Skocz do zawartości
Nerwica.com

Niechęc do pracy

rav71

Rekomendowane odpowiedzi

MalaMi1001, Wracamy do początku naszej dzisiejszej rozputy ;)

Fakt ;)

Na mnie zaś wychowanie raczej mało wpłynęło pod kątem spraw związanych z pracą. Nienadawanie się do żadnej pracy wynika chyba z mojej wrodzonej beznadziejności.
Tak samo. Właściwie zastanawiam się, czy mnie wychowywano, czy chowano, jak się chowa zwierzęta. Nie nauczono mnie w ogóle wyznaczania sobie celów i dążenia do nich.

Co masz na myśli mówiąc o celach? Praca sama w sobie nie jest celem, służy zarabianiu pieniędzy, które są niezbędne do przeżycia. Przeżycie może być celem, a ten cel masz w sobie, wewnętrzny pierwotny instynkt. Ludzie potrafią ten cel osiagać różnie, żebrają na ulicy, grzebią w śmietnikach, kradną, są osoby bogato wychodzące za mąż/żeniące się. Sposobów jest mnóstwo, cel jeden - przeżycie. Więc to, ze czuję się niechęć do pracy jeszcze nie jest niczym strasznym, gorzej jeśli wybiera któreś z rozwiązań powyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalebx3, Niby tak, ale znam nawet sporo osób, które żyją tylko dla pracy.

a potem umierają jak robaki , i jak robaki konczą swe kariery ,,,

Ale są też tacy, którzy nie pracują by udowodnić sobie, że są zajebiści i pną się jak bluszcz po szczeblach kariery, ale jak np. ja, którzy w pracy widzą jedyny powód żeby zwlec się z łóżka....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

którzy w pracy widzą jedyny powód żeby zwlec się z łóżka....

to w sumie bardzo dobry powód , tyle tylko ,żeby nie tak wcześnie wstawać i nie tak długo tyrać . ;)

Są przyjemniejsze powody do wstawania z łóżka, ale ja mam w życiu tylko ten.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak np. ja, którzy w pracy widzą jedyny powód żeby zwlec się z łóżka....

to super pracę musisz mieć.

Praca jest fajna, lubię swój zawód, zawsze chciałam go wykonywać, ale atmosfera jest okropna. I z tej strony tej pracy nienawidzę. I to, że lubię swój zawód nie jest powodem dla którego wstaję z łóżka. Ja po prostu nic innego już nie mam.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi