Skocz do zawartości
Nerwica.com

ARYPIPRAZOL (Abilify, Abilify Maintena, Apiprax, Apra, Apra-swift, Aribit, Aribit ODT, Aricogan, Aripilek, Arypiprazole Aurovitas/ Orion/ +pharma/ Sandoz, Aspixor, Arypiprazol Glenmark, Aryzalera, Asduter, Explemed)

plasticsurgery

Czy arypiprazol pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy arypiprazol pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      66
    • Nie
      16
    • Zaszkodził
      29

Rekomendowane odpowiedzi

Guzik, Guzik czemu nie wrócisz to zestawu który tak świetnie na Ciebie działał wenla + abi

Jem abilify i seronil, tylko pół tabletki abilifa, mam zmienione leki bo strasznie tyję, mamy nadzieję z lekarzem że przy połowie tabletki waga zacznie spadać....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark Knight, na razie biore tylko solian bo reszte dziadostwa odstawiłam, czuje sie kiepsko na lekach jak i bez nich :(

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja wiem,że bez leków czasem jest cieżko. mnie samą leki wyprowadziły z najwiekszego obłędu, no ale co dalej? depresja została i te leki już na nią nie działają, dokładać nowe leki? czy zmieniać te co są na inne? i jeszcze kwestia tycia, NIE CHCE JUŻ WIECEJ TYĆ :(

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dark Knight, zaczynałam od dawki 800mg, pozniej było 400 i teraz 200.. dzieki solianowi nie mam takich lęków jak kiedyś, to tyle z pozytywów bo jeśli chodzi o aktywizacje to jej nie widzę

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra 100 % odpłatności czyli jakieś 400zł za jedno opakowanie tego leku taka cena szybko mozna ozdrowieć :lol: jak ten lek jest na schizofrenie to przy jakich innych chorobach on w ogóle pomaga? chodzi mi o tą odpłatność.

"Zajmij się życiem albo umieraniem"

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Jest cechą głupo­ty dos­trze­gać błędy in­nych, a za­pomi­nać o swoich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Psychiatria jest takim fenomenem wśród wszystkich dziedzin medycyny, że lek na schizofrenie może pomóc np. w walce z nerwicą czy depresją. Czytałem kiedyś o tym, że pewnej dziewczynie 12,5mg perazyny branej 3 razy dziennie zniwelowało natręctwa po 2-3 tygodniach.

Abilify to drogi lek, więc sama pewnie domyślasz się, że refundowanie go jest nie na rękę dla NFZ-u.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marian_Paździoch, no raczej. ciekawe mozna zawsze poudawać, że się słyszy głosy i w ogóle.Ze smutni panowie za nami chodzą i pan w tv o nas mówi i lek mamy prawie za darmo :lol:

Nie wystarczy mieć rozum, trzeba jeszcze posiadać go tyle, by go nie mieć za dużo.~~Andre Maurois

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marian_Paździoch, na NFZ chodzę ale zapisze się do innej przychodni i innego lekarza i będe udawać schizofreniczke ;) Tylko ile leków na schizofrenie w ogóle jest jak zapisze inny niż powinien.Są jakieś testy na schizofrenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: nie no daj spokój ja potrzebuje darmowy depakine a przy udawanej schizofrenii zapiszą mi pewnie abilify,solian. :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel mi opowiadał, że po tym leku dostał mega-pobudzenia i było ono mocno przesadne, nie możność usiedzenia w miejscu (akatyzja) i łatwość wyprowadzenia z równowagi (agresja/wybuchowośc).

Więc i sam zrezygnowałem, skoro Amisulpryd (Solian) dawał mi ostro popalić, to Abilify wywaliłoby mnie z butów a co najgorsze mógłbym stracić panowanie nad sobą.

Dociekam po wielu opiniach nie tylko z tego forum, że to nie jest lek dla osób z lękiem ani żadnymi zaleciałościami nerwicowymi, to może być dobre w psychozie ze stuporem.

Jak już ktoś chce ryzykować, to warto mieć w pogotowiu jakieś benzo (xanax, lorafen, relanium itp), by się "zahamować".

Ja tam się boję tego leku ;)

"Gdybym polegał tylko na opinii psychiatrów, dawno bym nie żył"

Zaburzenia lękowo-depresyjne, Urojenia depresyjne, Dystymia, Osobowość unikająca i zależna.

Escitalopram 15mg

Amisulpryd 25-100mg

Alprazolam 1mg

Mianseryna 5mg (na sen)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziełam koło 100 tabletek abilify i nic mi nie było oprócz właśnie mega-pobudzenia, mam teraz problemy z bezsennoscią.:/

chodze boso po ulicy

Klozapol 300mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 150mg

Afobam 1mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi