Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu takie nudne zycie musze miec a potem sie dziwic ze wole sie nawalic czy nacpac niz nudzic

Mam to samo stary, dlatego piję energetyki bo mi się nic nie chce i mam wrażenie że czuję się "zawieszony", bezemocjonalny, znudzony.

Dzisiaj od rana miałem dobry humor a nawet manię i znów czuję się jakby czas się wlekł wieki.

schizophrenia beats dining alone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu takie nudne zycie musze miec a potem sie dziwic ze wole sie nawalic czy nacpac niz nudzic

Mam to samo stary, dlatego piję energetyki bo mi się nic nie chce i mam wrażenie że czuję się "zawieszony", bezemocjonalny, znudzony.

Dzisiaj od rana miałem dobry humor a nawet manię i znów czuję się jakby czas się wlekł wieki.

schizophrenia beats dining alone

Eh, widze ze nie jestem sam z tym problemem, czyli to musi byc jakis objaw zdrowienia albo schizofreni prostej xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest troche sposobów na włosy, takich skutecznych. Bimatoprost (100% skuteczności ale mało osiągalne), loxony (sklepowe, podobno działają bo są nawet na recepte), wszelkiej maści darsonwalizacje i mezoterapie (u kosmetologa w gabinecie). Można też stosować wcierki, w końcu skóra na głowie też może potrzebować odżywienia i nawilżenia. Do przetestowania duże dawki biotyny (minimum 2x tabletka multiwitaminy z biedro, netto itd) i skrzypu, krzemu (suplementy). Z tego co wiem ludzie po chemioterapii dostają coś na włosy dożylnie lub w jakiejś formie do połykania i to też robi cuda, ale nigdy nie dotarłam do tego co to jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załatwiłem dzisiaj tyle, ile nie załatwiłem w ciągu ostatniego roku. Byłem w manii. Byłem bardzo miły i rozmowny. Obecnie czuję totalny smutek i rozpacz. Jest tragicznie. Boję się tej nocy. Czym prędzej muszę wziąć neuroleptyki bo benzodiazepiny tylko pogorszą sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest troche sposobów na włosy, takich skutecznych. Bimatoprost (100% skuteczności ale mało osiągalne), loxony (sklepowe, podobno działają bo są nawet na recepte), wszelkiej maści darsonwalizacje i mezoterapie (u kosmetologa w gabinecie). Można też stosować wcierki, w końcu skóra na głowie też może potrzebować odżywienia i nawilżenia. Do przetestowania duże dawki biotyny (minimum 2x tabletka multiwitaminy z biedro, netto itd) i skrzypu, krzemu (suplementy). Z tego co wiem ludzie po chemioterapii dostają coś na włosy dożylnie lub w jakiejś formie do połykania i to też robi cuda, ale nigdy nie dotarłam do tego co to jest.

ja wcieram wywar z liści brzozy ale efektów jakoś nie widać. A te loxony, to daj spokój, czytałem, że goścu używał a potem efekt był przeciwny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyny brzozowe to głównie alkohol więc główne działanie to wysuszanie i podrażnianie a sam ekstrakt, którego jest garstka nic ci nie da przy długotrwałym nakładaniu alkoholu. lepiej to wywal i kup cos bez alkoholu i też bez silikonów np jantar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyny brzozowe to głównie alkohol więc główne działanie to wysuszanie i podrażnianie a sam ekstrakt, którego jest garstka nic ci nie da przy długotrwałym nakładaniu alkoholu. lepiej to wywal i kup cos bez alkoholu i też bez silikonów np jantar

w liściach brzozy jest alkohol? jaki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w liściach brzozy jest alkohol? jaki?

Może brzozowy? Gdy brzoza rośnie w pobliżu jabłoni, z której spadają jabłka, zostają one poddane fermentacji, korzenie brzozy to wszystko wchłaniają jak gąbka i później liście brzozy posiadają w sobie pewne ilości alkoholu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj skład na opakowaniu to się dowiesz czy denat czy inny. W każdym razie sok z brzozy a płyn brzozowy to nie jest to samo. Jeśli uważasz inaczej udowodnij że masz rację - wrzuć zdjęcie składu tego czego używasz. Wtedy przyznam Ci rację : P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie bardziej martwi kwestia długiego dojazdu, pracy w nocy w każde święto i tego, czy w ogóle mnie nie oszukają bo na początku muszę jechać na szkolenie w delegacje. nie ufam temu, że mam wykładać swój hajs na delegacje, moga mi potem nie zwrócić jeśli mnie wywalą lub wychujają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jęczarnia <3 Też trochę pomarudzę. Nie mam przyjaciół, nie mam nawet zwykłych znajomych, nie mam rodziny, jestem tak bardzo samotny, że niedługo zacznę nagrywać swój własny głos na dyktafon, przyczepiać do pluszaków i puszczać do obiadu. Wszystko przez częste przeprowadzki, depresję, zaburzenia lękowe i nieumiejętność utrzymywania relacji społecznych. Mam 29 lat i nie wiem jak się zdobywa znajomych. No jak? Gdy czuję się tak źle, że często mam problem z wyjściem z domu. Szkołę już dawno skończyłem, nie chodzę do pracy, bo mam długotrwałe L4 więc jak się poznaje nowe osoby? Przecież nie będę zaczepiał losowych osób w tramwaju...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rodzice nadal nie chcą mi uwierzyć, że ta psychiatra zepsuła mój mózg.

Może tak nie jest? Może chce Ci pomóc, ale Ty tą pomoc odrzucasz? Nie chcę by znowu ktoś napisał, że krótko piszę to zainteresuję się Twoim przypadkiem.

Bierzesz jeden lek i uważasz, że jest on jaki? Nieskuteczny? Nie działa? Działa źle?

Jeśli uważasz, że coś popsuł to jedno jest pewne - psychotropy zaburzają pracę mózgu i faktycznie później ciężko wrócić do równowagi.

Ja sam nie wyobrażam już siebie bez substancji psychoaktywnych ("o, pewnie znowu o benzo wspomni").

Od siebie dodam, że nie martw się, zmień lekarza jak Ci nie odpowiada. Jest ich wielu, każdy ma różne metody. Najważniejsze jest to, żebyś TY czuł się dobrze.

Jeśli tak nie jest to coś jest nie w porządku moim zdaniem. Jednak pamiętaj. Taki lekarz ma ogromną wiedzę i doświadczenie. Nie sugeruj się tym co ludzie w internecie piszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi