tematyka forum zupełnie inna. 

Młode pokolenie ma w du*ie fora, dla nich liczy się szybka dawka dopaminy, za dużo literek na forach 😑

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Liber8 napisał(a):

Napisałem na forum ith, że na forach się wychowałem i na forach umrę, a te dziady zrobiły z tego mema 😂😂

Ja pierwszy kontakt z internetem miałam w szkole, pamiętam, że w bibliotece w szkole średniej można było sobie siedzieć na internecie i wtedy zaczęła się moja przygoda z czatem 😀, nawet spotkałam się ze 3, 4 razy z facetami z czatu, teraz tak sobie myślę, że to było bardzo ryzykowne i nieodpowiedzialne, no ale wiadomo, młoda byłam i miałam fiu bździu w głowie.

Jak miałam ponad 20 lat to podpięli internet u nas na wsi (neostradę) i wtedy były i czaty i fora na zmianę, pamiętam, że pierwszym forum na którym pisałam było forumowisko, potem były inne fora ogólnotematyczne, a potem to już różnie w zależności od etapu w życiu i zainteresowań jakie miałam. Jak pojawił się fb i grupy, to na różnych grupach też bywałam. Tyle lat to już trwa, że skończyło się dla mnie uzależnieniem, o czym pisałam w innym temacie.

Dzisiaj młodsze pokolenia wolą kamerki, a fora już upadają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, mienta napisał(a):

@Liber8 co to jest ith?

@mienta, to forum komputerowe, forum.ithardware.pl, link jest dwa posty wyżej. 

31 minut temu, Angelka85 napisał(a):

Dzisiaj młodsze pokolenia wolą kamerki, a fora już upadają. 

Zgadza się 👌, liczy się dla nich szybka przyjemność, a czytanie i pisanie na forach się do niej się nie zalicza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Liber8 napisał(a):

https://forum.ithardware.pl/topic/11249-do-jakiego-pokolenia-należysz-forumowiczu/#comment-264274

Jakby nerwica umarła, to będę dogorywał na ith. Nie, to nie żadne konkurencyjne forum, ani reklama, tak tylko piszę, że sporo bratnich dusz millenialsów tam odnalazłem, tematyka forum zupełnie inna. 

Młode pokolenie ma w du*ie fora, dla nich liczy się szybka dawka dopaminy, za dużo literek na forach 😑

Swoją drogą od 2025 roku rodzi się pokolenie beta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalja napisał(a):

Młode pokolenie używa yt, discorda, x, ig, threads, hyperreal😏, no i nie wiem czy wykop się dalej nie kręci. 

Gdybym ja miała znajomych normalnie to raczej też bym tu nie pisała. Czekaj, czy ja jestem młode pokolenie czy już nie.. hm xd

Średnie. Ale jeszcze z w miarę dobrych czasów. Twoje wczesne dzieciństwo  było w sumie analogowe, nie dostałaś tabletu na trzecie urodziny i nie miałaś konta na Facebooku  w wieku 10 lat. Jeszcze pewnie pamiętasz Gadu Gadu i Windows XP.

25 minut temu, mienta napisał(a):

moja córeczka 😍

Swoją drogą, ledwo się przeniosłam z odtwarzacza mp3 do słuchania mp3 z telefonu, a tu wprowadzili spotify.

A ja do tej pory używam Winampa a do znajdowania muzy mam YT, tam też są takie niszowe perełki, gdzie pewnie na spotify by się nie pojawiły.

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, Raccoon napisał(a):

Powodzenia!

9 godzin temu, mienta napisał(a):

@bei powodzenia

8 godzin temu, Illi napisał(a):

Trzymam kciuki.

Dzięki. Pracodawca az zabardzo chetny do zatrudnienia mnie. Powiedzial że jakby szef sie nie zgodzil na skrucenie okresu wypowiedzenia to zebym poprostu przestala chodzic do pracy to mnie zwolnia dyscyplinarnie. Nie wiadomo, czy sie śmiać czy płakać.

10 godzin temu, mienta napisał(a):

A czy ktoś z Was boi się jeździć samochodem? Mam prawko ponad rok i nadal się boję. Może to przez traumy, bo parę razy otarłam się o śmierć.

Bałam sie na początku. Miałam wrażenie że wszyscy na mnie jadą. A dużo jeździsz? Może jeszcze się nie przyzwyczaiłaś. Ja kiedyś przedachowam, i wpadłam w taki niebezpieczny poślizg z dwa razy, ale to po prostu nauczyło mnie ostrożności.

8 godzin temu, Raccoon napisał(a):

@Grouchy Smurf Co oznacza "człowiek lodówka" w twoim podpisie?

Gdzie ten podpis, ja nie widzę?

5 godzin temu, Liber8 napisał(a):

Może jeszcze odżyje, coraz wiecej osób ma problemy psychiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja córeczka 😍

Swoją drogą, ledwo się przeniosłam z odtwarzacza mp3 do słuchania mp3 z telefonu, a tu wprowadzili spotify.

Mp3 jest darmowe i hakerskie

:D

45 minut temu, Grouchy Smurf napisał(a):

Średnie. Ale jeszcze z w miarę dobrych czasów. Twoje wczesne dzieciństwo  było w sumie analogowe, nie dostałaś tabletu na trzecie urodziny i nie miałaś konta na Facebooku  w wieku 10 lat. Jeszcze pewnie pamiętasz Gadu Gadu i Windows XP.

A ja do tej pory używam Winampa a do znajdowania muzy mam YT, tam też są takie niszowe perełki, gdzie pewnie na spotify by się nie pojawiły.

W wieku 13 lat. Winamp miał kiedyś taka fajna skórkę. Zapomniałam o tiktoku, niektórzy jeszcze snap

Ja nie tyle pamiętam XP ile mam jeszcze taki komputer 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Raccoon??

@Dalja Ja mam laptopa z XP z 2008 roku, niestety układ graficzny nie wspiera współczesnych formatów filmowych w necie i nawet za bardzo YouTube nie można oglądać bo wykorzystanie procesora dochodzi do 100%. Ale jest, trzymam, zbyt duży sentyment bo kupiony za stypendium na studiach 😛

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, Catriona napisał(a):

Najlepszy system ❤️ XP wymiatało

XP był najlepszy. Miałem go obcykanego konkretnie. Wszystko na nim ogarniałem. Wiedziałem jak przyspieszyć maksymalnie. Potrafiłem go tak ustawić,że chodził jak żyleta.

Winamp też był super. Jakoś ta cyfryzacji wtedy była fajniejsza? A może już człowiek nie ogarnia? 

Teraz te netflixy i inne a człowiek nie ma co obejrzeć.

Zauważcie, że musimy ciągle z czegoś rezygnować. 

Czas w pracy kosztem kasy. Czas snu kosztem chwili dla siebie. Ciągle rezygnujemy z czegoś żeby mieć na coś czas. 

Dawniej to tak nie było. I niech nikt nie mówi,  że to kwestia postrzegania. 

Było inaczej. Ludzie mieli więcej czasu.

Teraz nie wiem co się dzieje.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Fuji napisał(a):

Czas w pracy kosztem kasy.

No nie. Ja akurat w porównaniu do reszty osób pracujących, pracuje mało. Nie siedzę po godzinach, bo nikt mi za to nie płaci i nie chcę. Mam ciekawsze rzeczy do roboty niż siedzenie w pracy. A dzisiaj po podwyżkach lipcowych usłyszałam, że jestem za drogim pracownikiem (w sensie za dużo kosztuje pracodawcę) xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi