Skocz do zawartości
Nerwica.com

SERTRALINA (ApoSerta, Asentra, Asertin, Miravil, Sastium, Sertagen, Sertralina Krka, Sertranorm, Seraloft, Stimuloton, Zoloft, Zotral)

shadow_no

Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

120 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sertralina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      71
    • Nie
      30
    • Zaszkodziła
      19

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Mufiśka napisał(a):

o widzisz, dobrze wiedzieć, też pogadam z lekarzem moim i zobaczę co powie, fluo odpada bo nie wezmę tego drugi raz, po tamtych przebojach z Seronilem, ale wnęki nie brałam nigdy, paro też nie i dulo coś z tego niech mi da zamiast zoloftu, bo też mam dosyć niestabilności już na tym leku, ciekawe co mi da, na razie miewam dni gorsze i lepsze jakieś były też, mdłości mam i pobudzenie, ale takie w miarę, do wizyty pociągnę to 125 już, dosyć mam tego od 2 lat ciągle walczę, chciała bym poczuć stabilność znów jak kiedyś, dużo sama też pracuję ze sobą bo terapia behawioralna dla mnie to nie jest, a psychoterapię miałam już z 3 ile można wałkować to samo, trzymam kciuki za Ciebie żebyś miała jak najwięcej spokoju i dobrych dni ❤️

No mi właśnie lekarz dał kiedyś fluo bo mówił, że ona jak się wejdzie na nią to ładnie na lęk działa i właśnie mówił to co Ty, że u nas na lęki raczej jej nie dają, a ona dobrze je kasuje. Ja pobudzenia ruchowego też nie nawidze właśnie, dla tego jak chce zmienić lek to lekarz mówi, że mały ma wybór 😔 paro mi nie chce jeszcze dać bo twierdzi, że to najcięższy kaliber i lepiej próbować coś słabszego, ja pół życia Zoloft biorę, ale teraz muszę większe dawki i na nich właśnie pobudzenie mam i mnie to tak wkurza… teraz mam 29 wizytę i zobaczę ostatnio namawiał mnie na dulo, ale ja kurczowo trzymam się tego zoloftu i nie chciałam jeszcze, teraz doszły mi problemy z perimenopauzą więc to też pewnie na mnie wpływa źle, idę zbadać hormony bo nie mam zamiaru się męczyć, no nic zobaczę co dalej, na razie weszłam na 125 mg od 9 dni i wiadomo pobudzona i mdłości, ale muszę wytrzymać bo może wejdzie mi ta dawka, nigdy nie byłam na wyższej niż 100. Tak sobie myślę, że też ten Zoloft męczę już tyle lat, że ma prawo być nie stabilnie, choć dużo osób narzeka, że sertra nie stabilna jest 😡 nie czytałam opini o dulo bo nie chce się nastawiać źle ani dobrze. 

wiem jak to jest niestabilnie się czuć bo mam to cały czas. Już mi się chce płakać. Czuję się tak pusto. Tez już przerobiłam terapię i ja umiem ze swoją nerwicą żyć  bo w okropnych stanach prowadzę normalne życie ale co to za życie. Sama sobie neuroprzekaźników w mózgu nie wyreguluje. No nie mam takiej siły uzdrowicielskiej. Trzeba kombinować z tymi lekami. Również życzę ze samych najlepszych dni spokoju i stabilności ❤️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi