Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Purpurowy, Niestety teraz się musisz pooszczędzać. Obstawiam co najmniej miesiąc. Nie wiem naprawdę, co Ty wyprawiałeś, że takie konsekwencje masz... Skakałeś ze spadochronu? :shock:

cyklopka, Oczywiście, że należy się rozpieścić za ciężko zarobione pieniądze. ;)

Ḍryāgan, Kupowanie w second handach jest ekologiczne, jest sprzeciwem wobec korporacji, daje przyjemność z polowania, a z przyziemnych tematów - daje możliwość ubierania się z wysokiej półki jakościowej za nieduży piniondz. Nie noszę poliestru i innego plastiku, więc dla mnie głównym źródłem ciuchów jest lumpek. Nie stać mnie na płaszcz za tysiąc złotych, a za 30 zeta już tak. :smile: Oczywiście bielizna kupowana w normalnym sklepie. Buty z lumpka tylko nowe.

No ale oczywiście każdy ma prawo mieć swoje poglądy na ten temat. Z resztą chyba już to przerabialiśmy.

JERZY62, Miłego spacerku!

misty-eyed, Zdrowiej nam szybko!*****

Carica Milica, Może być to taki dzień po prostu. Gorszy, a u Ciebie przybierający rozmiary katastrofy, bo tak teraz masz. Spokojnie Kochana, zobaczysz jutro. Z własnego doświadczenia wiem, że bywają pojedyncze dni tragiczne, które mijają. Niekoniecznie są zapowiedzią złego czasu.

Masz teraz terapeutę, pogadaj z nim o tym. Nie pierwszy raz jest u Ciebie ten mechanizm - lęk, potem deprecjonowanie siebie. To nie musi być związane z Chadem.

Trzymaj się!

Po pracy potuptałam tylko po dobry chlebek, nawet do warzywniaka już nie poszłam, bo pomimo parasola byłam mokra. Siekło takim marznącym deszczem... :roll:

Oj jak boli brzuch od @. Chyba łyknę no spę, bo już nie wyrabiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, Niestety teraz się musisz pooszczędzać. Obstawiam co najmniej miesiąc. Nie wiem naprawdę, co Ty wyprawiałeś, że takie konsekwencje masz... Skakałeś ze spadochronu? :shock:

No nie, ze spadochronu nie, ćwiczenia spadochronowe miałem zacząć dopiero za tydzień. :mrgreen:

A na poważnie chciałem osiągnąć jak najszybsze wyniki, więc ignorowałem sygnały wysyłane przez moje ciało i dalej nasuwałem i tak się skończyło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, gdyby to była kurtka zimowa w atrakcyjnej cenie, to nie była by żadna nagroda, ani przyjemność, ani szaleństwo, tylko rozsądek i obowiązek.

Chodzi mi oczywiście o kurtkę skórzaną czarno-czerwoną na licencji Harley Quinn :105:

A ja to się jakoś brzydzę cuchów z second hand'ów. Jakoś bym sobie zaraz wyobrażał, że ktoś w tym chodził. Brrr

Przypomniał mi się ten wątek prawiczka, który mniej więcej w tych słowach mówił o swojej dziewczynie, która wcześniej miała chłopaka :hide:

Ja kupiłam używane buty do jazdy konnej, bo są niezbędnym elementem repliki munduru. Planuję je wyczyścić od środka mydłem dezynfekującym i jakoś to będzie.

Carica Milica, też parę razy uciekałam spod drzwi, nie żeby to jakaś pociecha była.

Mogę zadać bardziej osobiste pytanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie wieczornie! :papa:

Trochę w pracy po południu rozruszałam się, ale już w domu po obiedzie padłam jak pies Pluto. Uskuteczniłam drzemkę, było miło i fajnie pod kocem, ale znowu obudził mnie mój własny chrap. :mrgreen: Trochę zrelaksowałam się, inaczej nie dałabym rady funkcjonować. Teraz herbatka z miodem.

misty-eyed, zapewne temperatura Ci spadła, skoro chodzisz po domu... to dobrze, że nie trzyma za długo. Czy jakiś paracetamol nie pomógłby Ci na te bóle stawów i mięśni lub pyralgina? Kuruj się Aniu i zdrowiej - pozdrawiam!

Carica Milica, miejmy nadzieję Kochana, że to tylko chwilowy taki podły nastrój i poczujesz się lepiej. Dzisiejszy dzień jest bardzo depresyjny, te wiatry dodatkowo wzmagają i stąd to złe samopoczucie. Spróbuj jednak jutro iść na zajęcia, żeby nie siedzieć w domu ze złymi myślami i wyprowadzić lęki na zewnątrz. A może trzeba pokazać się doktorowi swojemu? Trzymaj się ciepło i dzielnie!

Purpurowy, musisz niestety pooszczędzać się trochę, żeby staw skokowy się goił. Trzeba go trochę usztywnić bandażem elastycznym lub stabilizatorem.

Edit: Kosmo, napisałyśmy Purpurowemu identycznie, chociaż nie czytałam Ciebie.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepuklina tzn ze kiszki wylaza pomiedzy miesniami

dzie to masz? kolo pepka czy w pachwinie?

W pachwinie. Ale kolo na SORze powiedział że to dopiero początek przepukliny, czyli raczej nie jest źle.

w kazdym razie sprawdzaj codziennie czy jest odprowadzalna, a jak uwieznie migiem na SOR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja poszlam do fryzjerki i uciachalam polowe wlosow ... Wprawdzie jako ze po pracy moge wszystko a bez pracy czuje sie troche jak zbity pies i lęki lapia wiec i na fotelu mnie lapaly u fryzjerki tyle ze teraz myslalam "nic to nie ejst cobym juz nie znala" i siedzialam gawedzac w odrealnieniu...Ale fryz jest ladny , nowy , odswieżony .

A tak poza tym to sie platam po domu , podczytalam Millenium - juz niebawem skoncze , pomylam gary , porozmawialam godzinke z kosmo :105::mrgreen:

Pogoda dupiasta , juz dzis mnie snieg z deszczem zaskoczyl.

mirunia, kosmostrada, Kochane no niby cos tam dzialam i zajecie bedzie ale wolalam 5 dni w mojej pracy byc , w moich obowiazkach ktore lubie...A tak znow sie musze odnajdywac na dwoch kursach ...

kosmostrada, ja tez ciuszkolandy uwielbiam! Wiekszosc mojej szafy stamtad a ta mniejszosc z wyprzedazy ostatecznych :D

cyklopka, Kochana cos pisalas wczoraj ze jak sie pjaiwe to masz dla mnie wiadomosc :angel::uklon::uklon::uklon:

Carica Milica tez mam takie hustawy ... Zreszta widac po moich postach , raz jestem na gorze raz na dole ... Tule Cie ogromnie !

misty-eyed, Aniu Trzymam kciukasy za zdrowienie i oby goraczka spadla .Moc tulasow sle!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, pisałam o stawie skokowym, żeby oszczędzał (nie łazić, noga wyżej). A przy przepuklinie nie należy dźwigać i intensywnie ćwiczyć.

kosmostrada, a może ciepły termoforek na brzuszek?

Ciuchy z lumpka są super, jeżeli trafią się mało zniszczone. Są przede wszystkim z dobrych gatunkowo materiałów, z dobrych firm i dobrze leżą na człowieku. Też staram się kupować z naturalnych tkanin, miękkich wełen, jedwabiu, no i akrylowe np. sweterki też. Pięknie się piorą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, Nooo, pomarudziłyśmy... :D

A fryzurka super i chyba Ci w takiej długości faktycznie najładniej. :great:

Jutro już znów Kochana masz jakieś działanie, cel, więc dzionek minie.

cyklopka, Bardzo Ci się Kochana chwali, że tak wymyśliłaś z tą pomocą. Zobacz jaką jesteś wspaniałą osobą! :105:

mirunia, Drzemka widzę zaliczona, trochę się zregenerowałaś! :great: Wzięłam procha...

tosia_j, Nigdy się nie przyznawałaś, że należysz też do klubu miłośników lumpka! :great:

Purpurowy, Opowiadaj! :smile:

Przestało padać, więc zawzięłam się i potuptałam z psem do parku z lekka zgięta wpół... ;) Mam potrzebę codziennie się dotlenić.

Teraz erbatka, którą zgapiłam z ostatniej mojej bytności na herbatkowaniu. Z suszonymi jabłkami i cynamonem. Specjalnie jabłuszek nasuszyłam do niej. :105

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle to było trochę beki na SORrze, ale nie wiem czy wypada pisać... :lol:

Dajesz, gościu :mrgreen:

Ćwiczenia kardio, czyli te co robię w domu wykonuję w pełnym rynsztunku... no napiszę wprost, w rynsztunku ZOMO (po 1986r, czyli tym najcięższym) gdyż kolekcjonuję różne rzeczy z PRL i zebrało mi się takie wyposażenie, więc uznałem że ćwiczenie w pełnym rynsztunku będzie dodatkowym obciążeniem, co przyśpieszy wyniki. No i jak się zbierałem na SOR, to zdjąłem te elementy ochraniające, ale żeby już nie przedłużać, to się nie przebierałem, tylko pojechałem w mundurze.

No i ten lekarz co mnie przyjmował, to pierwsze pytanie jego brzmiało "a pan władza to oprócz łóżka na oddziale psychiatrycznym, to jeszcze czegoś potrzebuje"? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dopiero początek przepukliny

Co robiłeś brzuszki? A kostkę to w jaki sposób sobie walnołeś? Musiałeś zajebisty wysiłek robić jak masz takie obrażenia jak wcześniej pisałeś.

Brzuszki między innymi i to chyba przy brzuszkach mi wywaliło.

A kostkę to jakoś wczoraj przy wbieganiu po schodach, ale jakoś wczoraj się tym nie przejąłem, dopiero dzisiaj po porannym treningu zaczęła mnie mocniej boleć, to zobaczyłem że spuchła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi